Escape Rooms Nederland logo
Gajes in de Bajes Utrecht

Wolvenplein, 3572 CD Utrecht, Nederland

Beschikbare escape rooms bij Gajes in de Bajes Utrecht

Escape room Gajes in de Bajes Utrecht

Maximale tijd: 60 minuten
Capaciteit per kamer: 3 t/m 6 spelers
Aantal kamers (kopieën): 3
Totale capaciteit: 3 tot 18 spelers
Open sinds: juli 2015
Minimale leeftijd: 16
Thema’s: Battle, Gevangenis

Deze escape room is gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Gerrit Boef, een personage gebaseerd op een echte crimineel, zat vast in de Wolvenburg gevangenis. Hij had namelijk meerdere inbraken gepleegd. Daardoor had hij wél de kennis en ‘expertise’ om ook een aantal keren uit deze gevangenis te ontsnappen. Zijn verhaal en de geschiedenis van de Wolvenburg gevangenis zijn zo goed mogelijk in de escape room verwerkt. Daardoor kun jij en je teamleden ervaren hoe het er precies aan toeging in deze gevangenis. Gebruik je skills en ontsnap net als Gerrit uit de cel!

Je speelt het spel met minimaal 3 en maximaal 6 personen tegelijk. Groepen van 6 tot 18 personen kunnen tegelijk spelen (er zijn 3 cellen beschikbaar). Bij groepen groter dan 18 personen kun je de cellen achter elkaar boeken. Wachtende groepen kunnen ondertussen een drankje nuttigen bij koffiezaak The Village op het Wolvenplein. Het is ook mogelijk om een boottocht over de Utrechtse grachten te maken. De minimumleeftijd voor het spel is 16 jaar. Onder de 18 jaar kan het spel wel lastig zijn. Laat je opsluiten in de cel en vind je weg naar buiten!

Gajes in de Bajes Utrecht video

Informatie over Gajes in de Bajes Utrecht

De oudste cellulaire gevangenis van Nederland staat in Utrecht aan het Wolvenplein. Tijdens de 160 jaar dat de Wolvenburg gevangenis mensen vasthield, zaten de gevangen soms wel 23,5 uur per dag eenzaam in hun cel. Daaronder bevonden zich ook een aantal bekende personen waaronder Gerrit Boef, Herman Brood en Peter la Serpe. Het spannende en bijzondere verhaal van deze gevangenis inspireerde 3 escape room bouwers om daar een escape room te openen. Een paar maanden later, op 10 juli 2015, opende Gajes in de Bajes Utrecht haar deuren. 7 cellen in de gevangenis worden gebruikt als ‘escape cellen’ waaruit je moet ontsnappen. Dat is zeker niet de makkelijkste taak…

Gajes in de Bajes Utrecht bevindt zich in de oude Wolvenburg gevangenis aan het Wolvenplein in Utrecht. Reizen met het openbaar vervoer? Reis dan naar station Utrecht Centraal en neem daar bus 2 richting Museumkwartier en stap uit bij halte Janskerkhof of neem bus 5 richting Voordorp en stap uit bij halte Wittevrouwenbrug. Vanaf beide haltes is het enkele minuten lopen naar de escape room. Gajes in de Bajes Utrecht beschikt over 3 escape rooms met elk plaats voor minimaal 3 en maximaal 6 personen. Er geldt een vaste prijs per aantal personen. Zo kost een tijdslot voor een team van 3 personen €80,- en voor een team van 5/6 personen €100,-. Gajes in de Bajes Utrecht is van woensdag t/m vrijdag geopend van 17:00 uur tot 21:00 uur en in het weekend van 10:00 tot 20:00 uur. Vind de aanwijzingen, los de puzzels op en ontsnap op tijd uit je cel!

Gajes in de Bajes Utrecht Reviews

Benieuwd naar de ervaringen en beoordelingen van andere spelers over Gajes in de Bajes Utrecht? Hieronder een overzicht van alle reviews. Ben je zelf bij deze escape room geweest, laat dan je ervaring achter.

8

Super leuke middag gehad. Hoewel de puzzels misschien niet de moeilijkste ooit zijn waren ze wel erg leuk. De hele ervaring, het verhaal en beleving er omheen zijn fantastisch gedaan. Zeker een bezoek waard!

Diepgang/beleving: Uitstekend Kwaliteit: Uitstekend Puzzels: Goed Service: Uitstekend
19 september 2020 Paulien Via Escape Rooms Nederland 1-2 personen | Escape Room Addict (6-10 rooms gespeeld) | Friends
10

Excellent escape room ! We are complete beginner in escape rooms and we absolutely loved it! The atmosphere was great and the host really played into bringing some adrenaline rush 😀 It is also such a unique location for the game, full or history. I highly recommend it 🙂

Diepgang/beleving: Uitstekend Kwaliteit: Uitstekend Puzzels: Uitstekend Service: Uitstekend
22 augustus 2020 Elodie Via Escape Rooms Nederland 3-4 personen | Escape Room First timer | Family
9

Vanaf het moment waarop de we oranje overalls aan hadden, was het spel begonnen. En hoe! De ‘inschrijving’ bij de cipier gaf mij al helemaal het gevoel dat we niet na een uur weer buiten stonden, als het aan hem lag… Zonder al te veel te verklappen waren het stuk voor stuk hele goed doordachte en creatieve puzzels. Absoluut de moete waard!

Diepgang/beleving: Uitstekend Kwaliteit: Uitstekend Puzzels: Uitstekend Service: Uitstekend
6 februari 2020 Michael T. Via Escape Rooms Nederland meer dan 8 personen | Escape Room First timer | Company
9

Ik vond het een extra dimensie dat het in de gevangenis was. De ontvangst, registratie, mugshots, ik vond het allemaal indrukwekkend.

Diepgang/beleving: Goed Kwaliteit: Goed Puzzels: Goed Service: Goed
17 januari 2020 Ati Via Escape Rooms Nederland meer dan 8 personen | Escape Room First timer | Team/Colleague
9

Mooie ervaring met goede acteurs en best leuke puzzels. Net echt : je wordt echt als gevangene aangekleed en behandeld, en ook tijdens het spel word je gepest, geïntimideerd, etc. heel erg gaaf

Diepgang/beleving: Uitstekend Kwaliteit: Uitstekend Puzzels: Uitstekend Service: Uitstekend
28 december 2019 Antonina Via Escape Rooms Nederland 3-4 personen | Escape Room Enthusiast (2-5 rooms gespeeld) | Other
8

Super leuke escape room. Beleving is echt super. Natuurlijk door de locatie maar ook door het personeel wat super goed in hun rol blijft.

Diepgang/beleving: Uitstekend Kwaliteit: Uitstekend Puzzels: Uitstekend Service: Uitstekend
27 oktober 2019 Zennie Via Escape Rooms Nederland 5-6 personen | Escape Room Enthusiast (2-5 rooms gespeeld) | Friends
10

Een heel leuk bedrijfsuitje. Zeker het organiseren waard. Goed overna gedacht en alles klopt helemaal.

Diepgang/beleving: Uitstekend Kwaliteit: Uitstekend Puzzels: Uitstekend Service: Uitstekend
8 oktober 2019 Anne Via Escape Rooms Nederland 5-6 personen | Escape Room Enthusiast (2-5 rooms gespeeld) | Company
8

Was een ontzettend leuk uitje om met het team te doen, goed voor de teambuilding en de gezelligheid. De escape room zelf was een leuke uitdaging, zat goed in elkaar en de moeilijkheidsgraad was goed te doen. Leuke acteurs, verder vond ik de ontvangst wat rommelig. De gastheer was niet goed verstaanbaar en legde gehaast uit. Ook het einde was weer rommelig. We zagen dat andere teams in een overall een foto maakten en een bordje met ‘ontsnapt’ kregen, terwijl dit ons niet werd aangeboden.

Diepgang/beleving: Uitstekend Kwaliteit: Goed Puzzels: Goed Service: Neutraal
13 september 2019 Renee  Via Escape Rooms Nederland meer dan 8 personen | Escape Room First timer | Company
10

Wij vonden het SUPER LEUK! Wie weet tot de volgende keer ✌?

Diepgang/beleving: Uitstekend Kwaliteit: Uitstekend Puzzels: Uitstekend Service: Uitstekend
17 augustus 2019 Sema  Via Escape Rooms Nederland 5-6 personen | Escape Room First timer | Family
9

Met de zaak (15 personen) 3 kamers geboekt. De kamers zijn hetzelfde, dus leuke competitie. medewerkers zijn bekwaam.

het was net weer wat anders als andere escape rooms. Dus erg leuk. En moeilijkheidsgraad is prima.
Aanrader!

Diepgang/beleving: Uitstekend Kwaliteit: Goed Puzzels: Goed Service: Uitstekend
18 juli 2019 Rene Via Escape Rooms Nederland meer dan 8 personen | Escape Room Enthusiast (2-5 rooms gespeeld) | Company
8

Mooie ervaring met goede acteurs en best leuke puzzels. Kan overweldigend zijn: je wordt echt als gevangene aangekleed en behandeld, en ook tijdens het spel word je gepest, geïntimideerd, etc. Voor sommige mensen met trauma’s of andere triggers een ervaring die te heftig kan zijn. De acteur die onze bewaker speelde zei ook discriminerende dingen die op gender gericht waren, maar bood oprecht zijn excuses aan toen we hem hier achteraf op aanspraken, en beloofde dit niet meer te zullen doen. De puzzels zijn okee, het is vooral zoeken naar *** en clues. De uiteindelijke oplossing om te ontsnappen was wel erg leuk bedacht.

Diepgang/beleving: Uitstekend Kwaliteit: Neutraal Puzzels: Niet zo goed Service: Uitstekend
12 mei 2019 Mink Via Escape Rooms Nederland 5-6 personen | Escape Room Enthusiast (2-5 rooms gespeeld) | Friends
8

Leuke ervaring, mede omdat het in een echte (voormalige) gevangenis is. Leuk opgezet.

Eenmaal binnen zijn “de bewakers” gelijk in hun rol en schieten hier ook niet uit. Erg leuk en professioneel. (let op wat je tekent). De aanpak is erg leuk en origineel. Je hebt op een moment zelfs het gevoel dat je bijna terecht in de gevangenis beland bent, Grappig!
Complimenten voor het team.
Spullen zijn niet allemaal heel, maar ja, het is dan ook een gevangenis cel …
Wel mag er een keer een (extra) sopje doorheen, want het was er stoffig en had daardoor last van prikkende ogen en nies-buien.
De puzzels zijn leuk. Zeker niet makkelijk, maar met wat teamwork moet het lukken. We waren ontsnapt na 53 minuten!

Kortom: deze escape room is een aanrader!

Diepgang/beleving: Goed Kwaliteit: Goed Puzzels: Uitstekend Service: Neutraal
28 april 2019 Vijf meiden Via Escape Rooms Nederland 5-6 personen | Escape Room Enthusiast (2-5 rooms gespeeld) | Friends
9

Fantastische ervaring mede ook door de bewaakster, deze maak het extra leuk. Je mag 2x een tip vragen maar 1 maal zelf een tip geven zou ook nog fijn zijn, dan hadden wij het zeker gehaald! Deze escape was de leukste van de 3 die ik nu gedaan hebt. Ontzettend bedankt meiden!

Diepgang/beleving: Uitstekend Kwaliteit: Goed Puzzels: Uitstekend Service: Uitstekend
3 maart 2019 Carla  Via Escape Rooms Nederland 7-8 personen | Escape Room Enthusiast (2-5 rooms gespeeld) | Friends
9

Wat een superleuke ervaring was dit! Echt een aanrader. Je inner-gevangene komt naar boven.

Diepgang/beleving: Uitstekend Kwaliteit: Goed Puzzels: Goed Service: Uitstekend
16 februari 2019 Lizanne Via Escape Rooms Nederland meer dan 8 personen | Escape Room First timer | Family
9

We hebben erg gelachen, voor, tijdens en daarna bij het uitwisselen van verhalen met de mannen die in de room ernaast wel uitgebroken zijn. Leuke ervaring.

Diepgang/beleving: Uitstekend Kwaliteit: Goed Puzzels: Goed Service: Goed
9 februari 2019 Isabella Via Escape Rooms Nederland 3-4 personen | Escape Room Enthusiast (2-5 rooms gespeeld) | Friends
9

Super leuke ervaring! Raadsels waren niet al te moeilijk, maar je moest natuurlijk wel je aandacht erbij houden. We hadden super veel lol, dus aandacht erbij houden lukte niet altijd. Al met al, een aanrader!

Diepgang/beleving: Uitstekend Kwaliteit: Uitstekend Puzzels: Uitstekend Service: Uitstekend
19 januari 2019 Natascha G Via Escape Rooms Nederland 7-8 personen | Escape Room First timer | Family
9

Super leuke escape room. Wel jammer dat als je vroeg bent niks kan drinken daar. Maar verder echt super gehad. En niet onbelangrijk… Ontsnapt!

Diepgang/beleving: Uitstekend Kwaliteit: Uitstekend Puzzels: Uitstekend Service: Goed
19 januari 2019 Jessica Via Escape Rooms Nederland 5-6 personen | Escape Room First timer | Family
8

Leuke middag waarin je wordt meegenomen in het verhaal van de gevangenis en van de beroemde gedetineerde.

Diepgang/beleving: Uitstekend Kwaliteit: Goed Puzzels: Goed Service: Uitstekend
13 januari 2019 E. Via Escape Rooms Nederland 5-6 personen | Escape Room Enthusiast (2-5 rooms gespeeld) | Friends
7

Leuk voor beginners, maar te makkelijk en weinig diepgang voor gevorderden. Wel een dik compliment voor de setting/ambiance en de medewerkers!

Diepgang/beleving: Uitstekend Kwaliteit: Goed Puzzels: Slecht Service: Goed
13 januari 2019 Max Via Escape Rooms Nederland 5-6 personen | Escape Room Addict (6-10 rooms gespeeld) | Friends
8

Mooie beleving in een levensechte setting! De bewaarders bleven uitstekend in hun rol. Leuk!!

Diepgang/beleving: Uitstekend Kwaliteit: Uitstekend Puzzels: Uitstekend Service: Uitstekend
30 december 2018 Nico K. Via Escape Rooms Nederland meer dan 8 personen | Escape Room First timer | Friends
8

Leuk opgezet, medewerkers blijven in hun rol en ze weten het goed te brengen.

Diepgang/beleving: Uitstekend Kwaliteit: Neutraal Puzzels: Neutraal Service: Goed
28 september 2018 Tish Via Escape Rooms Nederland 5-6 personen | Escape Room Enthusiast (2-5 rooms gespeeld) | Friends
10

Mooi verhaal, leuke setting. Moeilijkheidsgraad 7/10

Diepgang/beleving: Uitstekend Kwaliteit: Uitstekend Puzzels: Uitstekend Service: Uitstekend
25 mei 2018 Michiel Via Escape Rooms Nederland 3-4 personen | Escape Room Enthusiast (2-5 rooms gespeeld) | Family
10

We hebben één topmiddag gehad in één sfeervolle omgeving. Door de korte rondleiding in de gevangenis heb je al een mooi beeld van hoe het gevangenisleven er uit zag. De bewakers pasten zich prima aan de samenstelling van de groep. In ons geval met kleine kinderen. De puzzels waren leuk uitgedacht en met wat hulp redelijk te doen. Helaas kwamen de vrouwen uit de gevangenis en bleven de mannen zitten. Een echte aanrader voor iedereen die van mooie gebouwen en spelletjes houdt.

Diepgang/beleving: Uitstekend Kwaliteit: Uitstekend Puzzels: Uitstekend Service: Uitstekend
21 januari 2018 Pie Via Escape Rooms Nederland meer dan 8 personen | Escape Room First timer | Friends
10

Erge leuk! Doordat de escaperoom echt in de gevangenis is is de beleving extra goed! Bewakers goed in hun rol. 3 identieke kamers dus je kunt tegen elkaar strijden dat maakt het extra spannend. Na een bloedstollend einde is het ons gelukt te ontsnappen

Diepgang/beleving: Uitstekend Kwaliteit: Uitstekend Puzzels: Uitstekend Service: Uitstekend
10 november 2017 Nicolet Via Escape Rooms Nederland meer dan 8 personen | Escape Room First timer | Company
10

Zeer goed opgezet!
Echt leuk dat er ook bewakers meespelen ….en je helemaal in het verhaal meegaat.
Echt een super leuke escaperoom,zeker een aanrader.

Diepgang/beleving: Uitstekend Kwaliteit: Goed Puzzels: Uitstekend Service: Uitstekend
27 mei 2017 Jolanda Via Escape Rooms Nederland 5-6 personen | Escape Room First timer | Family
10

Super locatie in de gevangenis zelf, zeer vriendelijk personeel, leuk om ook iets over de gevangenis zelf te horen en er even rond te lopen.
Het zou leuk zijn geweest als er een restaurantje bij zou zijn , nu ga je na afloop meteen weg.
Niet alleen de escaperoom is leuk maar ook alles er omheen.
Zeer zeker een aanrader.

Diepgang/beleving: Uitstekend Kwaliteit: Goed Puzzels: Uitstekend Service: Uitstekend
18 maart 2017 Antoine Via Escape Rooms Nederland meer dan 8 personen | Escape Room First timer
9

We vonden het erg leuk om te doen! De puzzels waren gevarieerd en best lastig, maar met de twee hints is het ons toch gelukt om op tijd te ontsnappen. De bewaker zat goed in haar rol, ze was heel streng. Leuk dat er een ‘mugshot’ is gemaakt.

Diepgang/beleving: Goed Kwaliteit: Goed Puzzels: Goed Service: Goed
4 januari 2017 Janette Via Escape Rooms Nederland 3-4 personen | Escape Room First timer
6

De escape room bestond wat mij betreft iets teveel uit losse onderdelen. Ook niet alle puzzels konden met iedereen samen worden gedaan, waardoor je gewoon op elkaar zat te wachten.

Diepgang/beleving: Neutraal Kwaliteit: Goed Puzzels: Neutraal Service: Goed
8 september 2016 Steven Via Escape Rooms Nederland meer dan 8 personen | Escape Room First timer
10

Fantastisch – goede puzzels, heel leuk in elkaar gezet, goede sfeer, uitleg. Helemaal top! Niet te moeilijk en ook niet te makkelijk.

Diepgang/beleving: Uitstekend Kwaliteit: Uitstekend Puzzels: Uitstekend Service: Uitstekend
29 mei 2016 Jantien Via Escape Rooms Nederland 5-6 personen | Escape Room First timer
10

Ik heb deze escaperoom georganiseerd als teamuitje. Goede service en een ontzettend leuke belevenis. Iedereen was enthousiast. We waren met twee groepen en zijn net op tijd ontsnapt. Het gebouw is heel sfeervol en werkt mee aan het verhaal. Zeker een aanrader.

Diepgang/beleving: Uitstekend Kwaliteit: Goed Puzzels: Goed Service: Uitstekend
1 december 2015 Symone Peters Via Escape Rooms Nederland meer dan 8 personen | Escape Room First timer
10

Geweldige escape room in een echte gevangenis, waarbij gestart wordt met een rondleiding. De sfeer van de gevangenis draagt bij aan de beleving, en het gevangeniswezen blijft ook tijdens de ontsnappingspoging een rol spelen. Tot in de puntjes uitgewerkt! Overigens zijn er 2 ruimtes, en niet 1 zoals op deze website vermeld. Wij hebben met 2 teams van 6 tegen elkaar gestreden in 2 identieke kamers; dit maakt het nog extra spannend! Absolute aanrader!

Diepgang/beleving: Uitstekend Kwaliteit: Uitstekend Puzzels: Uitstekend Service: Uitstekend
8 oktober 2015 Patricia Via Escape Rooms Nederland meer dan 8 personen | Escape Room First timer
10

Na een korte rondleiding door deze oudste gevangenis van NL, start het spel echt. In je oranje bajesplunje word je in een ‘mugshot’ vereeuwigd, mag je nog even luchten in de buitenruimte en word je tenslotte door de cipier opgesloten in een cel. En hij klopt gewoon helemaal: alle puzzels en opdrachten zijn precies wat je kan verwachten in een cel. De aankleding is, uiteraard, minimaal maar juist daardoor heeft alles zijn functie. Mooie ‘theatrale’ aspecten in het uur zelf, die hadden wij nog niet eerder ergens gezien. En de daadwerkelijke ontsnapping is ‘ademinhoudend’ spannend!!
Omdat er twee identieke kamers zijn, speel je tegen een ander team. Het geeft nog wat extra schwung, spanning en competitie aan deze toch al erg toffe escape room! Hele dikke aanrader!

Diepgang/beleving: Uitstekend Kwaliteit: Uitstekend Puzzels: Goed Service: Uitstekend
25 juli 2015 Margriet Via Escape Rooms Nederland 3-4 personen | Escape Room Addict (6-10 rooms gespeeld)
10

Deze Escape Room zit in een echte gevangenis en dat maakt het echt heel gaaf. Het verhaal klopt precies bij de locatie en maakt het heel erg spannend. Je zit maximaal 60 minuten in de cel, maar het heeft echt iets speciaals.

Diepgang/beleving: Uitstekend Kwaliteit: Uitstekend Puzzels: Neutraal Service: Goed
11 juli 2015 Nelleke Via Escape Rooms Nederland 3-4 personen | Escape Room First timer

Heb je deze escape room al bezocht? Wij willen dolgraag meer horen over jouw ervaring met deze escape room.
» Plaats jouw ervaring

Pin It on Pinterest