Escaperoom De Twirre Friesland

De Reidtugel 5c, 9264 TS, Earnewald

Provincie Friesland

Deze locatie heeft nog te weinig reviews voor een score. » Ervaring plaatsen

Escape Rooms Nederland logo
Escaperoom De Twirre Friesland

De Reidtugel 5c, 9264 TS, Earnewald

Beschikbare escape rooms bij Escaperoom De Twirre Friesland

Escape room Skûtsje: Het verborgen kind

Maximale tijd: 60 minuten
Capaciteit per kamer: 5 t/m 7 spelers
Aantal kamers (kopieën): 3
Totale capaciteit: 5 tot 21 spelers
Open sinds: juni 2017
Minimale leeftijd: 10
Moeilijkheid: Gemiddeld
Thema’s: Schip

Dit verhaal speelt zich af  op het skutsje van Jan en Sjut. Ze waren pas getrouwd en werkten hard om vracht met hun skûtsje te vervoeren. Er was één probleem. Sjoerdtje was nogal bijgelovig, en ze moesten over de Langesleatten als ze de kortste weg naar Leeuwarden kozen. En in die wereld, met veel bosjes op de kant, huisde de Langsleattemer Man, een spookfiguur. Die had al menig Earnewâldster bij de kladden gehad, vooral als het mistig was of als in de wintermaanden de zon vroeg onderging en er af en toe nog een eenzame schaatser langs kwam.

Eigenlijk durfde Sjoerdtje niet over de Langesleatten, al helemaal niet toen ze een zoontje hadden gekregen, de jonge Rienk. Maar om nou altijd via een omweg in Leeuwarden te komen, dat vond Jan gekkenwerk. Daarom maakte hij aan boord een plekje waar ze Rienk konden verbergen en allemaal puzzels die alleen hij en Sjoerdtje zouden kunnen oplossen. Voor het geval de Langsleattemer Man zou langskomen en hen iets aandoen.

Maar op een avond in de vroege winter van 1902 kwamen ze uit Leeuwarden terug naar Earnewâld, en sloeg het noodlot toe. Het skûtsje was ingevroren in het grondijs. Dat zie je van bovenaf niet, maar het is er wel. Het groeit bij invallende vorst soms vanaf de bodem naar boven. Alles wat zich tussen bodem en wateroppervlak bevindt, kan erdoor verrast worden, of het nu vissen zijn, watervogels of schepen.

 Er moest hulp komen en snel ook. Toen de hulptroepen eindelijk bij het schip aankwamen, was daar niemand aan boord. Dus riepen ze: ‘Jan! Jan, wêr biste!’ En ‘Sjoerdtsje, jou lûd!’ Ineens vond iemand Sjoerdtje half in de modder vastgezogen vlak bij de kant. Ze was half bewusteloos en kon alleen nog mompelen: ‘Rienk. Help Rienk derút!’

Voor de hulptroepen was het wel duidelijk hoe ernstig de situatie was: “Ze zagen dat het schip zinkende was en wisten dat ergens Rienk nog aan boord moest wezen”.

Maar hoe moesten ze de roef inkomen, alles zat op slot. Ze moesten Rienk binnen het uur gevonden hebben, want anders zinkt het schip helemaal naar de bodem. En wie weet wat dan ons droeve lot is, en dat van hem.

 

Escaperoom De Twirre Friesland video

Informatie over Escaperoom De Twirre Friesland

Deze locatie is een escaperoom begonnen omdat zij naast al hun andere groepsuitjes die ze organiseren graag een groepsuitje willen aanbieden die binnen kan worden georganiseerd.
Ze hebben 3 identieke escaperooms en er kunnen maximaal 7 personen in deze escaperoom.
Er is een skutsje nagebouwd waarin het verhaal zich afspeelt.

Er zijn mogelijkheden om van te voren wat te drinken of om nadien iets te eten. Dit kan in het
Sylkafee, een sfeervol ingerichte ruimte met veel zeil attributen.

De escaperoom kan heel makkelijk worden gecombineerd met andere activiteiten zoals sloepvaren, handboogschieten of rijden op een “Swing-trike”.

Er is voldoende parkeergelegenheid.

Prijzen:
15 euro pp.

Escaperoom De Twirre Friesland Reviews

Benieuwd naar de ervaringen en beoordelingen van andere spelers over Escaperoom De Twirre Friesland? Hieronder een overzicht van alle reviews. Ben je zelf bij deze escape room geweest, laat dan je ervaring achter.

8

Was onze eerste escape room met ons gezin, waarvan de jongste 8 jaar. Puzzels waren leuk en uitdagend. We hebben het gered dankzij de nodige hulp. Dit heeft wel bijgedragen aan de positieve belevenis. Leuke mensen.

Diepgang/beleving: Neutraal Kwaliteit: Goed Puzzels: Uitstekend Service: Goed
15 augustus 2021 Fransien Via Escape Rooms Nederland 3-4 personen | Escape Room First timer | Family
8

Leuke escaperoom met logische puzzels. Je waant je echt op een schip. We kwamen nog wel een prijsstickertje tegen op een attribuut, maar verder was de afwerking prima. Weinig techniek, wel leuke sfeerelementen. Wij hadden een vriendelijke, aanstekelijk enthousiaste begeleidster (die overigens van ons niet in de room had hoeven blijven tijdens de introductievideo). Vijf spelers vonden wij ruim voldoende, met meer sta je elkaar in de weg. Deze ervaren spelers zijn in ongeveer drie kwartier ontsnapt.

Diepgang/beleving: Goed Kwaliteit: Uitstekend Puzzels: Uitstekend Service: Goed
23 augustus 2019 Trudy Via Escape Rooms Nederland 5-6 personen | Escape Room Enthusiast (2-5 rooms gespeeld) | Company
8

Erg leuke escaperoom voor beginners en gevorderden! Je wordt door een mooi gemaakte video direct meegezogen in de sfeer.

Diepgang/beleving: Uitstekend Kwaliteit: Goed Puzzels: Uitstekend Service: Uitstekend
21 september 2018 Jan Via Escape Rooms Nederland 5-6 personen | Escape Room Enthusiast (2-5 rooms gespeeld) | Company
8

Door het begin: een video in de ontvangstruimte, met de Bekende Fries Klaas Jansma, word je direct het verhaal ingezogen. De ‘skûtsje’, waar je vervolgens arriveert, is bijzonder authentiek nagemaakt. De puzzels zaten goed in elkaar en pasten bij de verhaallijn, waardoor het geheel goed afgemaakt werd. Hoewel het hier niet de bedoeling is te ontsnappen, maar een opdracht te voltooien, is dit een zeer goede kamer, waarbij verhaallijn, puzzels en beleving goed op elkaar zijn afgestemd. Ook voor grote groepen goed te doen, juist doordat er drie dezelfde kamers zijn. Na het behalen van onze opdracht waren wij zeer tevreden om te merken dat we sneller waren dan degenen die in de andere kamer zaten.

Diepgang/beleving: Uitstekend Kwaliteit: Goed Puzzels: Goed Service: Goed
29 augustus 2018 Rik  Via Escape Rooms Nederland 7-8 personen | Escape Room Enthusiast (2-5 rooms gespeeld) | Family

Heb je deze escape room al bezocht? Wij willen dolgraag meer horen over jouw ervaring met deze escape room.
» Plaats jouw ervaring

Pin It on Pinterest