Escape Rooms Nederland logo
Escape Room Overijssel

Sportlaan 6, 7443 RA Nijverdal, Nederland

Beschikbare escape rooms bij Escape Room Overijssel

Escape room De Bunker

Maximale tijd: 60 minuten
Capaciteit: 3 t/m 8 spelers
Open sinds: februari 2015
Minimale leeftijd: 16
Thema’s: Bunker, Oorlog

De escape room van Escape Room Overijssel brengt je terug in de tijd. De kamer is namelijk een nagebouwde bunker uit de Tweede Wereldoorlog. Qua inrichting is dit zeker te zien. De bedden lijken zo uit 1940/’45 te komen en er hangen Duitse bordjes en oude foto’s. Zelfs de klok heeft een design uit deze periode. De kamer wordt afgesloten met een zware, metalen bunkerdeur en dan zit je opgesloten. Jij en je teamleden krijgen 60 minuten de tijd om deze verduisterde bunker te verlaten. Een goed samenwerkend team is erg van belang in dit spel, want je hebt elkaar zeker nodig voor de ontsnapping.

Deze kamer is geschikt voor minimaal 3 en maximaal 8 personen tegelijk. Kom je met een grotere groep? Dan wordt de groep gesplitst. Het andere team kan tijdens het wachten een drankje drinken of een andere activiteit doen, zoals kanovaren en indoor klimmen. Het is mogelijk om na afloop nog een drankje te drinken. Daag je vrienden/collega’s/familieleden uit en speel het spel in deze mysterieuze bunker!

Escape room The Gentlemen’s room

Maximale tijd: 60 minuten
Capaciteit: 3 t/m 8 spelers
Open sinds: mei 2016
Minimale leeftijd: 16
Moeilijkheid: Moeilijk
Thema’s: Kantoor

We wanen ons in 1841. Thomas Ainsworth is de succesvolle directeur van het plaatselijke agentschap van de Nederlandsche Handel-Maatschappij (NHM), met een eigen textielweverij aan de oevers van de Regge. Hij is 45 en in de bloei van zijn leven. Totdat hij, op 13 februari 1841, dood wordt aangetroffen in de gentlemen’s room van Havezate Eversberg, de plek waar hij woont en zijn kantoor heeft… Wat is er gebeurd met de man die de afgelopen decennia bezig is geweest de textielindustrie in Twente van de grond te krijgen? Is het toeval dat Thomas die maand bijna slachtoffer werd van meerdere ongelukken? Wat is de rol van de NHM? En waarom duikt de naam van Douwes Dekker, de schrijver van het beroemde boek ‘Max Havelaar, de koffie-veiling der Nederlandsche Handel-Maatschappij’ op in dit verhaal?

Informatie over Escape Room Overijssel

Dé escape room van Overijssel en omstreken, Escape Room Overijssel, staat in Nijverdal. Escape Room Overijssel is onderdeel van De Wilgenweard. Hierdoor kun je jouw escape room spel combineren met vele andere activiteiten en arrangementen. Je kunt bijvoorbeeld barbecueën, lunchen, dineren, ontbijten of zelf je eigen pizza bakken in een met hout gestookte oven. Liever iets anders doen dan eten en drinken? Waan jezelf dan bijvoorbeeld even als Gooische vrouw in het Gooische Vrouwen arrangement. Daarnaast kun je boogschieten, Wie Is De Mol spelen, je vrijgezellenfeest vieren en er zijn nog veel meer andere activiteiten. Leuk voor een compleet dagje uit.

Escape Room Overijssel bevindt zich op het terrein van De Wilgenweard; Sportlaan 6 Nijverdal. Kom je met het openbaar vervoer? Reis dan met de trein naar station Nijverdal. De Wilgenweard ligt op 10 minuten loopafstand van het station. Er is genoeg gratis parkeergelegenheid op het terrein. Escape Room Overijssel heeft op dit moment 2 kamers. De Bunker ademt de sfeer van de Tweede Wereld Oorlog en er is een mysterieuze Gentlemen’s Room (ook voor ladies!).

Je speelt met een team van minimaal 3 en maximaal 8 personen tegelijk het spel. Je krijgt 60 minuten de tijd om te ontsnappen uit de kamer. 1 spel kost altijd €100 in totaal, ongeacht het aantal spelers. Hoe meer spelers, hoe lager de prijs per persoon. Zo betaal je voor een team van 4 spelers €25 per persoon en voor een team van 8 spelers maar €12,50 per persoon. Escape Room Overijssel is van maandag t/m zondag geopend van 10:00 tot 22:00 uur. Om 22:00 uur start tevens het laatste spel van de dag.

Escape Room Overijssel is ook geschikt voor bedrijfsuitjes. Een spel bij Escape Room Overijssel kun je zelfs als onderdeel van je bedrijfstraining laten vallen. Neem voor een bedrijfsuitje op maat contact op met Escape Room Overijssel. Kies voor een arrangement bij Escape Room Overijssel uitdagende dag met je vrienden/collega’s/familieleden!

Escape Room Overijssel Reviews

Benieuwd naar de ervaringen en beoordelingen van andere spelers over Escape Room Overijssel? Hieronder een overzicht van alle reviews. Ben je zelf bij deze escape room geweest, laat dan je ervaring achter.

9

Hele gave escaperoom. Beleving, geluiden, sfeer, aankleding top. Ook de manier waarop de hints worden gegeven. Wij waren met z’n 4en en dan heeft iedereen steeds iets te doen. Aanrader!

Diepgang/beleving: Uitstekend Kwaliteit: Goed Puzzels: Goed Service: Goed
6 november 2021 BMLE Via Escape Rooms Nederland 3-4 personen | Escape Room Addict (6-10 rooms gespeeld) | Friends
8

Ouderwets goede escaperoom: weinig techniek, veel sloten, gevarieerde puzzels die goed op te lossen zijn. Wij hebben er een vermakelijke tijd gehad met z’n zessen, waarbij niemand zich hoefde te vervelen en ieders talenten aan bod kwamen.

Diepgang/beleving: Neutraal Kwaliteit: Goed Puzzels: Goed Service: Neutraal
16 juni 2019 Trudy Via Escape Rooms Nederland 5-6 personen | Escape Room Addict (6-10 rooms gespeeld) | Family
9

Leuke escape room met verrassende elementen. Je waant je echt in een bunker.

Diepgang/beleving: Uitstekend Kwaliteit: Goed Puzzels: Goed Service: Goed
9 juni 2019 Angelique Via Escape Rooms Nederland 3-4 personen | Escape Room First timer | Escape Room Junkies
10

Als verrassing voor het familieweekend ‘de bunker’ geboekt. Wat een beleving! De ruimte brengt je terug naar 1943. Erg goed gedaan! Omdat we de kamer zo gaaf vonden zijn we de dag erop teruggegaan om ‘the gentlemens room’ te spelen. Deze kamer was nog uitdagender dan ‘de bunker.’ Het was een feestje om bij jullie te mogen spelenl

Diepgang/beleving: Uitstekend Kwaliteit: Uitstekend Puzzels: Uitstekend Service: Uitstekend
24 december 2018 Susan Via Escape Rooms Nederland 5-6 personen | Escape Room Addict (6-10 rooms gespeeld) | Family
10

zit mooi in elkaar. leuk thema en goede spellen. De puzzels zijn wel uitdagend. verrassend effecten maken het erg gaaf. zeker een aanrader.

Diepgang/beleving: Uitstekend Kwaliteit: Uitstekend Puzzels: Uitstekend Service: Uitstekend
24 februari 2018 Rene daniël Via Escape Rooms Nederland 7-8 personen | Escape Room First timer | Friends
10

De Escaperoom ziet er supergaaf uit. Mooie aankleding, en een goed verhaal vooraf. De begeleider deed het ook heel leuk! De puzzels waren zeer uitdagend en heel origineel!

Diepgang/beleving: Uitstekend Kwaliteit: Uitstekend Puzzels: Uitstekend Service: Uitstekend
24 februari 2018 Bas Via Escape Rooms Nederland 5-6 personen | Escape Room Enthusiast (2-5 rooms gespeeld) | Friends
9

Wij zijn op een zondagmiddag hier geweest om de Escape room De Bunker te spelen. Wij zijn een vriendengroep van 6 en we konden allemaal tegelijk in de bunker. Het voelde ook echt als een bunker en het zag er zo uit zoals je het ook in films ziet! De puzzels en raadsel waren heel leuk, zenuwlopend en op een goed niveau! We voelden ons echt wel uitgedaagd. Verder zijn we goed ontvangen bij de Wilgenweard en hebben we nog wat gedronken in de bar. Al met al hebben we een hele leuke en gezellige middag gehad!

Diepgang/beleving: Uitstekend Kwaliteit: Goed Puzzels: Goed Service: Uitstekend
13 februari 2018 Nadja Via Escape Rooms Nederland 5-6 personen | Escape Room Enthusiast (2-5 rooms gespeeld) | Friends
10

Na vele goede verhalen zijn wij deze escape room ook gaan doen.
We hadden al gehoord dat je echt werd meegenomen in het verhaal en dat de puzzels een uitdaging waren, dus de verwachtingen waren hoog.
De escape room voldeed 100% aan onze verwachtingen en we hebben veel gelachen en vonden het geweldig!
Met veel stress op het eind, is het ons nog net gelukt om binnen de tijd te ontsnappen.
Het voelde heel realistisch aan en er zat veel spanning in.
Dit is zeker een aanrader!

Diepgang/beleving: Uitstekend Kwaliteit: Uitstekend Puzzels: Uitstekend Service: Uitstekend
10 februari 2018 Laure Via Escape Rooms Nederland 5-6 personen | Escape Room Enthusiast (2-5 rooms gespeeld) | Company
9

Een fantastische escaperoom waarin beleving tot in de kleinste details is doorgevoerd! Alle puzzels passen in het thema en dat maakt de beleving helemaal af.

Diepgang/beleving: Uitstekend Kwaliteit: Uitstekend Puzzels: Uitstekend Service: Uitstekend
2 februari 2018 Timo Via Escape Rooms Nederland 5-6 personen | Escape Room Enthusiast (2-5 rooms gespeeld) | Friends
10

Hele mooie Escape Room! Ze hebben er twee De Bunker en The Gentlemen’s room.
Wij hebben de groep opgesplitst in 2 groepen, 1 voor de Bunker en 1 voor The Gentlemen’s room.
Beleving is erg hoog in deze kamers! Zitten leuke verrassende elementen in. Puzzels zijn tof, maar niet al te makkelijk. Leuke bar erbij voor drankje na de tijd! kortom Dikke aanrader!

Diepgang/beleving: Uitstekend Kwaliteit: Uitstekend Puzzels: Uitstekend Service: Uitstekend
31 januari 2018 Nicole Via Escape Rooms Nederland 7-8 personen | Escape Room Enthusiast (2-5 rooms gespeeld) | Family
9

Spannende en uitdagende kamer,heb er al meerdere gespeeld laatste jaren maar deze kamer (de bunker) was de gaafste tot nu toe. Binnenkort kom ik terug voor The Gentlemens room

Diepgang/beleving: Uitstekend Kwaliteit: Uitstekend Puzzels: Uitstekend Service: Uitstekend
10 december 2017 Oscar Via Escape Rooms Nederland 5-6 personen | Escape Room Enthusiast (2-5 rooms gespeeld) | Friends
10

Escape the Forest is een prachtige, creatieve variant op de twee Escaperooms die De Wilgenweard al heeft. Samenwerken, vertrouwen op elkaar terwijl je continu onder tijdsdruk staat zorgen ervoor dat je elkaar anders leert kennen. Helaas was voor ons de tijd net iets te kort.

Diepgang/beleving: Uitstekend Kwaliteit: Uitstekend Puzzels: Uitstekend Service: Uitstekend
17 oktober 2017 Emiel Via Escape Rooms Nederland 7-8 personen | Escape Room Enthusiast (2-5 rooms gespeeld) | Company
9

Fantastisch! Echt een aanrader. De puzzels zitten goed in elkaar. De bunker ziet er echt realistisch uit. Erg goed gemaakt.

Diepgang/beleving: Uitstekend Kwaliteit: Uitstekend Puzzels: Uitstekend Service: Uitstekend
18 augustus 2017 Richard Via Escape Rooms Nederland 5-6 personen | Escape Room Enthusiast (2-5 rooms gespeeld) | Friends
8

Prachtige kamer met een gaaf verhaal en leuke puzzels

Diepgang/beleving: Uitstekend Kwaliteit: Goed Puzzels: Goed Service: Uitstekend
5 maart 2017 Bas Via Escape Rooms Nederland 5-6 personen | Escape Room Enthusiast (2-5 rooms gespeeld) | Friends
7.5

ZOOOOO GAAAF! Dit is een echte aanrader! Thema is super doorgevoerd, je zit echt in een bunker en de geluid en verrassende effecten zijn SUPER. De Puzzels & raadsel zijn uitdagend en zo goed uitgedacht.
Het fijne van deze locatie is dat er een gezellige bar aanwezig is, wij waren met 12 personen en zijn in 2 groepen geweest. Na de tijd kun je er ook heerlijk eten.

22 januari 2016 Stephanie Bon Via Escape Rooms Nederland 5-6 personen | Escape Room First timer
10

Veel over gehoord en nu voor het eerst ervaren. Het is ontzettend gaaf om te doen. Het is een superuitdaging waarin wij helaas aan een uur niet genoeg hadden. Maar ervaren en te zien dat iedereen die mee is weer andere dingen ziet en zo samen steeds een stap verder te komen is echt heel leuk.
De puzzels waren zeer zeker een uitdaging…en alles was geheel in sfeer, van het begin tot het eind!
Ik hoop dat ze de codes nog eens veranderen dan ga ik het vast nog een keer proberen!!

Diepgang/beleving: Uitstekend Kwaliteit: Uitstekend Puzzels: Uitstekend Service: Uitstekend
21 november 2015 Femmy Via Escape Rooms Nederland 7-8 personen | Escape Room First timer

Heb je deze escape room al bezocht? Wij willen dolgraag meer horen over jouw ervaring met deze escape room.
» Plaats jouw ervaring

Pin It on Pinterest