Escape Rooms Nederland logo
Escape Room Red Light District

Oudezijds Armsteeg 24, 1012 Amsterdam, Nederland

Beschikbare escape rooms bij Escape Room Red Light District

Escape room De fotostudio

Maximale tijd: 60 minuten
Capaciteit: 2 t/m 10 spelers
Minimale leeftijd: 16
Moeilijkheid: Erg moeilijk

Net als de peeskamer van Rosita is ook deze fictieve fotostudio te vinden op de Wallen. Deze studio is niet voor niets te vinden op de Wallen, want pasfoto’s worden er niet gemaakt. Je bent niet erg welkom in deze fotostudio dus het is belangrijk om er weer zo snel mogelijk weg te zijn. Dit wordt je natuurlijk wel flink lastig gemaakt met raadsels, puzzels en sloten in alle vormen en maten. Deze escape room is perfect ingericht als fotostudio: overal dure camera’s en standaards en het is er wat schemerig. Erg mysterieus en eigenaardig om die reden.

Je kunt met maximaal 10 personen deze escape room tegelijk betreden, voor groepen van 15 personen is Rosita’s Peeskamer handiger. Je hebt 60 minuten de tijd om te ontsnappen en gezien de moeilijkheidsgraad is dit zeker niet veel tijd: deze kamer is erg lastig. Gelukkig valt er wel genoeg te lachen: volgens reviews is deze kamer vanwege het thema erg grappig. Voor 1 t/m 7 personen betaal je een totaalprijs en vanaf 8 personen betaal je per persoon. Kun je eigenlijk niet kiezen en wil je allebei de kamers uitproberen? Dat kan, want op maandag t/m donderdag kun je de kamers achter elkaar spelen en krijg je ook nog korting. Ontsnap zo snel mogelijk, want in deze fotostudio wil je niet lang blijven.

Escape room Rosita’s Peeskamer

Maximale tijd: 60 minuten
Capaciteit: 2 t/m 15 spelers
Minimale leeftijd: 16
Ontsnappingspercentage: 63%

De minimumleeftijd voor deze kamer is 16 jaar en dat is wel begrijpelijk aangezien het thema van deze kamer: je wordt namelijk opgesloten in de peeskamer van een Amsterdamse prostituee genaamd Rosita. Deze escape room ziet eruit alsof het een echte peeskamer is: er hangt zelfs een klant nog geboeid aan het plafond die Rosita is vergeten weg te sturen. Bij binnenkomst in de kamer vind je een welkomstboekje waarin wat aanwijzingen te vinden zijn. Je zult flink moeten puzzelen, ontcijferen en nadenken om uit deze kamer te ontsnappen, want de moeilijkheidsgraad is hoog.

Lukt het je niet, dan komt na 60 minuten Rosita’s pooier je bevrijden maar erg aardig is hij niet dus doe je best om te ontsnappen. Je kunt met 15 mensen tegelijk in deze kamer spelen en is de groep groter, kun je de andere escape room erbij reserveren. Lachen zal je zeker doen in deze kamer, want alleen al de paspoppen zijn erg hilarisch. Het ontsnappingspercentage is 63% en hoor jij bij die 63%, dan kom je op de ranglijst van Red Light District Escape Room.

Rode oortjes krijg je wel van deze escape room, maar de pooier is niet je beste vriend, dus ontsnap zo snel mogelijk uit deze kamer en ontloop hem!

Informatie over Escape Room Red Light District

Amsterdam staat naast de grachten en de mooie, oude huizen ook bekend om de prostitutiezone: The Red Light District. Aan de rand van de Amsterdamse wallen en op 2 minuten loopafstand van het station vind je een escape room die inspeelt op de bekendheid van deze zone met een peeskamer als escape room. De escape room is zelfs vernoemd naar de rosse buurt: ‘Red Light District Escape Room’ is de volledige naam en deze escape room is te vinden aan de Oudezijds Armsteeg 24 in Amsterdam. Deze escape room heeft twee kamers: de peeskamer van een prostituee waarbij het lijkt of hij net nog gebruikt is en een fotostudio die niet bedoeld is voor het maken van enkel pasfoto’s…

Deze escape rooms zijn perfect voor grote groepen: je kunt namelijk met maximaal 10 mensen in de fotostudio spelen en met maximaal 15 mensen in de peeskamer, terwijl je meestal maar met maximaal 8 mensen kunt spelen. Je moet wel een ijzersterk team hebben, want de moeilijkheidsgraad is hoog bij deze kamers: van moeilijk tot erg lastig. Je krijgt wel 60 minuten de tijd om te ontsnappen. Een spelbegeleider kijkt tijdens jullie spel mee met een camera dus mocht het nodig zijn (nog niet voorgekomen), sta je binnen een halve minuut buiten. De minimumleeftijd voor deze escape room is 16 jaar en om iedereen na afloop te kunnen laten zien hoe gaaf het was: je krijgt gratis een groepsfoto erbij.

Locatie op de kaartEscape Room Red Light District

Oudezijds Armsteeg 24, 1012 Amsterdam, Nederland

Escape Room Red Light District Reviews

Benieuwd naar de ervaringen en beoordelingen van andere spelers over Escape Room Red Light District? Hieronder een overzicht van alle reviews. Ben je zelf bij deze escape room geweest, laat dan je ervaring achter.

3

De goudmijn escaperoom had totaal geen aanwijzingen voor de volgende stap. De escaperoom bestaat pas net en achteraf bleek dat we sommige dingen op de gok moesten doen, wat totaal niet te doen was. Spanning was er niet en de fun was eraf. Al met al zonde van het geld en de slechtste escape room die we tot nu toe hebben gespeeld.

Diepgang/beleving: Slecht Kwaliteit: Slecht Puzzels: Slecht Service: Slecht
8 september Omar Via Escape Rooms Nederland 7-8 personen | Escape Room Enthusiast (2-5 rooms gespeeld) | Friends
2

Max 6 personen. Dan is het misschien wel aardig. Zat weinig spanning in. Met 34 min waren wij weer buiten.. Te simpel als je die in Bunschoten al hebt gedaan!

Diepgang/beleving: Slecht Kwaliteit: Slecht Puzzels: Slecht Service: Neutraal
2 oktober 2016 Iris Via Escape Rooms Nederland meer dan 8 personen | Escape Room Enthusiast (2-5 rooms gespeeld)
1

We werden ontvangen door geïrriteerde medewerker omdat wij 5 min laat waren. In 30 sec werd korte uitleg gerateld, vooral over wat NIET mocht, weg was ze. Geen enkele moeite gedaan om ervoor te zorgen dat je je kon inleven in het verhaal.

De kamer was snikheet, geen raampje of airco en met 8 mensen in een kamer word het dan erg warm. Erg gehorig, veel gejuig en geschreeuw van andere kamers te horen. De kamer maakte een vieze en oude indruk.

De opdrachten waren simpel, weinig tot geen context met het thema en niet te doen voor 8 mensen. Drie hebben iets kunnen doen de rest stond erbij en keek erna en dat lag niet aan onze samenwerking… Binnen 30 min waren we buiten. Geen enkele reactie van de medewerkers. Eenmaal weer bij de entree werd ons door een jongen gevraagd of we het leuk hadden gehad.
We waren 45 min verder en 150€ armer…..

Een grote teleurstelling dus!

Diepgang/beleving: Slecht Kwaliteit: Niet zo goed Puzzels: Niet zo goed Service: Slecht
27 augustus 2016 Nadine Via Escape Rooms Nederland 7-8 personen | Escape Room First timer
1

Wat een ongekend treurige ervaring. Zonder verhaal, zonder uitdaging en zonde van het geld.
Wij hebben in het verleden meerdere escape rooms gedaan, toen we onze gasten hier naartoe meenamen hadden we wat verwachtingen geschept over de beleving. Helaas viel dit voor onze escaperoom-maagden dus vies tegen, zeker toen we na 32 minuten de kamer al opgelost hadden.
Het is mij compleet onduidelijk hoe de dames daar achter de balie met droge ogen het geld van je kunnen aannemen. Het voelt als oplichterij.

Diepgang/beleving: Slecht Kwaliteit: Slecht Puzzels: Slecht Service: Niet zo goed
15 juli 2016 Amy Via Escape Rooms Nederland 5-6 personen | Escape Room Enthusiast (2-5 rooms gespeeld)
1

Er was geen inleidend verhaal bedacht bij deze escape room (de fotostudio), wat er voor zorgde dat je vanuit het niets ineens maar moest gaan zoeken naar aanwijzingen. Je kreeg daardoor totaal geen sfeer en ook geen spanning. Daarnaast waren er te weinig opdrachten die ook nog eens vrij logisch waren, op eentje na misschien. We waren er daarom ruim voor tijd al uit met z’n tweeën. (De deur was overigens al open, ivm brandveiligheid, dus het voelde niet echt als een ontsnapping.) Ook was er niemand die ons kwam feliciteren of ophalen toen we eruit waren. Ze waren te druk met andere mensen en activiteiten. Als we niet even gewacht hadden tot we iemand konden aanspreken, zouden we zonder gedag de deur uit kunnen lopen.
Erbij bedenkend dat je 120,- euro betaalt voor deze teleurstellende ervaring zou ik iedereen afraden hier heen te gaan.

Diepgang/beleving: Slecht Kwaliteit: Slecht Puzzels: Niet zo goed Service: Niet zo goed
16 januari 2016 Arianne Via Escape Rooms Nederland 1-2 personen | Escape Room Enthusiast (2-5 rooms gespeeld)
6

Het is leuk voor een uitje met vrienden, omdat je er met meerdere mensen in kunt, en je hebt zeker weten een hilarische avond. Dat is denk ik ook het doel van deze Escape Room, niet voor een serieuze escape-room ervaring. De “escape” zelf (het einde)was nogal teleurstellend.

Diepgang/beleving: Neutraal Kwaliteit: Neutraal Puzzels: Goed Service: Neutraal
9 januari 2016 Claartje Via Escape Rooms Nederland meer dan 8 personen | Escape Room First timer
4

Er was niet echt een goed achterliggend verhaal waarom je opgesloten zat en daardoor ontbrak het behoorlijk aan sfeer bij deze escape room. Er waren niet heel veel puzzels en de moeilijkheidsgraad was ook vrij laag. Deze escape room was niet uitdagend en daardoor helaas tegenvallend.

Diepgang/beleving: Slecht Kwaliteit: Neutraal Puzzels: Niet zo goed Service: Goed
13 december 2015 Bas Via Escape Rooms Nederland 5-6 personen | Escape Room Enthusiast (2-5 rooms gespeeld)
6

Afgelopen week met collega’s de escape room op de Wallen in Amsterdam gedaan: Rosita’s peeskamer. Knap: Er waren genoeg opdrachten om 10 man zoet te houden zonder elkaar al te veel voor de voeten te lopen. Voor ervaren puzzelaars en escape room fanaten niet erg uitdagende opdrachten of verrassende twists in de kamer. Het thema wordt wel goed uitgebuit door her en der wat vunzige opdrachten. Een leuke escape room voor een vrijgezellenfeestje en beginners. Meer ervaren spelers kunnen deze overslaan.

Diepgang/beleving: Neutraal Kwaliteit: Niet zo goed Puzzels: Neutraal Service: Neutraal
9 juli 2015 Margriet Via Escape Rooms Nederland meer dan 8 personen | Escape Room Enthusiast (2-5 rooms gespeeld)

Heb je deze escape room al bezocht? Wij willen dolgraag meer horen over jouw ervaring met deze escape room.
» Plaats jouw ervaring

Pin It on Pinterest