Escape Room Terborg

Sint Jorisplein 16, 7061 CN, Terborg

Provincie Gelderland | Regio Aalten, Doetinchem

Deze locatie heeft nog te weinig reviews voor een score. » Ervaring plaatsen

Escape Rooms Nederland logo
Escape Room Terborg

Sint Jorisplein 16, 7061 CN, Terborg

Beschikbare escape rooms bij Escape Room Terborg

Escape room De Vloek van de Miskende Herbergier

Maximale tijd: 60 minuten
Capaciteit: 2 t/m 10 spelers
Open sinds: oktober 2018
Minimale leeftijd: 12
Moeilijkheid: Gemiddeld
Thema’s: Geschiedenis

Kom logeren in Herberg “Het Swaentje”. Het oudste hotel van de stad!

Laat je verleiden door goddelijke gerechten, bevallige serveersters en kostelijke dranken. Eén nacht doorbrengen in “Het Swaentje” en je wilt nooit meer weg. Dat komt goed uit, want je kunt ook nooit meer weg! Je bent onder invloed van de Vloek van de Miskende Herbergier.

Vrijdag, 23 april 1419.

71 mannen, poorters uit het dorpje ter Borgh, worden ontboden op het kasteel Wisch. Daar krijgen ze te horen dat de Heren van Wisch aan ter Borgh stadsrechten zullen verlenen. En verder, dat uit deze 71 mannen een schout, schepenen en een burgemeester gekozen zullen worden. Vereerd en vol verwachting melden de mannen zich aan de poort van het kasteel.

Gerben de Waardt, herbergier van de net buiten de stadspoort gelegen herberg “het Swaentje”, is niet uitgenodigd. Hij hoort er niet bij. Hij woont buiten de Stadspoort. En hoe graag de mannen ook ‘s avonds bij Gerben in de herberg zijn, hoezeer zij zijn kookkunsten ook roemen, die avond willen ze Gerben niet kennen.

Want als Gerben lucht krijgt van de bijeenkomst en zich naar het kasteel haast, blijkt zijn naam niet op de lijst van de genodigden te staan. Gerben protesteert en spreekt van een vergissing. Maar hem wordt te verstaan gegeven dat zijn herberg staat op “Sylualds grondgebied” en dus geen deel uitmaakt van de stad. Onder het schamper gelach van de verse stedelingen moet Gerben gekleineerd en gegeneerd het kasteel verlaten.

Verongelijkt en miskend zint Gerben de Waardt op wraak. Overdag, wanneer de poorten open staan en de handel de stad aanzien geeft, mogen de nieuwbakken stedelingen het misschien voor het zeggen hebben; maar ‘s avonds als eenmaal de papklok heeft geluid en de poorten van de stad gesloten worden, zijn de reizigers die dan nog verschijnen voor de poorten van de stad aangewezen op de diensten van “Het Swaentje”.

Eenmaal binnen, vallen zij ten prooi aan de listen van Gerben de Waardt en de verleidingen van zijn Herberg. De mannen voelen zich daar onsterfelijk en eeuwig jong en vergeten daardoor hun tijd, hun geld en hun doel. Langzaam maar zeker verteren zij alles wat zij te verteren hebben. Geen geld stroomt er meer naar de stad ter Borgh; alles blijft in Syluald.

En als een reiziger zich toch realiseert dat hij nog een echt leven heeft en hij kan zich los maken van de verleidingen van het Swaentje, dan kan hij uitchecken. Maar hij kan het pand niet verlaten. Hij kan de uitgang van de herberg niet vinden. Voor eeuwig dwalend zal hij verdwijnen in de vergetelheid.

En in deze herberg wil jij inchecken?

Informatie over Escape Room Terborg

Deze locatie heeft gekozen voor een verhaallijn geschreven door iemand die betrokken is bij de stad Terborg. Terborg bestaat volgend jaar (2019) 600 jaar, het thema gaat over een herberg van 600 jaar geleden.
De naam van de escaperoom is dan ook ‘ Vloek van de Miskende Herbergier’. Zij zijn deze escaperoom begonnen omdat zij hier ten eerste zelf fan van zijn, daarnaast het leuk vinden om te realiseren wat andere fascineert en een stukje ondernemerschap.

De locatie is een verscholen bungalow pand achter een grote horeca locatie. De meeste inwoners van Terborg zullen dan ook niet weten dat hier een bungalow staat.
De bungalow is een vrijstaande locatie die ze volledig ombouwen tot Herberg. Er zijn horeca faciliteiten van het horeca pand aan de voorzijde.
Hier zijn dan ook alle voorzieningen aanwezig: toiletten, parkeerplaatsen, lunch / diner.

Prijzen:
Per kamer betaal je 110.- euro op basis van 6 deelnemers.

Escape Room Terborg Reviews

Benieuwd naar de ervaringen en beoordelingen van andere spelers over Escape Room Terborg? Hieronder een overzicht van alle reviews. Ben je zelf bij deze escape room geweest, laat dan je ervaring achter.

9

Uitdagende, leuke escape room! Hebben het net gered met vijf personen, met niet veel ervaring. Zeker een aanrader!

Diepgang/beleving: Uitstekend Kwaliteit: Uitstekend Puzzels: Uitstekend Service: Uitstekend
30 november 2019 Relinde Via Escape Rooms Nederland 5-6 personen | Escape Room Enthusiast (2-5 rooms gespeeld) | Family
6

Leuke uitdagende escooproom. Ik zou het wel aanraden, maar ik vond de communicatie en service niet zo best. Dit mag wat mij betreft beter.

Diepgang/beleving: Goed Kwaliteit: Neutraal Puzzels: Neutraal Service: Niet zo goed
30 maart 2019 Linda Via Escape Rooms Nederland meer dan 8 personen | Escape Room Enthusiast (2-5 rooms gespeeld) | Friends
9

Anders als de standaard escaperooms die van kamer naar kamer gaan. Zeker de moeite waard. Leuke begeleiding.

Diepgang/beleving: Uitstekend Kwaliteit: Uitstekend Puzzels: Goed Service: Uitstekend
5 maart 2019 Tim Via Escape Rooms Nederland 7-8 personen | Escape Room First timer | Friends
8

Ontzettend leuke escaperoom met pittige puzzels. Aanrader!

Diepgang/beleving: Goed Kwaliteit: Goed Puzzels: Uitstekend Service: Uitstekend
25 januari 2019 Femke Via Escape Rooms Nederland 7-8 personen | Escape Room First timer | Family

Heb je deze escape room al bezocht? Wij willen dolgraag meer horen over jouw ervaring met deze escape room.
» Plaats jouw ervaring

NIEUW! Laat kinderen spelenderwijs leren door middel van (online) escaperoom avonturen! Circus Pief Paf!

Pin It on Pinterest