Het Gimmers Kruidenvrouwtje – Pop-up Escape Room Gemert

Ridderplein 35, 5421 CX, Gemert

Provincie Noord-Brabant | Regio Cuijk, Deurne, Gemert, Helmond, Uden, Veghel

Deze locatie heeft nog te weinig reviews voor een score. » Ervaring plaatsen

Escape Rooms Nederland logo
Het Gimmers Kruidenvrouwtje – Pop-up Escape Room Gemert

Ridderplein 35, 5421 CX, Gemert

Beschikbare escape rooms bij Het Gimmers Kruidenvrouwtje – Pop-up Escape Room Gemert

Escape room Gimmers Kruidenvrouwtje

Maximale tijd: 60 minuten
Capaciteit: 3 t/m 8 spelers
Open sinds: augustus 2018
Minimale leeftijd: 14
Moeilijkheid: Gemiddeld

In Gemert gaat al jarenlang een verhaal rond over het ‘Gimmers Kruidenvrouwtje’. In 1937 vestigde zij zich aan het Ridderplein waar ze jarenlang als kluizenaar leefde. Ze zocht nauwelijks contact met de buitenwereld. Alleen de rookpluimen die regelmatig uit de schoorsteen van het oude, vervallen gebouw kwamen, waren een teken van leven. Als de rookpluimen waren verdwenen, ging haar deur heel even open en zagen de mensen het Kruidenvrouwtje met grote houten vaten langsgaan bij de diverse cafés waar Gemert rijk aan was.

Men was ervan overtuigd dat het Kruidenvrouwtje zich in haar huis opsloot om in het geheim te werken aan een recept voor het aller lekkerste bier ter wereld. Het Gimmers Kruidenvrouwtje bleek nooit helemaal tevreden te zijn over haar diverse brouwsels en bleef experimenteren met de kruiden die groeiden op de Gimmerse grond.

Echter, sinds zeven jaar heeft niemand meer van haar brouwsels kunnen proeven. De schoorsteen van haar huis rookt niet meer. Kasteleins kunnen geen vaten van haar gouden vloeistoffen bemachtigen. En haar deur bleef al die tijd gesloten.

Verschillende geruchten gaan rond in de Gimmerse gemeenschap. De een weet zeker dat het Kruidenvrouwtje is overleden en waarschijnlijk in de kelders van haar huis is overgeleverd aan ratten en muizen. Sommigen denken dat ze in een van haar  bierketels is gevallen en verdronken. Weer een ander is overtuigd dat ze nog leeft en in het geheim iedere nacht nog aan haar recept werkt voor het beste bier ter wereld. Maar eigenlijk weet niemand het zeker en niemand durft het vervallen huisje van het Gimmers Kruidenvrouwtje te betreden. Stiekem hoopt de Gimmerse bevolking dat ze haar bier nog één keer kunnen proeven, of nog beter: haar recept kunnen bemachtigen om nog liters van haar perfecte brouwsel te kunnen brouwen. 

Daarom hebben een aantal dappere mensen dit jaar het initiatief genomen om het recept van het Gimmers Kruidenvrouwtje te achterhalen. Via een geheime, ondergrondse gang is het hen gelukt om het huis van het Kruidenvrouwtje binnen te komen. Lukt het hen om het recept van het aller lekkerste bier ter wereld te bemachtigen? Of leeft het Kruidenvrouwtje nog en steekt ze hier een stokje voor?

Het Gimmers Kruidenvrouwtje – Pop-up Escape Room Gemert video

Informatie over Het Gimmers Kruidenvrouwtje – Pop-up Escape Room Gemert

Deze escape room is gevestigd in een van de oudste gebouwen van Gemert. Het is een pop-up escape room, dus tijdelijk open: medio augustus t/m 30 november 2018.

Waarom zijn zij begonnen?
Omdat het een unieke kans was om tijdelijk deze unieke locatie te gebruiken midden in het historisch centrum van Gemert. Het gebouw past geheel in de sfeer van ons thema “Het Gimmers Kruidenvrouwtje”.

Locatie:
Deze escape room is gevestigd langs café Gij&Ik te Gemert. Bij Gij&ik ben je aan het juiste adres voor een lunch, borrel of in de weekenden live muziek. Geniet van meer dan 200 speciale bieren, huisgemaakte cocktails of een goede kop koffie.

Parkeren kan aan de straat of bij nabijgelegen parkeerplaats Hofgoed (denk aan parkeerschijf). De escaperoom is te combineren met een lunch, drankje of borrelhap bij Café Gij&ik. Voor groepen wordt er een arrangement op maat samengesteld.

Prijzen:
Altijd 18,50 per persoon, ongeacht van aantal personen.

Voor groepen vanaf 10 personen bieden ze een arrangement op maar inclusief eten en drinken.

Heb je deze escape room al bezocht? Wij willen dolgraag meer horen over jouw ervaring met deze escape room.
» Plaats jouw ervaring

Pin It on Pinterest