Hof van Nederland

Hof 6, 3311 XG, Dordrecht

Provincie Zuid-Holland | Regio Dordrecht, Rotterdam

Deze locatie heeft nog te weinig reviews voor een score. » Ervaring plaatsen

Escape Rooms Nederland logo
Hof van Nederland

Hof 6, 3311 XG, Dordrecht

Beschikbare escape rooms bij Hof van Nederland

Escape room De Zoektocht van de Sleutelgilden

Capaciteit: 2 t/m 5 spelers
Minimale leeftijd: 15
Moeilijkheid: Gemiddeld
Thema’s: Museum

Het is 1648. Er heerst chaos in de stad. Het stadsbestuur en de gilden staan tegenover elkaar. De burgemeesters proberen de macht van de gilden in te perken. De gilden willen de privileges van de stad inzien, want daarin staan hun rechten zwart op wit. Deze documenten zijn opgeborgen in een IJzeren Kast. De zes sleutels die nodig zijn om de kast te openen zijn verdeeld over de sleutelgilden en verstopt in het Hof.

De zoektocht van de Sleutelgilden is een escapetour door museum Hof van Nederland. Je hoeft nergens uit te ontsnappen en er is geen tijdsdruk. Maar let op: alleen als je onderweg alle puzzels weet op te lossen, vind je de sleutels van de IJzeren kast. Welk team zet de beste score neer?

Informatie over Hof van Nederland

Locatie
Welkom in Hof van Nederland, het museum over vrijheid in Nederland, vroeger en nu. Het Hof is gelegen in het hart van Dordrecht op een plek van nationaal historisch belang. Hier ontdek je aan de hand van verhalen over moed, verzet en veerkracht dat vrijheid en gelijkheid niet altijd even vanzelfsprekend was. En eigenlijk is dat nu nog steeds niet voor iedereen het geval.

In Nederland vinden we vrij zijn wel heel belangrijk, het zit diepgeworteld in de identiteit van ons land. In het Hof krijg je een beeld van het voortdurende streven naar vrijheid door de eeuwen heen. Maar is er inmiddels zoveel meer vrijheid dan vroeger? Of is het anders dan in het verleden? En geldt die vrijheid voor iedereen in Nederland?

Aan de hand van thema’s zoals, emancipatie, religie en oorlog, daagt Hof van Nederland je uit om na te denken over wat vrijheid voor jou betekent, want iedereen ervaart het anders.

Als museum willen zij die verschillende perspectieven samen brengen en op die manier mensen met elkaar verbinden.

Prijzen
21,00 per groepsticket

Heb je deze escape room al bezocht? Wij willen dolgraag meer horen over jouw ervaring met deze escape room.
» Plaats jouw ervaring

Pin It on Pinterest