Escape Rooms Nederland logo
Escape Room Xcape Logix Nijmegen

Burgemeester Hustinxstraat 16, 6512 AD Nijmegen, Nederland

Beschikbare escape rooms bij Escape Room Xcape Logix Nijmegen

Escape room Escape from the Dark

Maximale tijd: 60 minuten
Capaciteit: 2 t/m 3 spelers
Thema’s: Eng

Je wordt wakker in een donkere ruimte, vastgeketend aan de muur. Er flitsen veel onsamenhangende beelden door je hoofd, maar je kan niet herinneren waarom je er bent beland. Een donker gevoel vertelt je wel dat je niet alleen bent in de kamer.

Langzaamaan beginnen je ogen aan de duisternis te wennen. Met halfwazige ogen probeer je de ruimte te observeren en tot je grote afgrijzen ligt er een bloederige lichaam op de grond. Tijd om bij te komen van de schrik is er niet, want je hoort voetstappen de kamer naderen. Met angst realiseer je dat de moordenaar wellicht aan de andere kant van de muur staat.

Kan je ontsnappen voordat hij terugkomt? Of word je het volgende slachtoffer….

Deze kamer is nog in aanbouw. Het is nog niet bekend wanneer deze te spelen is.

Escape room De van Gogh Code

Maximale tijd: 60 minuten
Capaciteit: 2 t/m 5 spelers
Open sinds: oktober 2015
Minimale leeftijd: 12
Moeilijkheid: Gemiddeld
Thema’s: Geschiedenis, Kunst

In dit avontuur kruip je in de huid van hoogleraar kunstgeschiedenis W. Brandon. Van een museum krijg je de uitnodiging om een nieuwe collectie schilderijen te analyseren. Echter, eenmaal aangekomen pakt het bezoek anders uit dan verwacht: je wordt opgesloten door de mysterieuze curator.
Wie is deze man en wat voor bijbedoelingen heeft hij? Het antwoord op deze vraag kan gevonden worden in de schilderijen van Van Gogh. Lukt het jou om de Van Gogh code te kraken?

Informatie over Escape Room Xcape Logix Nijmegen

Op 1 minuut loopafstand van Nijmegen station bevindt zich de nieuwe escape experience van Nijmegen, Xcape Logix! Hiermee is deze Nijmeegse escape room de 16de escape room van Gelderland en de derde in Nijmegen. Hou je van een uitdaging en vind je het leuk om samen met je vrienden iets nieuws te doen? Dan dagen we je uit om deze escape room te proberen. Door middel van puzzels op te lossen moet je de ruimte zien te ontvluchten binnen 60 minuten. Om te kunnen ontsnappen dien je over goede observatie skills, analytisch vermogen en out-of-the-box thinking te bezitten.

Goede samenwerking is hierbij erg belangrijk. Je team is je belangrijkste bezit, maar tegelijkertijd is het de grootste uitdaging om de specifieke kwaliteiten van elke teamgenoot te verenigen en optimaal te benutten. Alleen door goed te communiceren kan je ontsnappen. Kortom alles “draait” om goede samenwerking, de “sleutel” tot jullie ontsnapping ;).

De prijs is afhankelijk van de groepsgrootte en op welke dag je in de week komt. Van maandag tot en met donderdag is er een goedkoper tarief dan voor het weekend, vrijdag tot en met zondag. Ook geldt er op maandag tot en met donderdag een gereduceerd tarief voor studenten op vertoon van een geldige studentenpas.

De gehele maand oktober geldt er 30% openingskorting!!

Escape Room Xcape Logix Nijmegen Reviews

Benieuwd naar de ervaringen en beoordelingen van andere spelers over Escape Room Xcape Logix Nijmegen? Hieronder een overzicht van alle reviews. Ben je zelf bij deze escape room geweest, laat dan je ervaring achter.

10

ging met mijn maten escape uitje doen. Voor sommige een eerste ervaring, voor mij de 3e escape ervaring. De gastvrijheid, met gratis kopje koffie en thee, heb ik niet eerder ervaren bij andere escape rooms. Hier voelen we ons welkom en ze namen ook de tijd voor om rustig alles uit te leggen, voor en na het spel. We hebben de van Gogh Code gedaan. Een verassend en leuk escape room.

Diepgang/beleving: Uitstekend Kwaliteit: Uitstekend Puzzels: Uitstekend Service: Uitstekend
6 januari 2017 Frank Via Escape Rooms Nederland 5-6 personen | Escape Room Enthusiast (2-5 rooms gespeeld)
10

Met een groep van 8 personen 2 escaperooms bezocht, voor ons een hele nieuwe ervaring, en we wisten dan ook niet wat we moesten verwachten. Bij entree in de kamer(s) waren we ‘n beetje sceptisch “is dit alles ?” maar gaandeweg, kwamen we “in het spel” en werd het steeds leuker en spannender, want de klok tikte snel voorbij. Het werd met de minuut leuker en spannender, kortom, we hebben ons echt optimaal vermaakt.
Prima ontvangst en afsluiter met koffie of thee, aardig gastheer en gastvrouw, kortom, een échte aanrader.

ps: parkeren inderdaad zoals vermeld op de site pal voor de deur. Top !

Diepgang/beleving: Uitstekend Kwaliteit: Uitstekend Puzzels: Uitstekend Service: Uitstekend
2 oktober 2016 Ron Via Escape Rooms Nederland 5-6 personen | Escape Room Enthusiast (2-5 rooms gespeeld)
10

De van Gogh Code is een leuke escape room met een verassende wending. Zeer gastvrij en gezellig nagepraat met een kopje thee.

Diepgang/beleving: Uitstekend Kwaliteit: Uitstekend Puzzels: Uitstekend Service: Uitstekend
18 september 2016 Via Escape Rooms Nederland 3-4 personen | Escape Room First timer
8

Ik heb de ‘escape from the dark’ room gedaan met een vriend. Erg leuk dat je in het donker begint! Als het licht eenmaal aan is stelt de kamer niet zoveel voor, het is nogal klein en er zijn weinig mooie details. Ook zijn er veel sloten die je moet openen, hier had wel wat meer variatie in gemogen. Maar het was echt een leuke ervaring en we waren er op tijd uit! Wel een aanrader, zeker als je maar met zijn 2en bent.

Diepgang/beleving: Goed Kwaliteit: Niet zo goed Puzzels: Neutraal Service: Uitstekend
12 september 2016 Tanya Via Escape Rooms Nederland 1-2 personen | Escape Room First timer
9

Leuke escape room. Was mijn tweede escape room. Leuk om in het donker te spelen, geeft een andere dimensie.

Diepgang/beleving: Uitstekend Kwaliteit: Goed Puzzels: Uitstekend Service: Uitstekend
11 september 2016 Linda Via Escape Rooms Nederland 5-6 personen | Escape Room First timer
10

vrijgezellenfeest van mijn maat; we werden goed geholpen bij de reservering en ze waren heel flexibel met onze planning. Beide kamers gedaan en iedereen was erg enthousiast. Een aanrader zowel mensen die al escape ervaring hebben als mensen zonder. (ze zijn meteen verslaafd geworden). Bedankt voor de leuke ervaring.

Diepgang/beleving: Uitstekend Kwaliteit: Uitstekend Puzzels: Uitstekend Service: Uitstekend
3 september 2016 Oscar Via Escape Rooms Nederland meer dan 8 personen | Escape Room Enthusiast (2-5 rooms gespeeld)
10

Samen met mijn vriendin de Van Gogh escape gedaan. Ontvangst was goed (waren wat vroeg maar mochten onder het genot van een bakje koffie wachten). Gezelig gesprek met Michelle gehad en toen de room gedaan.

Diepgang/beleving: Goed Kwaliteit: Uitstekend Puzzels: Uitstekend Service: Uitstekend
23 juli 2016 Bas Via Escape Rooms Nederland 1-2 personen | Escape Room Enthusiast (2-5 rooms gespeeld)
10

We hebben de Xcape from the dark XL gespeeld en het is erg leuk opgezet. Verrassende elementen in combinatie met logische puzzels. Soms zaten we in de knoop maar kregen subtiele hints zodat we weer verder konden.
En niet te vergeten: hele gastvrije team!

Diepgang/beleving: Uitstekend Kwaliteit: Uitstekend Puzzels: Uitstekend Service: Uitstekend
1 juli 2016 Yin Via Escape Rooms Nederland 3-4 personen | Escape Room Enthusiast (2-5 rooms gespeeld)
10

Zondag de escape from the dark room gedaan. De kamer is vrij eenvoudig in opzet, maar de sfeer zat er goed in. Veel leuke en creatieve puzzels die goed in de thema vallen. Complimenten aan de makers om met redelijk bescheiden middelen toch zo’n sfeervolle en spannende kamer te creëren.

Diepgang/beleving: Uitstekend Kwaliteit: Uitstekend Puzzels: Uitstekend Service: Uitstekend
5 juni 2016 Tom Via Escape Rooms Nederland 5-6 personen | Escape Room Addict (6-10 rooms gespeeld)
10

My first escape experience . I heard lots of stories about escape room, but never went to one before. It was a great experience. Can’t wait for the next one!

Diepgang/beleving: Uitstekend Kwaliteit: Uitstekend Puzzels: Uitstekend Service: Uitstekend
28 mei 2016 KS Via Escape Rooms Nederland 3-4 personen | Escape Room First timer
10

Vriendelijke en gastvrije ontvangst. In tegenstelling tot andere escape rooms die ik eerder heb bezocht serveren ze hier gratis koffie en thee met koekjes. We hebben beide kamers gespeeld en beide kamers verassend leuk! Leuke puzzels en moeilijkheidsgraad was net goed. Niet te moeilijk en niet te makkelijk. Aanrader!

Diepgang/beleving: Uitstekend Kwaliteit: Uitstekend Puzzels: Uitstekend Service: Uitstekend
27 mei 2016 Sara Via Escape Rooms Nederland 5-6 personen | Escape Room Addict (6-10 rooms gespeeld)
10

We hadden ons weekend Nijmegen gecombineerd met een uitje naar de escape room. Na het lezen van de slechte recensies hier hadden we onze twijfels of het wel leuk zal worden. De escape from the Dark was dus boven verwachting goed! Leuke verschillende en heel belangrijk, logische puzzels die ook in de thema passen. Geslaagd uitje en zal het zeker aanraden 🙂

Diepgang/beleving: Uitstekend Kwaliteit: Uitstekend Puzzels: Uitstekend Service: Uitstekend
23 april 2016 Marijke Via Escape Rooms Nederland 5-6 personen | Escape Room Enthusiast (2-5 rooms gespeeld)
10

Met een groep mannen de dark room XL gespeeld in Nijmegen. Leuke escape room en klantvriendelijke begeleiding. Kamer zit goed in elkaar met leuke puzzels. We komen zeker terug.

Diepgang/beleving: Uitstekend Kwaliteit: Uitstekend Puzzels: Uitstekend Service: Uitstekend
15 april 2016 John Via Escape Rooms Nederland 5-6 personen | Escape Room Enthusiast (2-5 rooms gespeeld)
10

In januari hebben we al bij deze escape room de van Gogh Code gespeeld. Gisteren hebben we dark XL gespeeld en we hebben weer een leuke escape ervaring gehad! Lekker spannend en leuke puzzels die in de thema passen. We hebben reuze naar onze zin gehad.

Diepgang/beleving: Uitstekend Kwaliteit: Goed Puzzels: Uitstekend Service: Uitstekend
10 april 2016 Erwin Via Escape Rooms Nederland 5-6 personen | Escape Room Addict (6-10 rooms gespeeld)
10

These guys were great! They are attentive to detail and have 2 escape rooms available to chose from. They were very quick to respond when I wanted to use the room to surprise my boyfriend. I came from Canada without him knowing and we planned it out so that I would see him for the first time in 4 months here. It was pretty awesome and they were great sports about it all. Even let me watch the people in the room for awhile before the surprise and then sent me the video of the whole thing. It was awesome!

Thank you both for helping us plan this 🙂

Diepgang/beleving: Uitstekend Kwaliteit: Uitstekend Puzzels: Uitstekend Service: Uitstekend
8 april 2016 Rebecca Via Escape Rooms Nederland 7-8 personen | Escape Room First timer
8

Met mijn vriendin heb ik Escape from the Dark gespeeld. We zochten naar een escape room die geschikt was om met zn tweetjes te spelen en qua locatie handig was (wat niet meevalt). We werden ontvangen door een hele aardige gastvrouw die ons de intro gaf van de kamer. De puzzels waren erg leuk en divers. En omdat we in het donker speelden, is alles net iets spannender, leuk bedacht! Een geslaagd begin van ons dagje Nijmegen.

Diepgang/beleving: Goed Kwaliteit: Goed Puzzels: Goed Service: Uitstekend
7 april 2016 Jip Via Escape Rooms Nederland 1-2 personen | Escape Room Enthusiast (2-5 rooms gespeeld)
2

Escape from de dark is een kamer zonder echt thema, weinig diepgang en onsamenhangend. Al met al viel de kamer eigenlijk vies tegen. op 8 m2 met 6 man staan is dan ook al niet echt een pretje. Weinig gedaan om er echt een verhaal van te maken. Dat maakt de beleving er zeker niet beter op. erg jammer

Diepgang/beleving: Slecht Kwaliteit: Slecht Puzzels: Slecht Service: Neutraal
2 april 2016 Geoffrey Via Escape Rooms Nederland 5-6 personen | Escape Room Enthusiast (2-5 rooms gespeeld)
10

Eerder al met veel enthousiasme de van Gogh kamer gespeeld. Nadat we wisten dat Xcape Logix een nieuwe kamer opende, Escape from the dark, dachten we daar moeten we nog een keer langsgaan. En ook die kamer voldoet aan onze verwachtingen! Totaal andere setting en een ander concept, namelijk in het donker spelen, wat heel uitdagend is. Wederom weer leuke wisselende puzzels. Aanrader!

Diepgang/beleving: Goed Kwaliteit: Goed Puzzels: Uitstekend Service: Uitstekend
1 april 2016 Rojina Via Escape Rooms Nederland 5-6 personen | Escape Room Enthusiast (2-5 rooms gespeeld)
1

“Escape from the dark”: Het concept om vastgeketend aan de muur te beginnen is leuk en origineel. Verder overduidelijk een niet te ver doordachte makkelijk-snel-geld-verdienen escape room. Vrijwel alleen cijfersloten en sloten met sleuteltjes die ergens in de kamer lagen. Afwerking van de kamer is ook slecht, zodat zodra het licht aan is vooral een IKEA-kamertje is.

Diepgang/beleving: Niet zo goed Kwaliteit: Niet zo goed Puzzels: Slecht Service: Goed
31 maart 2016 Mieke Via Escape Rooms Nederland 5-6 personen | Escape Room Addict (6-10 rooms gespeeld)
10

Eind maart waren we bij Xcape Logix escape room geweest met een groep van 19 meiden voor de vrijgezellenfeest van mijn beste vriendinnetje. Van begin af aan bij het organiseren van dit uitje werden we al goed geholpen. Ze denken met ons mee en hebben ons ook een mooi prijsje gegeven icm gratis drinken tijdens en na het wachten. De aanstaande bruid mocht zelfs gratis de 2e escape room spelen. We waren allemaal heel tevreden met de organisatie en de escape room zelf. Leuk ingerichte kamers met leuke puzzels. Ik heb zelf de escape from the dark xl gespeeld. Was spannend en erg leuk met een groep gillende meiden. Bedankt voor deze leuke ervaring!

Diepgang/beleving: Uitstekend Kwaliteit: Uitstekend Puzzels: Uitstekend Service: Uitstekend
28 maart 2016 Esther Via Escape Rooms Nederland meer dan 8 personen | Escape Room Enthusiast (2-5 rooms gespeeld)
9

Ik heb eerder de Van Gogh kamer gespeeld en kwam terug voor de escape from the darkroom. Ik vond de darkroom erg spannend en leuk. Het was heel anders dan de Van Gogh kamer. Wanneer jullie weer een nieuwe kamer hebben kom ik zeker terug! Echt een aanrader.

Diepgang/beleving: Uitstekend Kwaliteit: Uitstekend Puzzels: Uitstekend Service: Uitstekend
25 maart 2016 Lynn Via Escape Rooms Nederland 5-6 personen | Escape Room Addict (6-10 rooms gespeeld)
10

Afgelopen weekend de escape from the dark gespeeld. Een escape room doen is sowieso een spannende bezigheid, maar puzzels oplossen in het donker maakt alles nog net iets spannender. Uiteindelijk net geen recordtijd gehaald, maar dat mocht de pret niet drukken.

Diepgang/beleving: Uitstekend Kwaliteit: Uitstekend Puzzels: Uitstekend Service: Uitstekend
21 februari 2016 Rain Via Escape Rooms Nederland 3-4 personen | Escape Room Enthusiast (2-5 rooms gespeeld)
7

Leuke gastvrouw en een hartelijk ontvangst. De escaperoom is vrij eenvoudig maar er zitten een aantal erg leuke puzzels tussen. De spanningsopbouw is goed waardoor je steeds sneller puzzels oplost en je goed in het spel komt. Soms wel iets te veel geplastificeerde papiertjes en rekenpuzzels.

Diepgang/beleving: Neutraal Kwaliteit: Goed Puzzels: Neutraal Service: Uitstekend
6 februari 2016 Irene Via Escape Rooms Nederland 3-4 personen | Escape Room Enthusiast (2-5 rooms gespeeld)
10

Ontsnapt uit de van Gogh!
Met een 5 vriendinnetjes heb ik deze escape room in Nijmegen gespeeld. De locatie was super, 1 minuut van station. We werden vriendelijk ontvangen met gratis koffie/thee en ook nog een pot met chocola! De kamer was verrassend met leuke variaties in puzzels en opdrachten en we zijn ontsnapt! Na het spelen namen ze de tijd om na te evalueren onder genot van kopje thee/koffie! Doordeweeks met studentenkorting, geweldig.

Diepgang/beleving: Uitstekend Kwaliteit: Uitstekend Puzzels: Uitstekend Service: Uitstekend
7 november 2015 Anke Via Escape Rooms Nederland 5-6 personen | Escape Room Enthusiast (2-5 rooms gespeeld)
10

Had my first escape room experience, and it was so much fun! If you like games and a challenge, you should certainly try it out. I cant wait to see the other two rooms 🙂

4 oktober 2015 Verena Ly  3-4 personen | Escape Room First timer

Heb je deze escape room al bezocht? Wij willen dolgraag meer horen over jouw ervaring met deze escape room.
» Plaats jouw ervaring

Pin It on Pinterest