Escape Rooms Nederland logo
Escaperoom Leiden Kruithuisje

Jan van Houtkade 50, 2311 PE Leiden, Nederland

Beschikbare escape rooms bij Escaperoom Leiden Kruithuisje

Escape room Geheime atelier van Rembrandt

Maximale tijd: 60 minuten
Capaciteit: 2 t/m 7 spelers
Open sinds: september 2015
Minimale leeftijd: 9
Moeilijkheid: Moeilijk
Ontsnappingspercentage: 27%
Thema’s: Geschiedenis

Inmiddels weten we erg veel van Leidse kunstschilder Rembrandt van Rijn, maar een van die dingen nog niet en die ga jij ontdekken. Het escape room spel dat je gaat spelen, speelt zich namelijk af in een nog onontdekt atelier van Rembrandt. Het atelier is niet voor niets verborgen, want Rembrandt schilderde hier geen onschuldige en lieve portretten en stadsgezichten. In dit atelier maakte hij veel donkerdere en experimentele kunst en overal liggen gevaarlijke, glimmende paletmessen en etspennen waarmee je echt geen ongelukken kunt veroorzaken. De roddel gaat dat ‘het onzichtbare’ voor ons mensen hier huishoudt en er een vloek heerst over deze kamer. Jullie krijgen de opdracht om in dit atelier op zoek te gaan naar het grote geheim van Rembrandt. Dit wordt jullie alleen niet al te makkelijk gemaakt: je zult aanwijzingen moeten zoeken in o.a. laatjes en achter schilderijen om te ontsnappen, want anders zit je daar voorgoed.

Dit spel speel je met 2 t/m 7 personen tegelijk en de taak is om het kunstwerk te vinden én om daarmee binnen 60 minuten de kamer te verlaten. Enthousiast geworden? Boek dan nu deze escape room. Escaperoom Leiden heeft wisselende openingstijden, maar meestal zijn ze 7 dagen per week geopend. Wil je op de hoogte gehouden worden van de bouw en opening van deze escape room? Dan kun je Escape Room Leiden volgen op Facebook en Twitter. Haal dat boek over Rembrandt maar alvast uit de kast voor deze spannende escape room!

Informatie over Escaperoom Leiden Kruithuisje

Soms wil je als je in een stad bent iets cultureels bezoeken maar ook echt iets doen. Lastig om te kiezen omdat je het dan niet allebei kunt doen, al kom je dit probleem niet tegen bij Escape Room Leiden: Deze escape room biedt je namelijk cultuur maar ook een leuke activiteit om te doen!

Locatie en route

Escape Room Leiden zit namelijk gevestigd in een middeleeuws torentje genaamd het Kruithuisje in Leiden aan de Jan van Houtkade 50 wat te bereiken is met de
bus vanaf Leiden Centraal of te voet (20 minuten vanaf Leiden Centraal). Ook het thema van deze escape room heeft een historisch tintje, namelijk de schilderkunst van Rembrandt van Rijn, want Leiden is de geboortestad van deze beroemde kunstschilder. Je kunt met minimaal 2 en maximaal 7 mensen tegelijkertijd spelen in de escape room van Escape room Leiden: Rembrandts Geheime Atelier. Hoe meer zielen, hoe meer vreugde, want hoe groter de groep, hoe meer korting je krijgt: de prijs per persoon varieert van 45 euro tot 18 euro.

Prijzen

2 personen: 90 euro (45 euro p.p.)
3 personen: 96 euro (32 euro p.p.)
4 personen: 104 euro (26 euro p.p.)
5 personen: 110 euro (22 euro p.p.)
6 personen: 120 euro (20 euro p.p.)
7 personen: 126 euro (18 euro p.p.)

Grotere groepen

Wil je met meer dan 7 vrienden/collega’s/familieleden spelen? Dan kun je het beste contact opnemen met Escape Room Leiden. De locatie is erg bijzonder, want het Kruithuisje is de enige nog overgebleven Middeleeuwse Leidse toren. Deze toren heeft wel wat geheimen en die zul je zeker ontdekken tijdens dit historische escape room spel.

Escaperoom Leiden Kruithuisje Reviews

Benieuwd naar de ervaringen en beoordelingen van andere spelers over Escaperoom Leiden Kruithuisje? Hieronder een overzicht van alle reviews. Ben je zelf bij deze escape room geweest, laat dan je ervaring achter.

9

Op 27 oktober zijn wij naar binnen gegaan en het is ons helaas niet gelukt om te ontsnappen. Maar er zijn weinig betere manieren om je laatste uur aan te besteden. Ga dus voor je naar binnen gaat nog even lekker eten.

28 oktober 2023 Lex Via Escape Rooms Nederland 5-6 personen | Escape Room First timer | Family
9

Superleuke ontvangst door Kaja, die ons meteen enthousiasmeerde!
Spannende escaperoom met uitdagende elementen in een mooi historisch pandje.
Echt een aanrader!

Diepgang/beleving: Uitstekend Kwaliteit: Uitstekend Puzzels: Uitstekend Service: Uitstekend
21 mei 2022 Petra Via Escape Rooms Nederland 5-6 personen | Escape Room Enthusiast (2-5 rooms gespeeld) | Family
10

Fantastische escaperoom, heel origineel, leuke puzzels, niet te makkelijk, maar zeker te doen!
Belangrijk om goed samen te werken!
Hebben het gehaald, was spannend, nog 1 minuutje over!
Ontvangst was zeer hartelijk en mooi intro!
Absoluut een aanrader!

7 oktober 2021 Monique Via Escape Rooms Nederland 5-6 personen | Escape Room Addict (6-10 rooms gespeeld) | Family
8

Een hele leuke sfeer met een leuk verhaal, leuke ontvangst, en leuke orginele puzzels. Hij is niet heel makkelijk, maar dat vind ik ook wel fijn. Her en der een klein beetje verouderd maar werkt allemaal gewoon prima.

Diepgang/beleving: Goed Kwaliteit: Goed Puzzels: Uitstekend Service: Uitstekend
18 oktober 2019 Laura Via Escape Rooms Nederland 3-4 personen | Escape Room Addict (6-10 rooms gespeeld) | Friends
10

Dat we deze room konden spelen hadden wij meer aan de klantgerichte service te danken dan aan onszelf… we hadden ons namelijk vergist in de tijd, waardoor we een uur te laat kwamen. Gelukkig konden wij met de nodige aanpassingen de room toch nog spelen. En daar hadden we geen spijt van, wát een vette kamer! Er werd gebruik gemaakt van geluid, licht, puzzels,…. hij zat echt heel goed in elkaar, en alles in de sfeer van Rembrandt. De puzzels waren logisch maar ook zeer gevarieerd en toch origineel. Alles klopte en alles deed het (wat ook niet altijd het geval is) De prachtige locatie maakt het helemaal af: een dikke 10!

Diepgang/beleving: Goed Kwaliteit: Uitstekend Puzzels: Uitstekend Service: Uitstekend
1 juni 2019 Marloes Via Escape Rooms Nederland 5-6 personen | Escape Room Addict (6-10 rooms gespeeld) | Friends
10

Really great experience, very good automation of the puzzles, which are challenging and really interesting, all of it within an amazing historical location that gives extra value to this escape room.

Diepgang/beleving: Uitstekend Kwaliteit: Uitstekend Puzzels: Uitstekend Service: Uitstekend
18 mei 2019 Mario Via Escape Rooms Nederland 5-6 personen | Escape Room Enthusiast (2-5 rooms gespeeld) | Friends
10

Great experience for two adults and one 10-year old. Historical and local theme in an actual historical building.

Diepgang/beleving: Uitstekend Kwaliteit: Uitstekend Puzzels: Uitstekend Service: Uitstekend
15 april 2019 Magnus  Via Escape Rooms Nederland 3-4 personen | Escape Room First timer | Family
9

Een bijzonder pand met geschiedenis verwoven met een verhaal en puzzels die goed inspelen op die geschiedenis. Niet te moeilijk, maar genoeg uitdaging.

Diepgang/beleving: Uitstekend Kwaliteit: Uitstekend Puzzels: Uitstekend Service: Goed
23 februari 2019 Louis Via Escape Rooms Nederland 3-4 personen | Escape Room Enthusiast (2-5 rooms gespeeld) | Friends
8

Leuke escape room waarbij je vanaf het begin wordt meegenomen in de wereld van Rembrandt van Rijn. De setting van de escape room is erg leuk en de kamer bevat technologische snufjes! Voor ervaren escape room spelers is de kamer goed te doen, met name omdat de puzzels voor zichzelf wel spreken. Wij hadden het leuker gevonden als de puzzels door elkaar liepen in plaats van achtereenvolgend. Voor alsnog een leuke ervaring gehad!

Diepgang/beleving: Uitstekend Kwaliteit: Uitstekend Puzzels: Neutraal Service: Goed
24 november 2018 Diana Via Escape Rooms Nederland 3-4 personen | Escape Room Enthusiast (2-5 rooms gespeeld) | Friends
10

Leuke, originele puzzels. Supermooie locatie en een hele gastvrije ontvangst. We zijn helemaal op gegaan in het verhaal en hadden veel ‘Yes!’momentjes bij de puzzels. Puzzels zijn zeker niet standaard. Echt een aanrader!

Diepgang/beleving: Uitstekend Kwaliteit: Uitstekend Puzzels: Uitstekend Service: Uitstekend
23 september 2018 Janneke Via Escape Rooms Nederland 1-2 personen | Escape Room Addict (6-10 rooms gespeeld) | Family
10

Een hele gave, maar moeilijke escape room! Veel puzzels met flinke doordenkers en leuke verrassingen!

Diepgang/beleving: Uitstekend Kwaliteit: Uitstekend Puzzels: Uitstekend Service: Uitstekend
25 mei 2018 Evelien  Via Escape Rooms Nederland 3-4 personen | Escape Room Enthusiast (2-5 rooms gespeeld) | Friends
9

Zeer leuke, mooie en uitdagende room. We waren met 4, waarvan twee kinderen (12 en 10). We hebben niet de kids versie gedaan. Net niet gehaald, gestrand op de allerlaatste puzzle. Echt heel goede ontvangst en verhaal. Zeer grote aanrader.

Diepgang/beleving: Uitstekend Kwaliteit: Uitstekend Puzzels: Goed Service: Uitstekend
5 mei 2018 Jeroen Via Escape Rooms Nederland 3-4 personen | Escape Room Enthusiast (2-5 rooms gespeeld) | Family
10

Top, op alle gebied. We hebben echt nog dagen nagenoten van alle vernuftige puzzels in combinatie met een unieke toplocatie!

Diepgang/beleving: Uitstekend Kwaliteit: Uitstekend Puzzels: Uitstekend Service: Uitstekend
22 december 2017 Repelsteeltje Via Escape Rooms Nederland 1-2 personen | Escape Room Addict (6-10 rooms gespeeld) | Friends
10

Dit is een super locatie om een escape te spelen. Dit was de eerste keer voor ons allemaal en hebben het net niet gehaald. De puzzels/spellen/sloten/codes zijn erg gaaf en zitten goed in elkaar! Het verhaal er om heen is goed opgebouwd.

Diepgang/beleving: Uitstekend Kwaliteit: Uitstekend Puzzels: Uitstekend Service: Uitstekend
30 oktober 2017 Ysa Via Escape Rooms Nederland 5-6 personen | Escape Room First timer | Friends
9

Na de hartelijke ontvangst werden in de voorbespreking het thema en de locatie goed geintroduceerd. In de kamer zelf was er veel zorg besteed aan de sfeer. De puzzels waren gevarieerd en pasten naadloos in bij het thema van de kamer. Ik vond het echt een aanrader, al zou ik met ervaren escapers niet met meer dan 4 man deze kamer spelen.

Diepgang/beleving: Uitstekend Kwaliteit: Uitstekend Puzzels: Uitstekend Service: Uitstekend
22 oktober 2017 Marleen Via Escape Rooms Nederland 3-4 personen | Escape Room Enthusiast (2-5 rooms gespeeld) | Family
10

Erg leuke escaperoom. We werden heel enthousiast ontvangen en door de inleiding zaten we al snel in het verhaal. De sfeer in de kamer, de unieke locatie, het was al leuk en spannend voor we goed en wel begonnen waren. Leuke puzzels die goed op elkaar aansluiten. Zeker een aanrader en prima te doen met 3 personen.

Diepgang/beleving: Uitstekend Kwaliteit: Uitstekend Puzzels: Goed Service: Uitstekend
20 mei 2017 Andrea Via Escape Rooms Nederland 3-4 personen | Escape Room Addict (6-10 rooms gespeeld) | Family
10

Met 4 man was deze kamer goed te doen. Voor een ervaren ploeg zou ik ook zeker niet met meer dan 4 man gaan. Een mooie ” voorspel” om in het verhaal te komen. Kortom, een aanrader!

Diepgang/beleving: Uitstekend Kwaliteit: Uitstekend Puzzels: Uitstekend Service: Uitstekend
17 december 2016 Manting Via Escape Rooms Nederland 3-4 personen | Escape Room Addict (6-10 rooms gespeeld)
10

Na een fantastisch introductie verhaal bij en over de locatie wordt je opgesloten in een mooi oud pand. De puzzels zijn erg goed en origineel. Deze kamer is een hele grote aanrader! Een van de weinige waar je de beleving voelt.

Diepgang/beleving: Uitstekend Kwaliteit: Uitstekend Puzzels: Uitstekend Service: Uitstekend
10 augustus 2016 Roel Via Escape Rooms Nederland 3-4 personen | Escape Room Enthusiast (2-5 rooms gespeeld)
10

De eerste ervaring van ons gezin in een escaperoom. Uniek locatie die door de geschiedenis het verhaal versterkt. Leuke en gevarieerde puzzels. Onze kinderen 10 en 11 zijn zeer enthousiast. Prima service…. Escaperoom Leiden Kruithuisje is een prima ambassadeur voor de escaperooms…..we gaan er zeker meer bezoeken.

Diepgang/beleving: Goed Kwaliteit: Uitstekend Puzzels: Goed Service: Uitstekend
24 juli 2016 Sandra Via Escape Rooms Nederland 3-4 personen | Escape Room First timer
10

Geweldig om met een groep deze ervaring mee te maken. Verrassend, afwisselend en zelfs ook “grappig”: echt iets anders om eens met een groep te doen: steeds moet je weer op zoek naar nieuwe oplossingen om verder te komen. En samenwerkend gaat dat echt beter dan alleen!

Diepgang/beleving: Uitstekend Kwaliteit: Uitstekend Puzzels: Uitstekend Service: Uitstekend
24 mei 2016 Mieke Via Escape Rooms Nederland 5-6 personen | Escape Room First timer
10

Een te gekke escaperoom: goede ontvangst, met spannende uitleg en zeer creatieve en diverse puzzels die mooi in elkaar over liepen! (Geen losse puzzels)
Niet te makkelijk, maar zeker te doen. Echt een geweldige aanrader!!!

Diepgang/beleving: Uitstekend Kwaliteit: Uitstekend Puzzels: Uitstekend Service: Uitstekend
1 mei 2016 Saskia Via Escape Rooms Nederland 3-4 personen | Escape Room First timer
9

Deze escape room is heel bijzonder. Niet alleen de locatie is heel geheimzinnig en sfeervol, maar ook de aandacht die gestoken is in de puzzels en de effecten eromheen is heel mooi om te zien. Bovendien heeft deze kamer ook nog eens een leuk verhaal. Absoluut de moeite waard om te bezoeken. Met name de puzzels zijn erg leuk en creatief.

Diepgang/beleving: Goed Kwaliteit: Goed Puzzels: Uitstekend Service: Goed
31 maart 2016 Thomas Zielhorst Via Escape Rooms Nederland 5-6 personen | Escape Room Addict (6-10 rooms gespeeld)
10

super leuk! niet te duur en een goede starter als je nooit een escaperoom gedaan hebt. (Ook leuk als meerdere kamers achter de rug hebt ;). ) Leuke en verschillende puzzels en een goed verhaal.

Diepgang/beleving: Uitstekend Kwaliteit: Uitstekend Puzzels: Uitstekend
13 november 2015 janneke Via Escape Rooms Nederland 7-8 personen | Escape Room First timer
9

Erg leuke ervaring, mooie ruimte, goede sfeer. Je moet gebruik maken van al je zintuigen. Puzzels lopen goed in elkaar over.

Diepgang/beleving: Uitstekend Kwaliteit: Uitstekend Puzzels: Uitstekend Service: Uitstekend
27 september 2015 Chantal Via Escape Rooms Nederland 3-4 personen | Escape Room First timer
9

Mooi historische kamer met leuk verhaal. Leuke uitdagende puzzels, die als je het doorhad maar voor 1 uitleg vatbaar waren. Alleen laatste puzzel werkte niet helemaal goed, maar dat lag misschien wel aan ons.

Diepgang/beleving: Goed Kwaliteit: Goed Puzzels: Niet zo goed Service: Goed
18 september 2015 Anja Goedemans Via Escape Rooms Nederland 7-8 personen | Escape Room Enthusiast (2-5 rooms gespeeld)
10

Een super leuke escaperoom! De puzzels lagen niet voor de hand. We hebben het op een seconde na niet gered.

Diepgang/beleving: Goed Kwaliteit: Uitstekend Puzzels: Uitstekend Service: Uitstekend
13 september 2015 Arianne Via Escape Rooms Nederland 5-6 personen | Escape Room First timer

Heb je deze escape room al bezocht? Wij willen dolgraag meer horen over jouw ervaring met deze escape room.
» Plaats jouw ervaring

Pin It on Pinterest