Escape Rooms Nederland logo
Escaping Utrecht

Croeselaan 303, 3521 BT Utrecht, Nederland

Beschikbare escape rooms bij Escaping Utrecht

Escape room Prof Kepler & The Machine

Maximale tijd: 60 minuten
Capaciteit: 2 t/m 8 spelers
Moeilijkheid: Gemiddeld

“Ah, jullie hebben mijn werkplaats gevonden! Prettig, prettig… Ik heb jullie hulp nodig om de wereld te redden!”

Met deze woorden maken jullie kennis met Prof. Kepler en begint jullie avontuur. Reis met de lift af naar het midden van de aarde, repareer de werelddraaimachine en red de wereld.

Escape room Let’s Rob The Bank!

Maximale tijd: 60 minuten
Capaciteit: 2 t/m 7 spelers
Open sinds: april 2016
Minimale leeftijd: 16
Moeilijkheid: Gemiddeld
Ontsnappingspercentage: 75%
Thema’s: Bank

Het is tijd om rijk te worden! Jullie partner Jack heeft de perfecte kans gecreëerd om de AMT Bank te overvallen. In het bankkantoor vinden jullie creditcards van de rijkste klanten. Maar schiet op, Jack kan de politie slechts 60 minuten bij jullie weghouden. Come on and let’s rob the bank!

 

Informatie over Escaping Utrecht

In de Kelder van café restaurant De Branding aan de Croeselaan 303 in Utrecht zit Escaping Utrecht. Bij Escaping Utrecht hebben ze 4 verschillende escape rooms, elk met een eigen thema. Er kan gekozen worden tussen Let’s Rob The Bank, Patiënt X, Project Venona en The Stolen Ceres. De escape rooms kunnen tegelijkertijd gespeeld worden en zijn geschikt voor 2 tot 7 personen. Zo is het dus met meer dan 7 personen mogelijk om tegen elkaar te spelen!

Let wel op: zorg ervoor dat je 10 tot 15 minuten van tevoren aanwezig bent bij deze escape room. Kom je later, dan heb je kans dat het spel niet door kan gaan. De escape rooms zijn te spelen vanaf minimaal 9 jaar, ze adviseren wel om met jonge kinderen in ieder geval één volwassene mee te laten spelen. Wil je graag een vergaderruimte, groepsdiner of workshops in combinatie met het escape room spel? Dan kun je contact opnemen met Escaping Utrecht, want dit kan geregeld worden.

Prijzen:

De prijs is per escape room (2 tot 7 personen). Op maandag t/m donderdag betaal je €84, op vrijdag t/m zondag €96.

Escaping Utrecht Reviews

Benieuwd naar de ervaringen en beoordelingen van andere spelers over Escaping Utrecht? Hieronder een overzicht van alle reviews. Ben je zelf bij deze escape room geweest, laat dan je ervaring achter.

5

Kamer: Prof. Kepler & the Machine

Mooie kamer, maar host moet beter helpen
Wat hadden wij een zin in deze kamer, want de aankleding is werkelijk wondermooi. Steampunk all over, hou je van wijzers, kabels, draaischijven, dan zit je hier goed!.
Terwijl we nog lekker bezig waren en op 85% waren, was opeens de tijd daar om naar de volgende *** toe te gaan, dat voelde een beetje geforceerd want we wilden nog graag de *** afmaken.
In de *** bleek een apparaat niet te werken, daar hebben we veel tijd mee verloren. Een andere hebben we letterlijk 25 minuten aan gespendeerd. We hebben een hint gevraagd maar kregen een automatisch antwoord van iets wat we al wisten. We hebben staan roepen en gebaren bij de camera’s dat we echt nog wat hulp nodig hadden, maar niets. Dan is het extra vervelend als er 4 van de vijf het he-le-maal gehad hebben met de kamer.
Bij het verlaten van de kamer zei de host dat we het hadden gehaald, maar ze was verbaasd dat we geen hulp hadden gevraagd. Ehm.. wat??

Diepgang/beleving: Goed Kwaliteit: Niet zo goed Puzzels: Neutraal Service: Slecht
19 juni 2022 team vlaflip Via Escape Rooms Nederland 5-6 personen | Escape Room Addict (6-10 rooms gespeeld) | Family
4

Teleurstellend. Sommige puzzels waren wel leuk maar de weg ernaartoe was niet logisch. Niet echt leuk om te doen. Je zou jezelf al gauw minder slim voelen. Er zaten wel leuke elementen in maar het was geen geheel. Dus het verhaal werd daardoor ook niet spannend. Verplaatsen van spullen was niet nodig, zei de gastheer. Foute info want er moest wel een grote *** van zn plek om iets te vinden wat je nodig had. Kost tijd, Tot slot dachten we dat het klaar was, maar nee , toch nog een code vinden, met een ***. Onleesbaar! Toen was onze tijd om maar bleek dat onze andere familieleden 5 minuten erbij hadden gekregen en wij niet. Dat is ook niet echt eerlijk. Die paar minuten hadden wij ook nodig gehad. Maar eerlijk……ik heb er geen leuk gevoel van over gehouden (aan het spel wel aan het samen zijn met mijn familie natuurlijk) en dat is gewoon jammer. Dat is toch de bedoeling?

Diepgang/beleving: Niet zo goed Kwaliteit: Neutraal Puzzels: Neutraal Service: Neutraal
8 februari 2020 de Glint Via Escape Rooms Nederland meer dan 8 personen | Escape Room Enthusiast (2-5 rooms gespeeld) | Family
1

Absoluut niet aan te raden. Beleving was totaal niet aanwezig. Goedkoop in elkaar gezet en veel puzzels werken niet naar behoren. Wat een blamage. Erg jammer van het geld. En dan krijg je van een medewerker te horen: “tja wij zitten gemiddeld laag in prijsklasse dus dat is wel prettig” ?????
Totaal niet open staan voor feedback. Beetje jammer…….

Diepgang/beleving: Slecht Kwaliteit: Slecht Puzzels: Niet zo goed Service: Niet zo goed
27 november 2018 Irma Via Escape Rooms Nederland 1-2 personen | Escape Room Enthusiast (2-5 rooms gespeeld) | Team/Colleague
9

Met ons gezin en 2 vriendjes van de kinderen hebben we de ‘Stolen Ceres’ gedaan. Dat was echt erg leuk. Ik had al vaker zo’n kamer gedaan, maar deze had echt een mooi verhaal en de kamers/inrichting, maar ook de puzzels sloten goed aan bij het verhaal. Het was leuk om te zien dat de kinderen het ook goed begrepen. Ze zijn wel tweedejaars gymnasium en 2 slimme achtste groepers, dat zal schelen. Soms wisten ze het zelfs beter dan wij. Het was een uurtje vol spanning, we hebben echt genoten!

Diepgang/beleving: Uitstekend Kwaliteit: Uitstekend Puzzels: Uitstekend Service: Uitstekend
28 december 2017 Karin Via Escape Rooms Nederland 5-6 personen | Escape Room Enthusiast (2-5 rooms gespeeld) | Family
7

Super gezellig en leuk gedaan,veel keuze en interessante niet standaard puzzels

Diepgang/beleving: Uitstekend Kwaliteit: Uitstekend Puzzels: Goed Service: Uitstekend
25 november 2017 Martijn  Via Escape Rooms Nederland 5-6 personen | Escape Room Enthusiast (2-5 rooms gespeeld) | Friends
9

Geweldige ervaring! Met collega’s op vrijdagavond Lets rob de bank gespeeld en net op tijd uit gekomen. Het was erg spannend. Daarna nog bij café de branding een borreltje gedronken. Echt een aanrader.

24 november 2017 Jolien Via Escape Rooms Nederland 5-6 personen | Escape Room Enthusiast (2-5 rooms gespeeld) | Company
3

Wij hadden een bedrijfsuitje om 19:30 uur besproken, we moesten er een kwartier eerder wezen voor speluitleg. Bellen ze van escaping op waar we bleven om 5 voor 7 want zij zeiden dat we er 7 uur moesten wezen…
Dus waren wij te laat en kregen we 10 minuten minder speeltijd, wat erg belachelijk was, aangezien we wel de volle mep moesten betalen.
Wij komen hier dus nooit meer

Diepgang/beleving: Niet zo goed Kwaliteit: Neutraal Puzzels: Neutraal Service: Slecht
28 oktober 2017 Karin Via Escape Rooms Nederland 3-4 personen | Escape Room First timer | Company
10

Wij waren met z’n vieren, 2 mannen en 2 vrouwen. Volgens de dame van de escape room de ideale samenstelling en dat bleek ook wel. Iedereen heeft zijn/haar aandeel gehad. Grote verscheidenheid aan type puzzels en belangrijk om samen te werken! Venona is lastig, maar zeker niet onmogelijk. Echt een adrenalinekick toen we de laatste puzzel oplosten en de deur open ging!

Diepgang/beleving: Goed Kwaliteit: Uitstekend Puzzels: Uitstekend Service: Goed
18 februari 2017 Rolf Via Escape Rooms Nederland 3-4 personen | Escape Room First timer
9

De ontvangst en de begeleiding waren prima! Goede hints wanneer wij ze nodig hadden. De stappen in het spel zijn goed te volgen en de puzzels zijn voor beginners erg leuk. Een aanrader!

Diepgang/beleving: Goed Kwaliteit: Uitstekend Puzzels: Goed Service: Uitstekend
18 februari 2017 Sameer Via Escape Rooms Nederland 1-2 personen | Escape Room Enthusiast (2-5 rooms gespeeld)
5

Op zich wel goed georganiseerd maar start wat rommelig,minder was dat ik als organisator van ons bedrijf niet direct een factuur kreeg maar later in de week zou krijgen…

Diepgang/beleving: Neutraal Kwaliteit: Neutraal Puzzels: Neutraal Service: Niet zo goed
16 december 2016 Ton Via Escape Rooms Nederland 3-4 personen | Escape Room First timer
10

Let’s Rob The Bank! gedaan, met zijn 2en voor de eerste keer. Het concept kenden we al van de media maar het was zoveel leuker en ‘werkelijker’ dan we van te voren verwacht hadden. Het mooiste was dat we het nog gehaald hadden ook.. (op 11 sec na, maar die kregen we cadeau).
Smaakt naar meer, dit is dus zeker niet de laatste die ik zal doen.

Diepgang/beleving: Goed Kwaliteit: Goed Puzzels: Goed Service: Uitstekend
28 oktober 2016 Duke Via Escape Rooms Nederland 1-2 personen | Escape Room First timer
3

Geen verband tussen de puzzels. Te moeilijke puzzels. Geen goede opbouw in moeilijkheidsgraad. Het spel begint namelijk gelijk met een puzzel waar wij teveel tijd aan kwijt waren.
Het verhaal was ook niet spannend.
Teleurstellend.

Onze groep was in tweeën verdeeld: in de andere kamer ging er een deur open, die helemaal nog niet open moest gaan.

Diepgang/beleving: Slecht Kwaliteit: Niet zo goed Puzzels: Niet zo goed Service: Slecht
6 juni 2016 Robert Via Escape Rooms Nederland 5-6 personen | Escape Room First timer
4

De time bomb puzzels waren ver gezocht en soms klungelig bedacht. Medewerker gaf hints die je op het verkeerde been zette of die niet relevant waren, aangezien je de opdracht bijvoorbeeld allang had voltooid, de medewerker keek niet echt naar de mensen in de kamer. Instructies vooraf over wat wel en niet meedeed in het spel leidde ook voor verwarringen in de kamer. Ik heb echt leukere escape rooms gedaan dan deze.

Diepgang/beleving: Neutraal Kwaliteit: Neutraal Puzzels: Niet zo goed Service: Niet zo goed
12 maart 2016 Jasmijn Via Escape Rooms Nederland 7-8 personen | Escape Room Enthusiast (2-5 rooms gespeeld)
10

Spannend, leuk, echt een team activiteit! We werden helemaal mee gezogen in de puzzels en kamer. We waren super fanatiek en dat is blijkbaar ook wel nodig om uit deze kamer te komen! We zijn nu al verslaafd en willen zeker nog meerdere nieuwe kamers gaan proberen!

Diepgang/beleving: Uitstekend Kwaliteit: Goed Puzzels: Goed Service: Uitstekend
20 december 2015 Laura Via Escape Rooms Nederland 5-6 personen | Escape Room First timer
10

Enthousiast en vriendelijk personeel. De puzzels zijn echt briljant! De hele entourage zorgt ervoor dat je meegesleept wordt in het verhaal. Doen!

Diepgang/beleving: Goed Kwaliteit: Goed Puzzels: Uitstekend Service: Goed
5 november 2015 Sharon Via Escape Rooms Nederland 5-6 personen | Escape Room First timer
8

Dit was de eerste escape room ervaring van de gehele groep.
Vanaf het moment dat de deur dicht ging was iedereen enthousiast.
Er is een redelijke variatie in opdrachten en met een aantal hint hebben we de escape room binnen 1 uur kunnen verlaten.

Toen iedereen buiten kwam was iedereen zo enthousiast dat we de andere kamer ook wel wilde doen!

Diepgang/beleving: Neutraal Kwaliteit: Neutraal Puzzels: Goed Service: Uitstekend
8 september 2015 Marije Via Escape Rooms Nederland 5-6 personen | Escape Room First timer
8

FUN!

15 juli 2015 Charlotte  3-4 personen
6

Destijds was de Project Venona kamer mijn allereerste kamer die ik ooit deed en hoewel we er niet uit wisten te komen, was ik wel volledig verkocht. Na vele kamers inmiddels achter de rug te hebben blijft deze kamer nog steeds een mooie herinnering, maar is kwalitatief wel door vele anderen voorbij gestreefd. Over de andere twee nieuwere kamers kan ik overigens nog niks zeggen, want die heb ik beide niet gedaan, maar als deze een verbetering zijn ten opzichte van de eerste kamer dan is het zeker de moeite waard om hier naar terug te keren. Al is het wellicht een beetje vanwege het sentiment…

3 oktober 2014 Thomas Zielhorst Via Escape Rooms Nederland 5-6 personen | Escape Room Addict (6-10 rooms gespeeld)

Heb je deze escape room al bezocht? Wij willen dolgraag meer horen over jouw ervaring met deze escape room.
» Plaats jouw ervaring

Pin It on Pinterest