Escape Rooms Nederland logo
Het Schwarzwald Rijssen

Markeloseweg 115, 7461 Rijssen, Nederland

Beschikbare escape rooms bij Het Schwarzwald Rijssen

Escape room Mexican Maffia: The Battle

Maximale tijd: 60 minuten
Capaciteit per kamer: 2 t/m 8 spelers
Aantal kamers (kopieën): 4
Totale capaciteit: 2 tot 32 spelers
Open sinds: oktober 2017
Minimale leeftijd: 12
Moeilijkheid: Gemiddeld
Thema’s: Battle, Drugs

Wie heeft in de Amsterdamse havens de grote berg cocaïne gestolen die jullie importeerden voor het Mexicaanse kartel? Het kartel stelt jullie nu verantwoordelijk en geeft jullie een uur de tijd om terug te komen met coke en de naam van de familie die opdracht geeft gegeven voor de rip. Alleen dan redden jullie niet alleen je eigen leven, maar ook dat van jullie families.

Escape room WO II

Maximale tijd: 60 minuten
Capaciteit: 2 t/m 10 spelers
Open sinds: oktober 2017
Minimale leeftijd: 12
Moeilijkheid: Erg moeilijk
Thema’s: Oorlog

Nederland staat op het punt bevrijd te worden tijdens WOII. Duitsland staat op het punt Engeland te bombarderen met een V1 racket installatie. Na een dropping in vijandig gebied is het aan jullie de taak om de V1 installatie onklaar te maken. Weten jullie binnen één uur het hoofdkwartier binnen te dringen en de locatie van de installatie door te geven?

Escape room Wild West: De Grote Bankroof

Maximale tijd: 60 minuten
Capaciteit: 2 t/m 10 spelers
Open sinds: oktober 2017
Minimale leeftijd: 12
Moeilijkheid: Gemiddeld
Thema’s: Kluis, Wilde Westen

Hier volgt een bericht aan alle waaghalzen uit het wilde westen. Het leven van een echte cowboy bestaat uit de kroeg, de bank en een gepaste afstand tot de Sheriff. In deze Wild West room worden criminelen zonder tekst en uitleg in de gevangenis gegooid. Jullie criminele vrienden sleuren je mee in een wereld naar enorme rijkdom. Verzamel voldoende dynamiet en kraak de kluis!

Informatie over Het Schwarzwald Rijssen

Het Schwarzwald is een bosrijk gelegen partycentrum direct aan de A1 tussen Apeldoorn en Enschede. Het Schwarzwald kenmerkt zich door een gezellig restaurant en sfeervolle (moderne) feest- als vergaderzalen. Een enorm buitenterrein biedt volop mogelijkheden voor de leukste activiteiten als buggy rijden, anti slipcursus, kevertours, solextochten en segway clinics.

Deze locatie heeft in totaal 6 rooms voor 50 personen. Vier van de rooms zijn identiek waar een escaperoom battle gespeeld kan worden.

Prijzen:
125,- euro per room per uur.

Het Schwarzwald Rijssen Reviews

Benieuwd naar de ervaringen en beoordelingen van andere spelers over Het Schwarzwald Rijssen? Hieronder een overzicht van alle reviews. Ben je zelf bij deze escape room geweest, laat dan je ervaring achter.

5

We hebben hier voor onze familiedag de maffia escape room gespeeld (4x dezelfde room in 4 groepen). Bij het ontvangst voor de kamers werd er vermeld dat er een app geïnstalleerd moest worden, dit was niet in voren kenbaar gemaakt. Op de krappe overloop met 24 man moest de app dus nog geïnstalleerd worden. Deze bleek niet geschikt voor nieuwere versies van Android wat dus een hoop verwarring en vertraging opleverde. Uiteindelijk toch gelukt na heel wat gedoe. Het was een pittige escape room met een breed scala aan allerlei puzzels. Zeker voor de beginnende escapers erg lastig. Niemand van ons is ontsnapt. Hints vragen moest door zwaaien naar de camera maar niemand kreeg hints (personeel te druk?). Achteraf ga je natuurlijk met elkaar in overleg en discussie waar iedereen vast liep. Toen kwamen we er al gauw achter dat in meerdere rooms onderdelen van puzzels ontbraken of mechanismen niet werkten waardoor je vast liep, dat is natuurlijk heel erg jammer.

Diepgang/beleving: Neutraal Kwaliteit: Niet zo goed Puzzels: Niet zo goed Service: Neutraal
1 april Mark Via Escape Rooms Nederland meer dan 8 personen | Escape Room Enthusiast (2-5 rooms gespeeld) | Family
4

De maffiaroom viel erg tegen. De puzzels zijn leuk, maar het is slecht verzorgd.

– veel sloten waren bij het begin van de escape nog open. Deze moesten nog gesloten worden.
– er staat een fout op een van de kluisjes, waardoor je de gevonden code niet kunt gebruiken. Dat kost veel tijd. Reactie van de medewerker “oja, dat moeten we nog aanpassen”
– er moet een app geïnstalleerd worden die alleen beschikbaar is voor IPhone. Dat wordt niet van te voren verteld. Sterker nog: we kregen van te voren te horen dat we onze telefoon niet mochten gebruiken.

Nadat wij dit hebben aangegeven, hebben de medewerkers erg hun best gedaan om de bijgeboekte bbq vlekkeloos te laten verlopen. Ook mogen wij als tegemoetkoming nog een keer een andere escaperoom komen spelen. Dat wordt dus prima opgepakt.

Diepgang/beleving: Neutraal Kwaliteit: Slecht Puzzels: Goed Service: Slecht
11 maart Jo Via Escape Rooms Nederland 5-6 personen | Escape Room Enthusiast (2-5 rooms gespeeld) | Friends
6

We hebben al best wat escaperooms gedaan en tot nu toe was dit de minst leuke. Het verhaal was leuk en de puzzels leuk bedacht (behalve het *** en ***, die zijn erg tijdrovend maar niet uitdagend en daardoor saai), maar voor deze prijs verwacht je eigenlijk wel wat meer. Ontvangst is karig, je komt aan en moet gelijk betalen. Dan de kamer in en als het spel klaar is gelijk weer weg. Voor dat geld zou je bijv. ontvangst met koffie/thee kunnen doen en gelegenheid tot vragen of napraten na die tijd. Officieel kun je met 10 personen in de kamer, maar dat is echt wel krap. Wat wel jammer is dat er aan het begin 2 van de groep apart gaan (wij deden WOII) en de groep pas later weer compleet is. Er werd aan het begin aangegeven dat er per hint 5 min van de tijd af gaat. Wij hebben ongevraagd 2 hints gekregen en moesten dus eerder stoppen.. dat vonden wij jammer en ook niet eerlijk, omdat je voor een uur betaald hebt. Al met al zouden wij deze kamer niet aanraden.

Diepgang/beleving: Neutraal Kwaliteit: Neutraal Puzzels: Neutraal Service: Niet zo goed
27 november 2022 Romy Via Escape Rooms Nederland 7-8 personen | Escape Room Addict (6-10 rooms gespeeld) | Family
6

Leuk thema en leuke puzzels. Met 5 mensen genoeg te doen. Echter een aantal structurele fouten, waardoor ontsnappen uberhaupt niet mogelijk was.
– het leek of het personeel niet goed was ingewerkt. Telefoons mochten mee, minimale uitleg, achteraf kon het personeel niet alles uitleggen
– stukken ontbraken in de kamer, ook stond er op een *** dat deze tot nader order echt niet mocht worden opengemaakt, maar bleek dit niet te kloppen;
– Je moet voor het spel een app downloaden (die niet bij iedereen werkte). Dit wordt niet van tevoren verteld (dus moet je die tijdens het spel downloaden en er is geen wifi, dus dit moet je op eigen data doen?);
– een code in de kamer klopte bij alle groepen niet. Dit lijkt een structurele fout?

Kortom, we hadden een leuke tijd, maar toen we uiteindelijk erachter kwamen dat we door fouten in het spel niet hadden kunnen ontsnappen, voelden we ons wel een beetje in de zeik genomen. Er ligt hier veel verbeterpotentieel!

Diepgang/beleving: Neutraal Kwaliteit: Niet zo goed Puzzels: Goed Service: Neutraal
26 november 2022 Jelte Via Escape Rooms Nederland meer dan 8 personen | Escape Room Addict (6-10 rooms gespeeld) | Team/Colleague
8

Erg leuke escaperoom! Leuke puzzels en een leuke verhaal! En gewoon nette service, dus prima!

Diepgang/beleving: Uitstekend Kwaliteit: Uitstekend Puzzels: Uitstekend Service: Uitstekend
18 mei 2021 Heppiedogs Via Escape Rooms Nederland 1-2 personen | Escape Room First timer | Family
1

Eigenaar probeerde €80 voor een gevallen vaas bij de gemaakte kosten van het eten, drinken en escaperoom (goede service van bediening en prettige avond) te vragen. Probeerde het geld zwart te verkrijgen dmv verzekeringsfraude. Bediening wordt opgedragen te melden wat de eigenaar zegt nadat de eigenaar vliegensvlug de deur uit was gegaan. De vaas waar €80 voor werd gevraagd bleek na nader onderzoek (bekijken vd onderkant) €18,99 te kosten.

met vriendelijke groet, Tom

Diepgang/beleving: Niet zo goed Kwaliteit: Niet zo goed Puzzels: Niet zo goed Service: Niet zo goed
12 april 2019 Tom  Via Escape Rooms Nederland 7-8 personen | Escape Room First timer | Company
6

De ontvangst was helaas al minimaal. De introductie was niet volledig. Twee personen werden apart gezet in de wild west room. Deze hadden het al snel uitgespeeld waardoor ze voor lange tijd niets te doen hadden omdat de andere groepsgenoten nog bezig waren. Meeste puzzels waren best makkelijk. Achteraf konden ze niet vertellen of we snel/langzaam waren. Gespeeld = doei

Diepgang/beleving: Neutraal Kwaliteit: Niet zo goed Puzzels: Goed Service: Niet zo goed
27 januari 2019 Silke Via Escape Rooms Nederland 7-8 personen | Escape Room Enthusiast (2-5 rooms gespeeld) | Friends
9

We hebben vandaag de WO II Escape room gedaan. mooie uitdagende puzzels. Vriendelijk personeel en ontsnapt met nog nog 9 minuten op de klok. Komen zeker nog een keer voor een andere kamer.

Diepgang/beleving: Uitstekend Kwaliteit: Goed Puzzels: Uitstekend Service: Goed
12 januari 2019 Clan Jansen Via Escape Rooms Nederland 5-6 personen | Escape Room Enthusiast (2-5 rooms gespeeld) | Family
9

Super leuk om met elkaar in het gevang te zijn. Mooi gedaan. Kamer met kwaliteits puzzels we vinden het een aanrader.

Diepgang/beleving: Goed Kwaliteit: Uitstekend Puzzels: Uitstekend Service: Goed
3 januari 2019 M Rutgers Via Escape Rooms Nederland meer dan 8 personen | Escape Room Enthusiast (2-5 rooms gespeeld) | Company
10

Wij hebben de kamer Wild West gedaan, super leuk! Laatste 10 minuten niet gedacht dat we het nog zouden halen maar het is gelukt binnen de tijd! Leuke opdracht dus een aanrader!

Diepgang/beleving: Uitstekend Kwaliteit: Goed Puzzels: Uitstekend Service: Uitstekend
30 december 2018 Myon Via Escape Rooms Nederland 3-4 personen | Escape Room First timer | Friends
9

Ik heb deze escaperoom ervaren als uitdagend, niets is vanzelfsprekend en supergaaf om te doen. Geen seconde verveeld.

Diepgang/beleving: Uitstekend Kwaliteit: Uitstekend Puzzels: Uitstekend Service: Uitstekend
30 november 2018 Tonny Via Escape Rooms Nederland 5-6 personen | Escape Room First timer | Family
9

Wij hebben een Escape Room gedaan bij Het Schwarzwald. Het was een erg leuke Escape Room. Wij hebben die met het Wild West thema gedaan. Een verrassende kamer die steeds wat op leek te lopen qua moeilijkheidsgraad. Erg leuk! Zeker een aanrader!

Diepgang/beleving: Uitstekend Kwaliteit: Uitstekend Puzzels: Uitstekend Service: Uitstekend
2 september 2018 Rick Via Escape Rooms Nederland 3-4 personen | Escape Room Enthusiast (2-5 rooms gespeeld) | Family
10

Rooms zijn goed in elkaar gezet met leuke uitdagende puzzels

Personeel is attend en vriendelijk en legt alles vlot maar duidelijk uit.

Met de hulpzame tips van matthijs hebben we het gehaald.

Al met al een leuke dag gehad!

Diepgang/beleving: Uitstekend Kwaliteit: Uitstekend Puzzels: Uitstekend Service: Uitstekend
7 juli 2018 Peter Via Escape Rooms Nederland 5-6 personen | Escape Room Enthusiast (2-5 rooms gespeeld) | Friends
10

Leuk ontvangst en een leuke locatie midden in de bossen. Ze hebben meerdere rooms en hebben ons met 20 collega’s perfect vermaakt. We hadden de WOII en de Wild West room geboekt en deze waren mooi in elkaar gezet en hadden een leuke verhaallijn. Naast de escaperooms hebben ze ook meerdere activiteiten en de combinatie van buggy rijden en escaperoom die we hadden geboekt maakten een topdag!

Diepgang/beleving: Uitstekend Kwaliteit: Uitstekend Puzzels: Uitstekend Service: Uitstekend
30 juni 2018 Jarno Via Escape Rooms Nederland meer dan 8 personen | Escape Room Enthusiast (2-5 rooms gespeeld) | Team/Colleague
9

In 1 woord geweldig. Escaperoom zat perfect in elkaar. Uitdagende en leuke opdrachten. Bij ons was de communicatie zeker de sleutel na succes.

Diepgang/beleving: Uitstekend Kwaliteit: Uitstekend Puzzels: Uitstekend Service: Uitstekend
29 juni 2018 Harry Via Escape Rooms Nederland 3-4 personen | Escape Room Addict (6-10 rooms gespeeld) | Team/Colleague
10

Top escaperoom! Echt heel veel plezier aan beleeft. Zeker een aanrader!

Diepgang/beleving: Uitstekend Kwaliteit: Uitstekend Puzzels: Uitstekend Service: Uitstekend
28 juni 2018 Juultje Via Escape Rooms Nederland 5-6 personen | Escape Room First timer | Friends
9

Te gekke ervaring, veel lol gehad, gaaf verhaal. Ik mag me rekenen tot de bende van billy the kid!!!!

Diepgang/beleving: Uitstekend Kwaliteit: Uitstekend Puzzels: Uitstekend Service: Uitstekend
22 april 2018 Albertine  Via Escape Rooms Nederland 7-8 personen | Escape Room Enthusiast (2-5 rooms gespeeld) | Bachelor
9

Was de eerste keer dat ik een escape room heb gedaan. De kamer was mooi aangekleed en de puzzles waren uitdagend. Er waren genoeg puzzles zodat iedereen iets te doen had. Met z’n 8en was in het begin wel een beetje krap, maar gelukkig ging het laterna beter. Leuke ervaring!

Diepgang/beleving: Neutraal Kwaliteit: Goed Puzzels: Goed Service: Goed
22 april 2018 Rachel Via Escape Rooms Nederland 7-8 personen | Escape Room First timer | Bachelor
9

Ik vond het een leuke en gewaagde kamer. Dit staat zeker in mijn top 2.

Diepgang/beleving: Goed Kwaliteit: Uitstekend Puzzels: Goed Service: Uitstekend
23 februari 2018 Manon Via Escape Rooms Nederland 3-4 personen | Escape Room Addict (6-10 rooms gespeeld) | Escape Room Junkies
9

Van alles escaperooms die ik heb gespeeld (stuk of 15), staat deze op nummer 2. Het was een super leuke kamer, mooi aangekleed en uitdagend. De service was erg goed, gezellige mensen. Zeker een dikke aanrader!

Diepgang/beleving: Goed Kwaliteit: Uitstekend Puzzels: Goed Service: Uitstekend
23 februari 2018 Josien Via Escape Rooms Nederland 3-4 personen | Escape Room Addict (6-10 rooms gespeeld) | Escape Room Junkies
9

Zeer geslaagde dag gehad met de vrienden! We hadden gekozen voor de WOII en de Wild West. Prachtig ingericht, zag er top uit. Juiste geluid op de achtergrond en goeie en leuke opdrachten. Team het Schwarzwald nogmaals bedankt voor deze top dag.

Diepgang/beleving: Uitstekend Kwaliteit: Goed Puzzels: Goed Service: Uitstekend
10 februari 2018 Stef Via Escape Rooms Nederland meer dan 8 personen | Escape Room First timer | Friends
9

Tijdens een gezellige dag met het gezin bij het Schwarzwald hebben wij ons uitstekend vermaakt. Vriendelijk ontvangst en een duidelijke uitleg vooraf met wat de bedoeling is. Voor mij als ‘ervaren speler’ was het weer een leuke nieuwe uitdaging tijdens de: Escape room Wild West: De Grote Bankroof & Escape room Mexican Maffia: The Battle. Als eerste zijn wij de Wild West room in geweest. Gelijk bij binnenkomst ga je helemaal op in het verhaal. Dit door de mooie aankleding en de juiste muziek op de achtergrond. Na de kleine pauze was het tijd voor The Battle! Zeer leuk concept dat je het in 2 verschillende kamers tegen elkaar kunt opnemen met precies de zelfde opdrachten. Hierdoor gingen wij in onze kamer nog harder ons best doen, maar helaas dachten ze er in de kamer net zo over waardoor hun er met de winst van door gingen. Wij komen graag nog eens terug voor de WOII.

Diepgang/beleving: Uitstekend Kwaliteit: Goed Puzzels: Goed Service: Uitstekend
28 januari 2018 Maaike Via Escape Rooms Nederland 5-6 personen | Escape Room Addict (6-10 rooms gespeeld) | Family
9

Met de vrienden hebben we afgelopen weekend het WO2 thema gespeeld. Bij binnenkomst in de room was de oorlogssfeer direct duidelijk te herkennen door de achtergrondmuziek en de typische oorlogsattributen, alsof je echt in het verhaal zit. We hebben vaker rooms gespeeld maar deze behoort wel in ons TOP-lijstje. We komen zeker terug voor de andere rooms!

Diepgang/beleving: Goed Kwaliteit: Uitstekend Puzzels: Goed Service: Uitstekend
27 januari 2018 Marcel Via Escape Rooms Nederland 7-8 personen | Escape Room Enthusiast (2-5 rooms gespeeld) | Friends
3

Over Mexican Maffia: Begin bij het begin, als je een Escape Room in gaat de deur op slot, dat was hier niet het geval, daardoor mis je direct een gevoel van urgentie. Het was daardoor ook niet helemaal duidelijk of we nu wel/niet aan de voorwaarden voor het voltooien van de room hadden voldaan. Hadden we de eindpuzzel correct? Geen idee, hier hebben we geen feedback over ontvangen, maar we mochten de kamer wel verlaten… Leuk thema, met een redelijk verhaal

Diepgang/beleving: Niet zo goed Kwaliteit: Slecht Puzzels: Niet zo goed Service: Niet zo goed
25 januari 2018 Alex Via Escape Rooms Nederland 7-8 personen | Escape Room Addict (6-10 rooms gespeeld) | Friends
3

Voor mij als ervaren speler geen uitdaging, geen vernieuwing en een teleurstelling. De gelegenheid biedt een fijne plek om vooraf en nadien een drankje te doen, maar de ruimte is veel te klein, puzzels erg simpel en bij het einde ook geen overwinningsgevoel omdat er geen deur oid open gaat omdat je gewonnen hebt. Sorry, voor mij geen aanrader.

Diepgang/beleving: Niet zo goed Kwaliteit: Slecht Puzzels: Slecht Service: Niet zo goed
12 januari 2018 Sanne Via Escape Rooms Nederland 7-8 personen | Escape Room Addict (6-10 rooms gespeeld) | Friends
4

Het is een leuk verhaal, alleen komt dit onvoldoende tot uiting tijdens het spelen. Veel puzzel opdrachten zijn voor niks, je hebt deze niet nodig om tot de oplossing te komen en dat is zonde!!!!!
Terwijl sommige puzzels opzich best oké zijn.
Wij hoorden de aanwijzingen over de intercom ook van de andere groep, erg storend.
Al met al geen voldane ervaring.
Geen aanrader wat mij betreft

Diepgang/beleving: Niet zo goed Kwaliteit: Niet zo goed Puzzels: Slecht Service: Neutraal
12 januari 2018 Linda Via Escape Rooms Nederland 5-6 personen | Escape Room Addict (6-10 rooms gespeeld) | Friends
1

Helaas niet zo’n goede room. Het concept van met 2 teams tegelijk dezelfde kamer spelen is erg leuk en zorgt voor een extra dementie. Maar wanneer je dan in beide kamers de instructies kan horen en niet helder hebt wat voor wie bedoelt is, is dat toch jammer. De puzzels sloten niet logisch op elkaar aan en niet alles hoefde uitgevoerd te worden om de finish te halen. Daarbij ben ik 30 minuten bezig geweest met iets wat ws als logikwis bedoelt was, maar dat niet was. Waarna we het antwoord dat ik gevonden had op het eind ook nog kado kregen…
Tip: Laat de dingen meer in elkaar overlopen en check nog even hoe een logikwis werkt. Vraag vervolgens wat teams die al vaker een kamer hebben gespeeld om te komen testen en evalueren. We zijn er bekend mee 😉 Dan kan je wat moois neerzetten voor andere mensen die dan graag bij jullie komen escapen!

Diepgang/beleving: Slecht Kwaliteit: Slecht Puzzels: Slecht Service: Niet zo goed
12 januari 2018 Carola Via Escape Rooms Nederland meer dan 8 personen | Escape Room Addict (6-10 rooms gespeeld) | Friends
1

Puzzels die geen doel hebben, aanwijzingen die nergens voor dienen. Puzzels die slecht werken of met meerdere codes wel open gaan.

Diepgang/beleving: Niet zo goed Kwaliteit: Slecht Puzzels: Slecht Service: Niet zo goed
12 januari 2018 Martijn Via Escape Rooms Nederland meer dan 8 personen | Escape Room Enthusiast (2-5 rooms gespeeld) | Friends
2

Het verhaal is in principe leuk bedacht. Helaas zijn meerdere puzzels/opdrachten enkel ‘ter afleiding’ en hebben geen waarde voor het oplossen van het raadsel. De ruimte is erg klein, wij liepen elkaar flink in de weg. De hints die via de intercom gegeven werden, waren in beide kamers te horen. Lastig om te filteren voor welke groep een hint bedoeld was.

Diepgang/beleving: Niet zo goed Kwaliteit: Slecht Puzzels: Slecht Service: Niet zo goed
12 januari 2018 Maaike Via Escape Rooms Nederland meer dan 8 personen | Escape Room Addict (6-10 rooms gespeeld) | Friends

Heb je deze escape room al bezocht? Wij willen dolgraag meer horen over jouw ervaring met deze escape room.
» Plaats jouw ervaring

Pin It on Pinterest