Escape Rooms Nederland logo
Escaperoom Muiden

Vestingplein 1, 1398 VE, Muiden

Beschikbare escape rooms bij Escaperoom Muiden

Escape room Adventure Room: De Cryptograaf

Maximale tijd: 90 minuten
Capaciteit: 3 t/m 6 spelers
Minimale leeftijd: 14
Moeilijkheid: Moeilijk

Het is 1874, alles ligt klaar voor de bouw van Fort C als onderdeel van de Stelling Van Amsterdam. Maar de eerste bouwfase vindt in het diepste geheim plaats. Wie goed kijkt, zal zien dat er ongewoon diep gegraven wordt. Even later wordt de bouw provisorisch afgeschot. Er worden bouwmaterialen aangevoerd en gebruikt, maar niemand weet waarvoor of kan vertellen waarom. De werklui hebben een zwijgplicht gekregen. Na enkele weken bouwen komt er een nieuwe werkploeg. De schotten verdwijnen en het fort wordt afgebouwd.

Wat onbekend blijft en ook niet op de bouwtekeningen te zien is, is naar later blijkt een extra ruimte, diep achterin het fort. Deze ruimte is de geheime kamer van ‘De Cryptograaf’, een geleerde met een brede wetenschappelijke kennis, die ook verschillende talen spreekt. Hij is officieel in dienst bij de ‘Secrete Regeeringszorg’, maar zijn ware identiteit wordt angstvallig bewaakt.

In deze kelder zal de Cryptograaf in alle rust en stilte werken aan de codering van het berichtenverkeer tussen de verschillende forten van de Stelling van Amsterdam. Vermoedelijk staat de C van Fort C voor cryptograaf.

De laatste jaren zijn er uit diverse bronnen en archieven stukken tevoorschijn gekomen, waarvan men vermoedt dat ze van zijn hand zijn, of dat er een van zijn codes op toegepast is. Maar de meeste daarvan heeft men tot op de dag van vandaag niet kunnen ontcijferen.

Onbekend is verder of er momenteel nog steeds een cryptograaf werkzaam is…

Wie Fort C binnengaat, krijgt die uitdaging gepresenteerd. Wat heb je nodig om de code te kraken? Logisch inzicht, het vermogen om samen te werken, doorzettingsvermogen, een beetje geluk en vooral ook veel geduld. De indruk bestaat namelijk dat De Cryptograaf vanuit een basiscodering tal van andere versleutelingsmechanismes ontwikkeld heeft. Mogelijk heeft hij daarbij ook teruggegrepen op technieken uit lang vervlogen tijden en vergeelde boeken. Dat zijn geen uiterst geavanceerde methodes, maar je moet ze wel kennen.

Als het je dus lukt om één code op te lossen, ben je er nog lang niet. Stapje voor stapje kom je dichter bij de eerste code van de Cryptograaf, en pas als je die weet te kraken zal hij zijn geheim met jou delen.

Informatie over Escaperoom Muiden

Deze ‘Adventure Room’ bevind zich in een oud fort wat ooit onderdeel was van de Stelling van Amsterdam en ook de Hollandse Waterlinie genaamd fort-C in de plaats Muiden. Het fort is volledig aangepakt en ingericht op een wat minder traditionele wijze dan de meeste forten dat meestal hebben gedaan. De inrichting van het fort is dus een beetje een mix van toen en nu. De locatie van de ‘Adventure Room’ daarentegen is verder zo puur mogelijk gehouden en heeft juist weinig of geen ‘inrichting’ behalve onze Puzzelbox van de Cryptograaf.

De Cryptograaf is geen escaperoom waar normaal het doel is om te ontsnappen, maar het gaat hier om het mysterie van de cryptograaf te ontrafelen. Dit doe je door in 90 minuten opeenvolgende lastige en unieke digitale en analoge puzzels op te lossen. Dit alles bevindt zich in een gigantische puzzel-box. Samenwerking is een pre om De Cryptograaf te kunnen oplossen.

Prijzen:
4 personen 100 euro
5 personen 110 euro
6 personen 120 euro

Escaperoom Muiden Reviews

Benieuwd naar de ervaringen en beoordelingen van andere spelers over Escaperoom Muiden? Hieronder een overzicht van alle reviews. Ben je zelf bij deze escape room geweest, laat dan je ervaring achter.

10

90 minuten lang ***. Fanatiek vanaf de eerste minuut. Welk *** gaat open en met elkaar samenwerken om tot de juiste oplossing te komen. Het was ontzettend leuk en wat een gave locatie!!

Diepgang/beleving: Uitstekend Kwaliteit: Uitstekend Puzzels: Uitstekend Service: Uitstekend
13 december 2019 Sabrina Via Escape Rooms Nederland 5-6 personen | Escape Room Enthusiast (2-5 rooms gespeeld) | Other
8

De locatie en aankleding van het gebouw waar de escape room zich in bevindt zet al de toon. Wat een enorm leuke ervaring. We deden jongens tegen de meisjes (vrijgezellenfeest), de jongens hebben het gehaald (3 minuten over) en de meiden helaas niet (verre van haha). Warm onthaal en goede puzzels.

Diepgang/beleving: Goed Kwaliteit: Goed Puzzels: Uitstekend Service: Uitstekend
30 november 2019 Tessa  Via Escape Rooms Nederland meer dan 8 personen | Escape Room Enthusiast (2-5 rooms gespeeld) | Bachelor
8

Hebben het heel leuk en uitdagend gevonden! Helaas net niet genoeg tijd voor de laatste opdracht, dus niet gelukt. Maar vonden het erg leuk!

Diepgang/beleving: Goed Kwaliteit: Uitstekend Puzzels: Uitstekend Service: Uitstekend
16 november 2019 Coby  Via Escape Rooms Nederland 3-4 personen | Escape Room First timer | Family
9

Alhoewel het niet echt een escaperoom is (je hoeft niet echt te ontsnappen), was hij echt superleuk om te doen! Daarnaast is de lokatie ook fantastisch; bracht veel jeugdherinneringen terug!

Diepgang/beleving: Uitstekend Kwaliteit: Goed Puzzels: Uitstekend Service: Uitstekend
16 november 2019 Marion  Via Escape Rooms Nederland 3-4 personen | Escape Room Enthusiast (2-5 rooms gespeeld) | Family
8

Geen klassieke escape room, maar een erg leuke puzzelbox

Een erg vriendelijk en enthousiast ontvangst door de eigenaar op deze historische locatie. Van te voren wisten we dat het een ander soort ervaring zou zijn en dit werd bij de start ook nog vertelt. Het is geen aangeklede ruimte waar je naar de puzzels op zoek moet, maar een ruimte met één grote uitdagende puzzelbox waar je 1,5 uur je in vast kunt bijten. De puzzels waren erg afwisselend en origineel, met een hoge moeilijkheidsgraad. Normaal gesproken vind ik het jammer als de puzzels lineair opgelost moeten worden, maar met vier personen hoeft niemand zich te vervelen in deze kamer én je krijgt op deze manier alles van begin tot eind mee. Deze kamer daagt je echt uit op het vlak van samenwerking, waar we enorm van genoten hebben.
Ondanks dat mijn persoonlijke voorkeur uit blijft gaan naar ‘echte’ escape rooms, vind ik deze puzzelkamer zeker een aanrader.

Diepgang/beleving: Neutraal Kwaliteit: Goed Puzzels: Uitstekend Service: Uitstekend
26 oktober 2019 Marinde Via Escape Rooms Nederland 3-4 personen | Escape Room Addict (6-10 rooms gespeeld) | Escape Room Junkies
9

Geweldig idee deze ‘inscape-room’ waar je niet uit ontsnapt maar juist naar binnen moet. Ik ben er met mijn klant – Leap Development – geweest voor een bedrijfsuitje en team-dag. We hebben de escape room gebruikt als voorbeeld hoe het er in het werk en in het team aan toe gaat. Een mooi voorbeeld van wat er goed gaat en handvatten wat er beter kan. We hebben dat gecombineerd met PPA (persoonlijk profiel analyse). Zie deze video wat het team er van vond: https://youtu.be/yYCEirFSwO0.

Diepgang/beleving: Uitstekend Kwaliteit: Goed Puzzels: Uitstekend Service: Uitstekend
14 oktober 2019 Ad  Via Escape Rooms Nederland 1-2 personen | Escape Room First timer | Company
9

Gave puzzels waarbij je wel moet samenwerken! Met 3 of 4 is wel ’t beste denk ik.

Diepgang/beleving: Uitstekend Kwaliteit: Uitstekend Puzzels: Uitstekend Service: Uitstekend
7 oktober 2019 Bart  Via Escape Rooms Nederland 3-4 personen | Escape Room Enthusiast (2-5 rooms gespeeld) | Team/Colleague
9

Afgelopen week naar deze adventureroom geweest. Eindelijk eens iets anders dan de meeste escaperooms. Je wordt meegenomen in een verhaal en de puzzels zijn ook echte puzzels die je met met z’n allen moet oplossen. Alles speelt zich af in één object wat al een puzzel is 😉 Het is een hele leuke combinatie van digitaal en analoog waardoor er veel verrassende onderdelen in zitten. Wij hebben het op het nipppertje niet gehaald maar het was zeker de moeite waard! Het gebouw ( een fort ) is al leuk om eens binnen te kijken…

Diepgang/beleving: Goed Kwaliteit: Uitstekend Puzzels: Uitstekend Service: Uitstekend
6 oktober 2019 sandra Via Escape Rooms Nederland 5-6 personen | Escape Room Addict (6-10 rooms gespeeld) | Friends
9

Een escape room waar je niet ontsnapt, maar een mysterie oplost. Goed uitgedachte puzzels, soms pittig maar wel haalbaar. Enorm van genoten waarbij communicatie centraal staat! Al en al, top escape room!

Diepgang/beleving: Uitstekend Kwaliteit: Uitstekend Puzzels: Uitstekend Service: Uitstekend
27 september 2019 Piotr  Via Escape Rooms Nederland 3-4 personen | Escape Room Enthusiast (2-5 rooms gespeeld) | Company
9

Echt origineel, ik kan er natuurlijk niet veel over zeggen. maar dit had ik nog niet eerder meegemaakt!.
puzzels zijn wel lastig. Snap wel dat je minimaal 14 moet zijn. (onze wiskunde was ook niet zo best, maar oke we kwamen er uit). Ik denk wel dat je met niet te veel mensen moet zijn anders lopen de andere een beetje ‘er bij’ dus met 4 was uitstekend te doen. Over samenwerken is hier wel heel leuk nagedacht, het is onmogelijk met minder dan 3 het uit te spelen.
Enig minpuntje (voor zover het een min puntje is) je moet alles puzzel voor puzzel oplossen ander kan je niet verder. Dus als je vastloopt (en dat deden wij ook) dan is het wel weer handig dat de ‘hints’ automatisch zijn ingebouwd.(ook al wil je het eigenlijk niet gebruiken). Sfeer is ook leuk zo in dat oude fort. bij binnekomst al geweldig met die ontvangstruimte.

Must see.

Diepgang/beleving: Goed Kwaliteit: Uitstekend Puzzels: Uitstekend Service: Goed
7 september 2019 A.Kostelijk Via Escape Rooms Nederland 3-4 personen | Escape Room Enthusiast (2-5 rooms gespeeld) | Friends

Heb je deze escape room al bezocht? Wij willen dolgraag meer horen over jouw ervaring met deze escape room.
» Plaats jouw ervaring

Pin It on Pinterest