Escape Rooms Nederland logo
Goldberg Escape Groningen

Suikerlaan 35, 9743 AN, Groningen

Beschikbare escape rooms bij Goldberg Escape Groningen

Escape room Kingdome Come

Maximale tijd: 60 minuten
Capaciteit: 1 t/m 6 spelers
Moeilijkheid: Gemiddeld
Thema’s: Mysterie

In de Britse industriële revolutie wordt de opstandige arbeider Ludd opgesloten door zijn door slaapgebrek waanzinnig geworden baas, Isambard Kingdom Brunel. Uiteindelijk zal het Ludd lukken om te ontsnappen, met de hulp van de illustere telefoniste Miss Wood. Op de valreep kunnen zij nog net wat aanwijzingen nalaten, zodat eenieder die hetzelfde lot treft, een betere kans heeft.

Escape room Archimede’s Dip

Maximale tijd: 60 minuten
Capaciteit: 1 t/m 7 spelers
Moeilijkheid: Gemiddeld

Je vindt met jouw team een verlaten kernonderzeeër. Er is hier iets heel erg mis gegaan. Hoe krijg je dit gevaarte weer aan de praat? De toestellen in de ruimte lijken niet van deze tijd en plek… Er wordt op je gerekend. Berg de onderzeeër en breng de bemanning in veiligheid. Je hebt een uur! Maar tijd is als water…

Escape room Majorana Hide Out

Maximale tijd: 60 minuten
Capaciteit: 1 t/m 7 spelers
Open sinds: april 2016
Minimale leeftijd: 12
Moeilijkheid: Moeilijk
Ontsnappingspercentage: 60%
Thema’s: Geschiedenis

De veelbelovende natuurkundige Ettore Majorana verdween in 1938. Wat is er met hem gebeurd? Was zijn ontdekking van het Majorana-deeltje het startpunt van een reis door tijd en ruimte? Schakelden de nazi’s hem misschien uit, omdat ze vreesden dat de geallieerden (of zelfs Mussolini) hen voor zouden zijn met de waterstofbom? Wellicht brengt deze Goldberg escape room het antwoord.

Deze kamer is uitsluitend in het Engels beschikbaar.

Escape room Pig Newton

Maximale tijd: 60 minuten
Capaciteit per kamer: 1 t/m 7 spelers
Aantal kamers (kopieën): 2
Totale capaciteit: 1 tot 14 spelers
Open sinds: februari 2015
Minimale leeftijd: 12
Moeilijkheid: Gemiddeld
Ontsnappingspercentage: 75%
Thema’s: Mobiel

De escape room van een Goldberg Escape Groningen is eigenlijk geen echte kamer. Het is namelijk een vrachtcontainer die midden in het centrum van Groningen staat! Eigenlijk dus een soort van popup escape room of mobiele escape room. De escape room brengt je terug naar de tijd waarin nog typemachines werden gebruikt en mobiele telefoons helemaal niet bestonden. Veel ijzer, draden en een koude, kille ruimte. Je krijgt 60 minuten de tijd om de container te verlaten. Dat klinkt als veel tijd, maar dat kan nog vies tegen gaan vallen zonder tactiek…

Uniek aan deze kamer is dat er geen taal aan te pas komt. Er hoeft niets gelezen te worden, er zijn zelfs geen tekstuele hints. Alle puzzels zijn puur fysiek/mechanisch. Voordeel hiervan is dat het spel door mensen van elke nationaliteit gespeeld kan worden. Ontdek het verhaal van deze ijzige container en speel het spel!

Informatie over Goldberg Escape Groningen

Midden in dé stad van het hoge noorden oftewel Groningen staan deze fantastische escape rooms. Alleen al de locatie is geweldig. Je speelt namelijk in een vrachtcontainer die in het centrum van de stad staat. De escape rooms zijn ingericht in een vroeg-industriële stijl waardoor de ruimte mysterie en geschiedenis uitstraalt. Ergens op deze steampunk-achtige plek zitten aanwijzingen verstopt die jij ongetwijfeld nodig zult hebben voor je ontsnapping. Denk goed na en overleg, maar niet te lang. De tijd gaat sneller voorbij dan je denkt…Ook zijn er wc’s, een foyer en is er een barretje aanwezig.

Ben je met de auto?

Rij dan naar de rotonde van Laan 1940-1945 (de Ring) en de Van Heemskerckstraat en neem de 1e afslag vanuit het noorden, 2e afslag vanuit het zuiden. We zitten direct rechts achter het oude fabrieksgebouw aan het water, bij de fietsbrug. Er is altijd vlakbij plek om te parkeren.

Ben je met de fiets?

Fiets via Hoendiep naar de McDonalds (net voorbij de rotonde onder de snelweg) en neem de afslag Energieweg (naast het tankstation). Aan het einde van de straat kun je door de hekken het Suikerterrein opkomen. Over de fietsbrug is het direct rechts, bij de picknicktafels.

Ben je met het openbaar vervoer?

Buslijn 8, 35, 39, 88 en 139 stoppen allemaal bij bushalte Atoomweg. Vanaf daar loop je de Energieweg in (de straat achter het Tankstation) en volg je die tot het einde, waarna je door de hekken het Suikerterrein opkomt. Over de loopbrug is het direct rechts, bij de picknicktafels.

Je speelt met minimaal 1 en maximaal 14 personen tegelijk. Boek je online, dan krijg je een korting van maar liefst €9,-! Hierdoor speel je al vanaf 14,50 euro per persoon. Goldberg Escape Groningen is 7 dagen per week geopend van 13:00 uur tot 22:00 uur. Het laatste spel start om 20:30 uur. Boek een spel bij Goldberg Escape Groningen en neem een kijkje in een van de containers!

Goldberg Escape Groningen Reviews

Benieuwd naar de ervaringen en beoordelingen van andere spelers over Goldberg Escape Groningen? Hieronder een overzicht van alle reviews. Ben je zelf bij deze escape room geweest, laat dan je ervaring achter.

6

We werden vriendelijk ontvangen. De locatie is een opeenstapeling van zeecontainers. Wij deden de Archimedes’ Dip, ***. Er zaten wel vele puzzels in, maar viel erg mee hoe moeilijk ze waren. Dit was onze eerste keer dat we een escape room hebben gedaan. Overal hebben we het erg leuk gehad, maar voor ervaren spelers denk ik wel dat dit niet een geschikte escape room is. We waren na 42 minuten ontsnapt.

Diepgang/beleving: Neutraal Kwaliteit: Neutraal Puzzels: Neutraal Service: Goed
16 juni 2019 Lars  Via Escape Rooms Nederland 5-6 personen | Escape Room First timer | Family
2

Afgelegen, één container,

geen gezelligheid !!!

Diepgang/beleving: Niet zo goed Kwaliteit: Slecht Puzzels: Niet zo goed Service: Slecht
18 november 2018 Derk  Via Escape Rooms Nederland 7-8 personen | Escape Room Enthusiast (2-5 rooms gespeeld) | Family
2

Wij waren licht beschonken hadden slechts 1 keer eerder een escaperoom gedaan en stonden toch in 20 min buiten. En als het niet aan een wat vergezocht onderdeel lag waren we in 15 minuten buiten. Kortom te makkelijk je wordt ook totaal niet meegenomen in het verhaal. Onze gehele groep 14 mensen waren erg ontevreden. Na de tijd naar ze gemaild maar geen reactie gehad. Ik denk dat de goede recensies alleen van mensen zijn die verder nog geen escaperoom hebben gedaan. Enige plus punt was de communicatie vooraf en bij het boeken.

Diepgang/beleving: Slecht Kwaliteit: Slecht Puzzels: Niet zo goed Service: Slecht
13 april 2018 Ben  Via Escape Rooms Nederland 7-8 personen | Escape Room Enthusiast (2-5 rooms gespeeld) | Bachelor
3

De totale omvang van de kamer was zeer beperkt. De puzzels waren niet uitdagend en er was geen verhaal behalve het doel om te ontsnappen.

Diepgang/beleving: Slecht Kwaliteit: Niet zo goed Puzzels: Niet zo goed Service: Niet zo goed
8 maart 2018 Niels Via Escape Rooms Nederland 5-6 personen | Escape Room Enthusiast (2-5 rooms gespeeld) | Company
6

Container midden in de stad. Hierdoor weet je bij voorbat al dat je *. Puzzels zaten redelijk in elkaar, maar de kamer mistte een verhaal en sfeer. Leuk voor tussendoor, maar geen hoogstaande kamer.

Diepgang/beleving: Slecht Kwaliteit: Neutraal Puzzels: Neutraal Service: Uitstekend
2 maart 2018 Rob Via Escape Rooms Nederland 3-4 personen | Escape Room First timer | Family
4

Aangezien deze escape room in een container verwerkt is weet je direct hoe groot de kamer is. Bij binnenkomst kan je daarom te goed inschatten welke handelingen nodig gaan zijn om te ontsnappen. Ik vind de onwetendheid van wat er nog gaat komen in een kamer altijd prettig, maar dat was hier binnen een minuut duidelijk. We misten een verhaal en sfeermuziek. Verder was het gebruik van 1 van de voorwerpen gewoon smerig om te doen. Daarnaast is deze room behoorlijk prijzig voor 1,2 of 3 personen en te klein voor 4-6 personen. Al met al niet een positieve ervaring.

Diepgang/beleving: Slecht Kwaliteit: Neutraal Puzzels: Niet zo goed Service: Neutraal
24 februari 2018 Rob Via Escape Rooms Nederland 3-4 personen | Escape Room Addict (6-10 rooms gespeeld) | Family
9

Samen met 8 vriendinnen verdeeld over de twee escape rooms het spel gespeeld. De Engels talige escape room was zeer goed ingericht en de spellen waren moeilijk maar wel oplosbaar. De service rondom het boeken was geweldig. Ik wilde mijn vriendinnen tijdens het spel verassen met de mededeling dat ik ga trouwen. De eigenaar wilde hier erg graag aan meewerken en had de foto die ik had gestuurd netjes geplastificeerd en op een goede plek verstopt daarnaast hadden ze ook nog een fles champagne geregeld wat ook een verassing voor mij was. Al met al een zeer goede ervaring! Een aanrader!

Diepgang/beleving: Goed Kwaliteit: Uitstekend Puzzels: Goed Service: Uitstekend
30 december 2016 Melanie Via Escape Rooms Nederland 7-8 personen | Escape Room First timer
9

Hele leuke ervaring om met je collega’s te gaan ondernemen!
Je hebt elkaar nodig en je kunt elkaar aanvullen, anders vragen om een hint.
De service was 100%! Enthousiast, snel en meedenkend!
We raden het aan, zeker ook prijstechnisch in vergelijking met andere Escape Rooms.

Diepgang/beleving: Goed Kwaliteit: Neutraal Puzzels: Goed Service: Uitstekend
24 november 2016 Renate Boonstra Via Escape Rooms Nederland 7-8 personen | Escape Room First timer
10

De kamer was erg leuk maar moeilijk. We zijn gelukkig toch met wat hints ontsnapt. De inrichting van de kamer is erg goed. Het verhaal heeft weinig te maken met de kamer, dat is wel wat jammer.

Het personeel kan beter, die kwamen erg laat aan en wat koppig, maar dat doet geen afbreuk aan de kamer.

Diepgang/beleving: Goed Kwaliteit: Uitstekend Puzzels: Uitstekend Service: Neutraal
22 oktober 2016 Karel Via Escape Rooms Nederland 3-4 personen | Escape Room Enthusiast (2-5 rooms gespeeld)
1

Vanavond onze eerste ervaring met een escaperoom. We deden de Pig Newton van Goldberg Escape. Het idee was leuk en we gingen keihard van start. Bij de tweede cijfercombinatie dachten we de code te hebben maar het slot ging niet open. We zijn hier wel 10 minuten mee bezig geweest en toen een hint gevraagd. Het bleek dat de code gewoon goed was maar het slot werkte niet. Erg jammer. Bij de volgende puzzel moesten we met behulp van een knijpkat iets zien, was niet te zien. Toen was de tijd op. Al met al geen aanrader, frustrerend dat je het wel goed doet maar het niet werkt.

Diepgang/beleving: Niet zo goed Kwaliteit: Niet zo goed Puzzels: Neutraal Service: Goed
9 september 2016 Susanne Via Escape Rooms Nederland 3-4 personen | Escape Room First timer
10

We waren met een groep van 10 man en hadden 2 kamers geboekt. We werden vriendelijk ontvangen en kregen de uitleg over de kamer. Puzzels zijn uitdagend en een goed verhaal wat mooi is uitgewerkt. Zeker de moeite waard!

Diepgang/beleving: Uitstekend Kwaliteit: Goed Puzzels: Uitstekend Service: Uitstekend
28 mei 2016 Dennis Via Escape Rooms Nederland 5-6 personen | Escape Room First timer
10

We werden hartstochtelijk ontvangen door de medewerker van deze escaperoom. Hij vertelde vol enthousiasme over de verdwijning van Majorana en hoe de kamer ongeveer werkte. De kamer zelf zat mooi in elkaar en sloot leuk aan op het verhaal, het voelde meteen alsof we in de jaren ’30 waren beland. De puzzels waren uitdagend, maar binnen een uur te doen, maar dat komt misschien ook wel omdat wij met een redelijk grote, technisch-aangelegen groep waren. De kamer biedt veel uitdaging en ik kan hem iedereen aanraden!

Diepgang/beleving: Uitstekend Kwaliteit: Uitstekend Puzzels: Uitstekend Service: Uitstekend
20 mei 2016 Willem Via Escape Rooms Nederland 7-8 personen | Escape Room Enthusiast (2-5 rooms gespeeld)
9

Wij hebben een hele leuke ervaring gehad bij deze escaperoom. De opdrachten waren heel orgineel en zagen er mooi uit. Elke puzzel was heel verschillend en daardoor bleef het een uur lang leuk om te spelen. Met een kleine hint op verzoek zijn we eruit gekomen. Het was echt een hele leuke ervaring.

Diepgang/beleving: Goed Kwaliteit: Uitstekend Puzzels: Uitstekend Service: Uitstekend
14 april 2016 Tamara Via Escape Rooms Nederland 5-6 personen | Escape Room First timer
10

Ontzettend leuke ervaring! Wij zijn met een groep van 5 meiden de escape room ingegaan. De escape room ziet er heel mysterieus uit en de raadsel waren soms best lastig. Ik vond de onderdelen allemaal super goed bedacht en heel creatief. Het is ons gelukt om net binnen de tijd te ontsnappen. Ik zou het zeker aanraden om de escape room een keer te proberen.

Diepgang/beleving: Uitstekend Kwaliteit: Uitstekend Puzzels: Uitstekend Service: Uitstekend
14 april 2016 Benine Via Escape Rooms Nederland 5-6 personen | Escape Room First timer
10

Vandaag was de tweede keer dat ik naar Goldberg Escape ben geweest, samen met vier vriendinnen. Dit keer hebben we een andere escaperoom gedaan dan de vorige keer. Het was beide keren enorm leuk om te doen! Op het moment dat je de container in loopt, bevind je je meteen in een volledig andere wereld. Er zijn veel verschillende experimenten en puzzels die je samen moet oplossen om de deur te kunnen openen. De puzzels zijn af en toe wel een uitdaging, maar ze zijn enorm goed in elkaar gezet en heel leuk om op te lossen. Ik raad het iedereen aan om dit te gaan doen!

Diepgang/beleving: Uitstekend Kwaliteit: Uitstekend Puzzels: Uitstekend Service: Uitstekend
14 april 2016 Maaike Via Escape Rooms Nederland 5-6 personen | Escape Room First timer
10

Opnieuw fantastische mechanische escape room! Eén onderdeel sprong er nog meer uit dan de rest, alles is briljant bedacht en mooi uitgevoerd.
Deze room heeft iets meer een verhaallijn, je kunt het verhaal ook echt goed gebruiken, hartstikke leuk.

Goed gedaan Martin, maak er nóg maar een, superverslavend 😉

Diepgang/beleving: Goed Kwaliteit: Goed Puzzels: Uitstekend Service: Uitstekend
13 april 2016 Alice Via Escape Rooms Nederland 5-6 personen | Escape Room Enthusiast (2-5 rooms gespeeld)
8

We zijn met zes dames de container in gegaan, met als doel binnen een uur weer buiten te staan. En dat is gelukt. En dit klinkt vervolgens een stuk makkelijker, dan dat het daadwerkelijk was. Bij ons ging de verdeling van de verschillende raadsels automatisch, waardoor we in groepjes op zoek gingen naar de oplossing. Niet denken, maar doen, bleek ook hier te gelden. Een escaperoom die zeker aan te raden is!

Diepgang/beleving: Goed Kwaliteit: Goed Puzzels: Goed Service: Uitstekend
12 april 2016 Nellie Via Escape Rooms Nederland 5-6 personen | Escape Room First timer
10

Heel vriendelijk ontvangen. Ik had al eens eerder een escaperoom gedaan en ik had er enorm veel zin in. We waren met een vrij grote groep en de verdeling van de puzzels ging eigenlijk vanzelf. Door een goede samenwerking kwamen we er na 45 minuten uit. Bij de nieuwe escaperoom is nu ook tekst er in verwerkt, dit maakt het voor mij extra leuk, uit de tekst kan je opmaken welke puzzel waarbij hoort. Leuk!

Diepgang/beleving: Goed Kwaliteit: Goed Puzzels: Goed Service: Uitstekend
12 april 2016 Nelleke Via Escape Rooms Nederland 5-6 personen | Escape Room Enthusiast (2-5 rooms gespeeld)
8

Wij waren met zes vriendinnen in deze escaperoom. Misschien een beetje krap. Maar we hebben ons goed vermaakt. Het was leuk om naar de hints te zoeken en de puzzels zaten goed in elkaar. We zijn net binnen het uur ontsnapt en dat geeft een goed gevoel!

Diepgang/beleving: Goed Kwaliteit: Goed Puzzels: Uitstekend Service: Uitstekend
11 april 2016 Melanie Via Escape Rooms Nederland 5-6 personen | Escape Room First timer
5

Prijs/kwaliteit niet in verhouding. Naar mijn idee erg duur voor een dergelijk kleine escape room.
Aantal keer om hints moeten vragen omdat we niet verder kwamen. Zo was er een cijferslot wat niet open wilde. Na om een hint te hebben gevraagd werd ons de code gegeven, deze hadden we echter al geprobeerd. Cijferslot werkte dus gewoon niet goed. Ook een andere opstelling (rietje) werkte niet goed, de spelopzichter moest erbij komen en ook hij had grote moeite om dit gedeelte te ‘ontgrendelen’. Dit soort zaken werkt niet mee aan een positieve spelervaring.

Verder was het spel vrij basic ingericht, voor het geld had ik (1x eerder escape room gedaan, Great Escape Zwolle die bijna even duur was) meer verwacht. We waren nu ruim 20 euro pp kwijt, de helft zou naar mijn idee redelijker zijn voor deze kleine escape room.

De logica van het spel konden we wel goed doorgronden en was verder OK opgezet.

Diepgang/beleving: Neutraal Kwaliteit: Niet zo goed Puzzels: Goed Service: Neutraal
21 februari 2016 Frank Via Escape Rooms Nederland 3-4 personen | Escape Room First timer
9

Briljant in zijn eenvoud
Een mechanische escape room! Dat maakt hem, en dat je in een container zit, uniek. De puzzels zijn origineel en mooi uitgewerkt.

Het is een kleinere ruimte waarbij vier spelers waarschijnlijk het perfecte aantal is. Wij waren met zes spelers maar dat ging ook prima en in 40 minuten zijn we ontsnapt. Dat je je midden in Groningen begeeft maakt het ook leuk én makkelijk met het centrum en parkeergelegenheid om de hoek.
Het was koud maar onze host Martin bleef lachen, al stond hij al uren buiten. We zijn benieuwd naar z’n nieuwe creaties!

Diepgang/beleving: Goed Kwaliteit: Uitstekend Puzzels: Uitstekend Service: Uitstekend
2 januari 2016 Alice Via Escape Rooms Nederland 5-6 personen | Escape Room Enthusiast (2-5 rooms gespeeld)
9

Erg leuke ervaring. Wij waren met 4 personen, dit was achteraf een perfect aantal. Leuke puzzels, niet gemakkelijk maar voor iedereen goed te doen. Ontsnapt in 58 min :-). Aanrader!

Diepgang/beleving: Goed Kwaliteit: Goed Puzzels: Uitstekend Service: Uitstekend
25 december 2015 Alet Via Escape Rooms Nederland 3-4 personen | Escape Room First timer
8

Het was mijn eerste ervaring in een escape room. Veel plezier gehad! Je wordt opgesloten in een container en de deur wordt gebarricadeerd. Vervolgens moet je verschillende puzzels oplossen om de uitgang te openen, allemaal binnen de tijd van een uur. Alle puzzels zijn mechanisch (in tegenstelling tot digitaal) en er zit een geweldig concept achter. Erg aanbevolen!

17 februari 2015 Patrick Via Tripadvisor 3-4 personen | Escape Room First timer
10

Samen met 4 vrienden werden we opgesloten voor een uur en genoten we van elke minuut. Je krijgt minimale instructies en je bevind je in een 2,5 bij 6 meter grote ruimte. Je taak is om zo snel mogelijk te ontsnappen uit de container. En we zijn ook ontsnapt, het was geweldig en onze gastheer Martin was er achteraf om ons te vertellen over zijn ervaringen. Hij had naar ons gekeken tijdens het spelen. Hij heeft de kamer helemaal zelf gemaakt. Het beste kun je 4 vrienden verzamelen en het spel spelen.

16 februari 2015 Herman Via Tripadvisor 3-4 personen | Escape Room First timer

Heb je deze escape room al bezocht? Wij willen dolgraag meer horen over jouw ervaring met deze escape room.
» Plaats jouw ervaring

Pin It on Pinterest