Escape Rooms Nederland logo
Escape Room Zuid Friesland

Grindweg 194, 8483 JK Scherpenzeel, Nederland

Beschikbare escape rooms bij Escape Room Zuid Friesland

Escape room Café de Koers

Maximale tijd: 60 minuten
Capaciteit: 3 t/m 6 spelers
Open sinds: december 2015
Minimale leeftijd: 14
Moeilijkheid: Moeilijk
Ontsnappingspercentage: 58%
Thema’s: Café

De nieuwste kamer van Escape Room Zuid Friesland geheel in het thema van een café. In december 2015 is deze kamer opengegaan. Cafe de Koers, gaat over Sulke de barman van het oude dorpscafé uit de jaren ‘76. Hij hield er nog een andere hobby op na, buiten het tappen van bier en het gezellig praten met de vaste klanten. Deze hobby heeft zijn kas wel goed gespekt. Beleef zijn avontuur en kraak de pot!

Escape room Family room

Maximale tijd: 60 minuten
Capaciteit: 3 t/m 5 spelers
Open sinds: december 2014
Minimale leeftijd: 14
Moeilijkheid: Gemiddeld
Ontsnappingspercentage: 62%

In deze escape room krijg je 60 minuten de tijd voor je ontsnapping. Door het oplossen van puzzels, openen van sloten en het ontrafelen van codes kunnen jullie de uitweg vinden. Hierbij komt wat creativiteit zeker van pas. Werk goed samen en denk logisch na om op tijd te ontsnappen!

Je speelt dit spel met minimaal 3 en maximaal 5 personen tegelijk. Het is ook mogelijk om met een grotere groep te spelen. Hiervoor moeten wel 2 tijdsloten worden gereserveerd. De wachtende groep kan tijdens het wachten een drankje drinken aan de bar of bijvoorbeeld een potje kaarten. De minimumleeftijd is 14 jaar. Onder de 14 jaar kun je helaas niet meespelen, ook niet onder begeleiding van een volwassene. Bij twijfel kan er naar een ID-bewijs worden gevraagd. De tijd gaat sneller voorbij dan je denkt, dus veel succes gewenst…

Informatie over Escape Room Zuid Friesland

In 2014 schoten escape rooms in het hele land als paddenstoelen uit de grond. Behalve in Friesland, want daar was tot eind 2014 geen escape room te bekennen. Escape Room Zuid-Friesland van organisatie Et Proeme Nust bracht daar verandering in. De escape room in Scherpenzeel werd in december 2014 geopend. Sinds die datum kunnen ook de Friezen ervaren wat een escape room is en vooral: genieten van het spel.

Escape Room Zuid-Friesland bevindt zich aan Grindweg 194 in Scherpenzeel. Reizen met het openbaar vervoer? Reis dan naar station Wolvega en neem daar bus 108 richting Scherpenzeel. Stap uit bij halte Scherpenzeel, Supermarkt. Het is ook mogelijk om met belbus 794 naar de halte te reizen. Reserveer de bus wel minstens 1,5 uur van tevoren en betalen met je ov-chipkaart is niet mogelijk. Je kunt gratis voor de deur of naast de kerk (50 meter) parkeren. Je speelt met minimaal 3 en maximaal 5 personen tegelijk. Je kunt al vanaf €45,- per spel spelen. Escape Room Zuid-Friesland is op afspraak geopend. Ga de uitdaging aan in de eerste escape room van Friesland!

Escape Room Zuid Friesland Reviews

Benieuwd naar de ervaringen en beoordelingen van andere spelers over Escape Room Zuid Friesland? Hieronder een overzicht van alle reviews. Ben je zelf bij deze escape room geweest, laat dan je ervaring achter.

9

Geweldige eerste ervaring met escape rooms! Deze kamer is zeker de moeite! Fijn ontvangst en goede begeleiding. Dit gaan we absoluut vaker doen! Op naar de volgende!

Diepgang/beleving: Uitstekend Kwaliteit: Goed Puzzels: Goed Service: Uitstekend
11 februari 2017 Cor Via Escape Rooms Nederland 5-6 personen | Escape Room First timer
10

Erg goed in elkaar gezette puzzels! Sfeer was goed afgestemd. Organisatie was top, vriendelijk personeel. Lekker nog even wat gedronken.

Diepgang/beleving: Uitstekend Kwaliteit: Goed Puzzels: Uitstekend Service: Uitstekend
29 december 2016 Louis Via Escape Rooms Nederland 5-6 personen | Escape Room First timer
10

Met een groep vriendinnen al meerdere escape rooms bezocht. Het boeken van deze room ging makkelijk. Snelle en vriendelijke reactie. Verhaal was leuk en de sfeer in de kamer paste hier goed bij! Puzzels best pittig en goed in elkaar te zetten. Kortom verhaal en puzzels goed over nagedacht en knap in elkaar gezet. We werden zeer vriendelijk ontvangen en hebben nog even nagezeten met een hapje en drankje. Van verbouwingsperikelen hebben wij niets gemerkt. Zeker een aanrader! En we komen snel terug voor de andere kamer.

Diepgang/beleving: Goed Kwaliteit: Uitstekend Puzzels: Uitstekend Service: Goed
26 november 2016 Ellen Via Escape Rooms Nederland 3-4 personen | Escape Room Enthusiast (2-5 rooms gespeeld)
6

Gemengde gevoelens over escape room cafe de koers. Afwerking van de ruimte, hoe hints gegeven worden, en het verhaal is slordig. Als je naar de zolder loopt om te beginnen is er een grote open ruimte (voor nieuwe kamers misschien?), maar erg rommelig. Geen goede eerste indruk.

De puzzels zijn wel uitdagend en los je niet snel op. Een heleboel sleutels, sloten, en cijfers. Veel attributen in de kamer dragen niet bij aan de oplossing, maar kost wel tijd.

De dag erna heb ik een andere escape room gedaan. Als ik alleen Cafe de Koers had gedaan, dan was deze review positiever. Cafe de Koers heeft de elementen voor een leuk uurtje en is uitdagend. Maar de andere escape room (Drachten) was een ervaring vanaf het moment dat je binnenkomt. De puzzels zijn gevarieerder en je moet samenwerken. Echte spanning van begin tot eind, nette afwerking en je moet vrijwel alles wat je tegenkomt ook gebruiken.

Samenvattend is Cafe de Koers zeker geen slechte escape room, maar kan beter.

Diepgang/beleving: Niet zo goed Kwaliteit: Neutraal Puzzels: Goed Service: Goed
5 november 2016 Mark Hamstra Via Escape Rooms Nederland 5-6 personen | Escape Room Enthusiast (2-5 rooms gespeeld)
2

Niet alles was startklaar, en het zag er allemaal wat snel in elkaar geknutseld uit.
Niet alleen de escaperuimte, maar de hele entourage was wat half/half.
Organisatie gaf wat een geïrriteerde indruk, (Het is omdat het moet)
Het kwam op ons groepje neer zo van “Liever kwijt dan rijk, want ik heb er helemaal geen zin in”
Dit kwam de sfeer niet ten goede.

Puzzels en verhaal waren goed in elkaar gezet,
Dit is geen escaperoom waarvan je zegt dit is een eitje.
Hier was echt wel over nagedacht, dat zat wel goed.

En daar ging het om.
Mvg.
Hendrika

Diepgang/beleving: Neutraal Kwaliteit: Slecht Puzzels: Goed Service: Slecht
8 oktober 2016 Hendrika Via Escape Rooms Nederland 5-6 personen | Escape Room First timer
8

Leuke activiteit voor een familiedag. We waren met een grote groep van 45 mensen, van 6 jaar tot 65+, en speelden verspreid over de dag ieder in groepjes 1 van de escape rooms. Allen enthousiast over zowel The Family Room als Cafe de Koers. Allen ook ontsnapt, maar ik betwijfel of dit ook was gelukt zonder de gegeven hints. Voldoende uitdaging dus. The Family Room is wat aan de kleine kant, echter zijn er voldoende puzzels om je een uur bezig te houden. De ontvangst bij Escape Room Zuid Friesland is hartelijk!

Diepgang/beleving: Neutraal Kwaliteit: Niet zo goed Puzzels: Goed Service: Uitstekend
3 september 2016 Judith Via Escape Rooms Nederland meer dan 8 personen | Escape Room Addict (6-10 rooms gespeeld)
10

Gister voor het eerst een escaperoom gedaan met onze kinderen (17 en 19).
Super leuke ervaring en je leert elkaars kwaliteiten kennen door samen te werken.
Bij deze escaperoom waan je je terug in de tijd (vijftiger jaren).
Zeker een aanrader!!

Diepgang/beleving: Uitstekend Kwaliteit: Uitstekend Puzzels: Uitstekend Service: Uitstekend
27 juli 2016 Cornelia Via Escape Rooms Nederland 3-4 personen | Escape Room First timer
2

Escaperoom café Koers gedaan met 6 personen. Dit was echt te veel voor deze ruimte. Ook was het erg warm in deze kamer. Het verhaal was vaag en had geen diepgang zodat je niet echt wist waar je nu op zoek naar was. Het ontvangst daar integen was een dikke prima!

Diepgang/beleving: Niet zo goed Kwaliteit: Neutraal Puzzels: Slecht Service: Slecht
30 mei 2016 Merel Via Escape Rooms Nederland 5-6 personen | Escape Room Enthusiast (2-5 rooms gespeeld)
10

Aangezien dit mijn eerste escape room was heb ik weinig vergelijkingsmateriaal, maar ik vond het heel leuk! Ook erg mooi dat communicatie belangrijk was in het team: teamwork! Het was zeker niet makkelijk maar gelukkig ook niet té moeilijk. Door het filmpje vooraf ga je er met het verhaal in je achterhoofd in, dat is heel goed voor de beleving. De service er omheen was ook top!

Diepgang/beleving: Goed Kwaliteit: Goed Puzzels: Goed Service: Goed
21 mei 2016 Bart Posthumus Via Escape Rooms Nederland meer dan 8 personen | Escape Room First timer
8

Als bedrijfsuitje zijn we met een groep van 27 mensen naar Escape Room Zuid Friesland geweest. Het was van begin tot eind hartstikke gezellig. Van tevoren hadden we nog een BBQ, deze was ook heel goed verzorgd. De opdrachten in de Escape Rooms zitten heel goed in elkaar en zorgden voor veel spanning en avontuur! Iedereen heeft ervan genoten. Zeker voor herhaling vatbaar!

Diepgang/beleving: Goed Kwaliteit: Goed Puzzels: Uitstekend Service: Uitstekend
20 mei 2016 Thijs Via Escape Rooms Nederland meer dan 8 personen | Escape Room First timer
9

Erg gastvrij ontvangst. Onze eerste escape room ervaring. We gingen de family room doen. Een leuke kamer, de puzzels waren met soms een hint goed te doen. En we waren er op tijd uit.

Diepgang/beleving: Goed Kwaliteit: Goed Puzzels: Uitstekend Service: Uitstekend
23 april 2016 Cee Via Escape Rooms Nederland 3-4 personen | Escape Room First timer
10

Deze escape room vonden wij super leuk!
We vonden de puzzels uitdagend en waren erg gevarieerd
Ook werden we heel leuk ontvangen en was het erg gastvrij en was er een gezellige sfeer.
Echt een aanrader!!!

Diepgang/beleving: Uitstekend Kwaliteit: Uitstekend Puzzels: Uitstekend Service: Uitstekend
15 april 2016 Merel Via Escape Rooms Nederland 3-4 personen | Escape Room Enthusiast (2-5 rooms gespeeld)
5

Voordat we echt naar binnen konden, moest nog het een en ander klaargezet worden. Dit was jammer, want dit haalde je uit de sfeer.
De puzzels waren leuk, maar genoeg voor 3 mensen. Niet echt aan te raden voor 5 mensen.
De persoon die achter de webcam met ons meekeek en hielp, gaf heel snel een hint. Aan het einde kregen we een hint, terwijl we nog maar een halve minuut bezig waren met de puzzel. Als je dan hoort dat er nog 17 min. over waren aan het einde, hadden we het liever zelf opgelost. De persoon die ons hints gaf, trok snel haar jas aan en was daarna verdwenen. Moest ze snel weg? En kregen we daarom zo snel een hint? We weten het niet, maar het voelde niet goed.
De vorige EscapeRoom die we deden was 058 Leeuwarden. Het verschil tussen de kamers is erg groot. Andere mensen zou ik zonder twijfel naar 058 sturen (dan maar iets extra’s betalen).

Diepgang/beleving: Neutraal Kwaliteit: Neutraal Puzzels: Neutraal Service: Niet zo goed
19 maart 2016 Wim Via Escape Rooms Nederland 3-4 personen | Escape Room First timer
10

Vanmiddag met z’n 4’en de Escape Room gedaan, was erg leuk! We werden gastvrij ontvangen en het was een uitdaging om alle puzzels op te lossen en de codes te kraken, maar we hebben erg veel lol gehad en het is ons gelukt!

22 augustus 2015 Femke Oevering  3-4 personen | Escape Room First timer
7

Goed komme mar kieken!

16 augustus 2015 Be Pen  3-4 personen | Escape Room First timer
7

Erg leuk als bedrijfsuitje!

18 juni 2015 K.  meer dan 8 personen | Escape Room First timer
8

De escape room was erg spannend en puzzelig om te doen. Echt een aanrader (en de rit erheen ook).

2 mei 2015 Jelmer Jellema  3-4 personen | Escape Room First timer
9

Afgelopen zaterdag met z’n 5en de escape room gedaan. Complimenten aan de organisatie, alles goed geregeld en de escape room was echt uitdagend. Puzzels zetten je echt tot denken en overleg en teamwork is cruciaal.

1 februari 2015 Jeroen Kuiper  5-6 personen | Escape Room First timer
9

Fantastische ervaring in de escape room!

7 december 2014 Niels van As  3-4 personen | Escape Room Enthusiast (2-5 rooms gespeeld)

Heb je deze escape room al bezocht? Wij willen dolgraag meer horen over jouw ervaring met deze escape room.
» Plaats jouw ervaring

Pin It on Pinterest