Legenda Basilicae Hoeven

Oude Antwerpsepostbaan, 4741 TK, Hoeven

Provincie Noord-Brabant

Deze locatie heeft nog te weinig reviews voor een score. » Ervaring plaatsen

Escape Rooms Nederland logo
Legenda Basilicae Hoeven

Oude Antwerpsepostbaan, 4741 TK, Hoeven

Beschikbare escape rooms bij Legenda Basilicae Hoeven

Escape room Legenda Basilicae

Maximale tijd: 60 minuten
Capaciteit: 2 t/m 8 spelers
Open sinds: april 2019
Minimale leeftijd: 18
Moeilijkheid: Moeilijk

Legenda Basilicae, Legende van de Basiliek…

Vroeger heette de Basiliek in Oudenbosch de St. Agatha kerk, vernoemd naar 1 van de 7 primaire heiligen.. Agatha van Sicilië. Agatha werd in het jaar 225 na Christus geboren en door haar rijke welvarende ouders als Christen opgevoed.
In het jaar 250 na Christus werd door een Romeinse keizer opdracht gegeven aan Claudius Quintianus om alle christenen te vervolgen. Zo ook Agatha van Sicilië… Ze werd gevangen genomen en weggerukt van haar man. Maar helaas bleef het niet bij een gevangenschap alleen.. 

Claudius Quintianus was verliefd geworden op de beeldschone Agatha en hij wilde haar zijn vrouw maken. Alles deed hij eraan om haar liefde voor zich te winnen maar niets hielp. Ze was immers al getrouwd met haar ware liefde. Als straf werd Agatha wekenlang gemarteld tot ze uiteindelijk stierf op 5 februari 251… Nooit meer heeft ze haar echte geliefde gedag kunnen zeggen, of een kus kunnen geven.. Liefde is onoverwinnelijk. En zo is Legenda Basilicae ontstaan… De legende dat Agatha nog altijd op zoek is naar haar ware liefde. Zelfs na haar dood… Maar wie is haar geliefde?

En waar is de officiële Trouwakte van Agatha gebleven? Heeft Claudius Quintianus deze als vergelding vernietigd?  Er zijn mensen die zeggen een vrouwelijke stem gehoord te hebben in de Basiliek.. Bij het beeld van de Heilige Agatha zijn onverklaarbare spullen gevonden waarvan men niet weet wat ze er mee moeten. Er zijn aanwijzingen die naar een specifieke locatie in de buurt leiden… Jarenlang zijn deze spullen verzameld en alle gegevens genoteerd. Nu is het aan jou om met al deze aanwijzingen deze legende op te lossen.

Ben jij degene die Legenda Basilicae oplost? Wie weet zet jij een recordtijd weg en sta je bovenaan in het klassement!

Legenda Basilicae Hoeven video

Informatie over Legenda Basilicae Hoeven

Deze escaperoom is uniek omdat deze geheel outdoor is in het Pagnevaartbos te Hoeven. Het officiële startpunt en adres van de escape room is de picknicktafel op de T-splitsing van de Oude Antwerpsepostbaan met de Bovenstraat in Hoeven.

Er zijn voldoende parkeermogelijkheden. Arrangementen zijn te boeken in samenwerking met restaurant De Haard in Bosschenhoofd. Ook voor bedrijfsuitjes ben je bij deze locatie aan het juiste adres.

Prijzen:
17,95 p.p. Voor grote groepen gelden er passende arrangementen/prijzen.

Legenda Basilicae Hoeven Reviews

Benieuwd naar de ervaringen en beoordelingen van andere spelers over Legenda Basilicae Hoeven? Hieronder een overzicht van alle reviews. Ben je zelf bij deze escape room geweest, laat dan je ervaring achter.

8

super leuke Escape room! Fijn dat het in de buitenlucht was waardoor het zeker corona proof gespeeld kon worden. Leuke uitdagende opdrachten en we hebben hem gehaald binnen de tijd! Zeker aan te raden!

Diepgang/beleving: Goed Kwaliteit: Uitstekend Puzzels: Goed Service: Uitstekend
27 september 2020 Esther Via Escape Rooms Nederland 7-8 personen | Escape Room Enthusiast (2-5 rooms gespeeld) | Family
9

Super leuke tocht door n prachtig bos met allerlei puzzel opdrachten die goed te doen waten. N echte aanrader dus

Diepgang/beleving: Goed Kwaliteit: Uitstekend Puzzels: Uitstekend Service: Uitstekend
15 juni 2019 Christian  Via Escape Rooms Nederland 5-6 personen | Escape Room Enthusiast (2-5 rooms gespeeld) | Family
9

Het was heel leuk om een escape room in de buitenlucht te doen. Voor mij leek het zo ook echter dan een escape room in een kamer. Soms was het lastig maar dat maakt het ook leuk. Wij hadden het niet gered maar dat mocht de pret niet drukken. Het was prettig dat er iemand aanwezig was om hints bij te “kopen”. Er zitten verschillende opdrachten in deze escape game wat het veelzijdig maakt. Wij vonden het heel leuk!

Diepgang/beleving: Neutraal Kwaliteit: Uitstekend Puzzels: Uitstekend Service: Uitstekend
31 maart 2019 angela  Via Escape Rooms Nederland 3-4 personen | Escape Room First timer | Family

Heb je deze escape room al bezocht? Wij willen dolgraag meer horen over jouw ervaring met deze escape room.
» Plaats jouw ervaring

Pin It on Pinterest