Escape Rooms Nederland logo
Escape Room Terborg

Sint Jorisplein 16, 7061 CN, Terborg

Beschikbare escape rooms bij Escape Room Terborg

Escape room A very cold case

Maximale tijd: 60 minuten
Capaciteit: 4 t/m 8 spelers
Open sinds: augustus 2020
Minimale leeftijd: 9
Moeilijkheid: Moeilijk

Hoe komt het landgoed van een Franse wijnboer in het bezit van de Achterhoekse familie De Waardt? Zijn kortstondige, maar fatale bezoek aan ’t Swaentje in juni 1545 kan hier niet los van worden gezien. Wie is hij en wat leidde daar tot zijn dood? In opdracht van Christine Kinesetpa zoek jij dat uit. Lukt dat binnen de tijd?

Escape room Verdwenen op zolder

Maximale tijd: 60 minuten
Capaciteit: 2 t/m 6 spelers
Open sinds: augustus 2020
Minimale leeftijd: 9
Moeilijkheid: Gemiddeld

Janneke de Waardt is pas 14 jaar als ze verdwijnt. Haar nieuwsgierigheid, haar familienaam en een sleutel in de achterkaft van een oud boek leiden haar naar Terborg. De sleutel geeft haar toegang tot de zolder van ’t Swaentje, maar achter haar slaat de deur genadeloos dicht. Voor Janneke is het te laat. Voor jou nog niet, maar zorg dan wel dat je op tijd de uitgang vindt!

Escape room De bar der verleiding

Maximale tijd: 60 minuten
Capaciteit: 2 t/m 10 spelers
Open sinds: oktober 2018
Minimale leeftijd: 9
Moeilijkheid: Gemiddeld
Thema’s: Geschiedenis

Herberg ’t Swaentje stond in de vroege 15e eeuw bekend om zijn wijn, wildgebraad en willige vrouwen. Centrale middelpunt van al deze verleidingen was de bar. Herbergier Gerben zorgt goed voor zijn gasten. “Misschien wel te goed”, vertelt zijn bezorgde knecht Bartholomeus. Wat wil Gerben van zijn gasten? Kom er binnen een uur achter, ontsnap, of check nooit meer uit…

De bar der verleiding is identiek aan hun oude kamer de vloek van de miskende herbergier. 

Informatie over Escape Room Terborg

Kom logeren in Herberg “Het Swaentje”. Het oudste hotel van de stad!

Laat je verleiden door goddelijke gerechten, bevallige serveersters en kostelijke dranken. Eén nacht doorbrengen in “Het Swaentje” en je wilt nooit meer weg. Dat komt goed uit, want je kunt ook nooit meer weg! Je bent onder invloed van de Vloek van de Miskende Herbergier.

Vrijdag, 23 april 1419.

71 mannen, poorters uit het dorpje ter Borgh, worden ontboden op het kasteel Wisch. Daar krijgen ze te horen dat de Heren van Wisch aan ter Borgh stadsrechten zullen verlenen. En verder, dat uit deze 71 mannen een schout, schepenen en een burgemeester gekozen zullen worden. Vereerd en vol verwachting melden de mannen zich aan de poort van het kasteel.

Gerben de Waardt, herbergier van de net buiten de stadspoort gelegen herberg “het Swaentje”, is niet uitgenodigd. Hij hoort er niet bij. Hij woont buiten de stadspoort. En hoe graag de mannen ook ‘s avonds bij Gerben in de herberg zijn, hoezeer zij zijn kookkunsten ook roemen, die avond willen ze Gerben niet kennen.

Want als Gerben lucht krijgt van de bijeenkomst en zich naar het kasteel haast, blijkt zijn naam niet op de lijst van de genodigden te staan. Gerben protesteert en spreekt van een vergissing. Maar hem wordt te verstaan gegeven dat zijn herberg staat op “Sylualds grondgebied” en dus geen deel uitmaakt van de stad. Onder het schamper gelach van de verse stedelingen moet Gerben gekleineerd en gegeneerd het kasteel verlaten.

Verongelijkt en miskend zint Gerben de Waardt op wraak. Overdag, wanneer de poorten open staan en de handel de stad aanzien geeft, mogen de nieuwbakken stedelingen het misschien voor het zeggen hebben; maar ‘s avonds als eenmaal de papklok heeft geluid en de poorten van de stad gesloten worden, zijn de reizigers die dan nog verschijnen voor de poorten van de stad aangewezen op de diensten van “Het Swaentje”.

Eenmaal binnen, vallen zij ten prooi aan de listen van Gerben de Waardt en de verleidingen van zijn Herberg. De mannen voelen zich daar onsterfelijk en eeuwig jong en vergeten daardoor hun tijd, hun geld en hun doel. Langzaam maar zeker verteren zij alles wat zij te verteren hebben. Geen geld stroomt er meer naar de stad ter Borgh; alles blijft in Syluald.

En als een reiziger zich toch realiseert dat hij nog een echt leven heeft en hij kan zich los maken van de verleidingen van het Swaentje, dan kan hij uitchecken. Maar hij kan het pand niet verlaten. Hij kan de uitgang van de herberg niet vinden. Voor eeuwig dwalend zal hij verdwijnen in de vergetelheid.

Eén vloek, drie kamers. Ontkom jij aan de eeuwenoude greep van de wraakzuchtige herbergier Gerben de Waardt. Ontsnap, of check nooit meer uit…

Locatie
Escaperoom Terborg is een bungalow gelegen aan de rand van het bruisende horecaplein van Terborg. Er zijn dus genoeg locaties om na de tijd een hapje/drankje of een diner te nuttigen die ook via ons zijn bij te boeken. Escaperoom Terborg bevindt zich op loopafstand van station Terborg. Ook met de auto is de escaperoom goed te bereiken, parkeerplaatsen bevinden zich vlak naast de escaperoom. In het pand is een toilet aanwezig.

Prijzen
Escaperoom Terborg hanteert een minimumprijs van €105 tot 4 personen. Iedere persoon extra kost €7.50 p.p.

Escape Room Terborg Reviews

Benieuwd naar de ervaringen en beoordelingen van andere spelers over Escape Room Terborg? Hieronder een overzicht van alle reviews. Ben je zelf bij deze escape room geweest, laat dan je ervaring achter.

3

Storyline van de escaperoom heel rommelig. Eigenlijk hebben we alleen codes moeten zoeken en invullen. Geen vernuftige effecten. Veel acties door 1 of 2 personen, rest moest wachten. Prijs kwaliteit teleurstellend, want je betaalt gewoon 115 euro!! Zonde, niet aan te raden.

Diepgang/beleving: Slecht Kwaliteit: Slecht Puzzels: Niet zo goed Service: Niet zo goed
19 februari Majonne Via Escape Rooms Nederland 3-4 personen | Escape Room Enthusiast (2-5 rooms gespeeld) | Family
2

We voelen ons bestolen, we hebben de bar der verleiding gespeeld. Het verhaal komt nergens in terug en puzzels hebben geen verband met elkaar. Uiteindelijk hebben wij de recordtijd met 4 minuten verbroken doordat een slot nog open stond… We zijn weg gegaan met meer vragen dan antwoorden. Ik heb al heel wat escape rooms gedaan, sommige beter dan andere maar dit heeft ons echt teleurgesteld.

Diepgang/beleving: Slecht Kwaliteit: Slecht Puzzels: Slecht Service: Neutraal
10 november 2023 barrie Via Escape Rooms Nederland 3-4 personen | Escape Room Addict (6-10 rooms gespeeld) | Friends
6

Redelijk ok escaperoom. Heb betere gespeeld. De eindpuzzel was voor ons onmogelijk omdat alles op elkaar leek en ja dan kun je het schudden. Verdere puzzels waren prima, we kregen wel veel hulp van buitenaf. Onze begeleider was wel erg jong voor het begeleiden op de late avond. Drankje nadien was prettig al was het restaurant al bijna dicht.

Diepgang/beleving: Niet zo goed Kwaliteit: Neutraal Puzzels: Neutraal Service: Neutraal
12 maart 2023 Jaap Via Escape Rooms Nederland 5-6 personen | Escape Room First timer | Team/Colleague
5

Wij hadden de bar der verleiding. We waren met 5 personen, deze kamer stond voor max 8. Met 5 personen waren er meerdere momenten waarop sommigen  niks te doen hadden. De puzzels waren niet duidelijk en ook met hints kwam je vaak niet verder. Ook aan het einde met uitleg bleven de puzzels niet duidelijk. De kamer heeft wel veel potentie, maar dan moet er nog wel wat aan gewerkt worden.

Diepgang/beleving: Niet zo goed Kwaliteit: Neutraal Puzzels: Niet zo goed Service: Neutraal
6 oktober 2021 Frieanne Via Escape Rooms Nederland 5-6 personen | Escape Room Addict (6-10 rooms gespeeld) | Family
9

Uitdagende, leuke escape room! Hebben het net gered met vijf personen, met niet veel ervaring. Zeker een aanrader!

Diepgang/beleving: Uitstekend Kwaliteit: Uitstekend Puzzels: Uitstekend Service: Uitstekend
30 november 2019 Relinde Via Escape Rooms Nederland 5-6 personen | Escape Room Enthusiast (2-5 rooms gespeeld) | Family
6

Leuke uitdagende escooproom. Ik zou het wel aanraden, maar ik vond de communicatie en service niet zo best. Dit mag wat mij betreft beter.

Diepgang/beleving: Goed Kwaliteit: Neutraal Puzzels: Neutraal Service: Niet zo goed
30 maart 2019 Linda Via Escape Rooms Nederland meer dan 8 personen | Escape Room Enthusiast (2-5 rooms gespeeld) | Friends
9

Anders als de standaard escaperooms die van kamer naar kamer gaan. Zeker de moeite waard. Leuke begeleiding.

Diepgang/beleving: Uitstekend Kwaliteit: Uitstekend Puzzels: Goed Service: Uitstekend
5 maart 2019 Tim Via Escape Rooms Nederland 7-8 personen | Escape Room First timer | Friends
8

Ontzettend leuke escaperoom met pittige puzzels. Aanrader!

Diepgang/beleving: Goed Kwaliteit: Goed Puzzels: Uitstekend Service: Uitstekend
25 januari 2019 Femke Via Escape Rooms Nederland 7-8 personen | Escape Room First timer | Family

Heb je deze escape room al bezocht? Wij willen dolgraag meer horen over jouw ervaring met deze escape room.
» Plaats jouw ervaring

Pin It on Pinterest