Escape Rooms Nederland logo
Questomatica Amsterdam

Foeliestraat 16, 1011 Amsterdam, Nederland

Beschikbare escape rooms bij Questomatica Amsterdam

Escape room Arcade Invasion

Capaciteit: 2 t/m 6 spelers
Minimale leeftijd: 8
Moeilijkheid: Gemiddeld
Thema’s: Avontuur, Fantasie

Arcade Invasion is de nieuwste en compleet verbazingwekkende creatie van Questomatica. Het heeft de makers meer dan 15 maanden bouwen gekost om de enige ruimte in Amsterdam te ontwerpen waar teams in een spelcomputer uit de 20e eeuw kunnen stappen. Loop rond in 8bit landschappen, ontdek wat er in een bakstenen question box zit en versla de invaders face-to-face met de hulp van een gepixelde lasergeweer.

Escape room WakeUp!

Maximale tijd: 60 minuten
Capaciteit: 2 t/m 4 spelers
Open sinds: januari 2015
Minimale leeftijd: 8
Moeilijkheid: Gemiddeld

Soms lijkt het wel alsof je in een droom bent belandt: dat iets zo onwerkelijk lijkt dat je betwijfelt of het wel ‘echt’ is. In escape room WakeUp! is dit de realiteit: je zit gevangen in de droom van een klein meisje genaamd Matilda. Ze is erg onschuldig en schattig, maar haar dromen zijn dat wat minder. Alles probeert je te misleiden, zelfs de meubels in haar slaapkamertje. Wil je ontsnappen uit deze droom of nachtmerrie, dan zul je raadsels moet oplossen en je weg zien te vinden in haar fantasieën. Alleen dan zul je binnen 60 minuten weer ontwaken uit de droom.

Deze escape room is letterlijk ingericht als Matilda’s slaapkamer: veel roze, paars en de klok die de 60 minuten aftelt is haar spiegel. In deze escape room kun je met minimaal twee en maximaal 5 mensen tegelijkertijd terecht. Kinderen vanaf 8 jaar mogen met hun ouders mee, en één kind onder de 11 mag gratis meespelen (zolang het totale team, inclusief kinderen, niet boven de 5 man uitkomt).

Vanaf 16 jaar mogen kinderen zonder hun ouders spelen, want eng is het niet, maar wel moeilijk soms. Deze escape room is wel een prijzige: de prijzen variëren van 85 tot 145 euro, afhankelijk van welke dag en op welk tijdstip je speelt. Overigens is het volgens de positieve reviews het bedrag meer dan waard: dit is een van de betere escape rooms van Nederland. ‘Droom zacht’ alvast voor als je straks haar kamer ingaat.

Informatie over Questomatica Amsterdam

Op tien minuten loopafstand van station Amsterdam Centraal, vlakbij het NEMO museum en aan Foeliestraat 16 zit een van de escape rooms die je zeker moet bezoeken als je in de hoofdstad bent: Questomatica Amsterdam. Waarom je deze escape room zeker geprobeerd moet hebben? Vraag dat maar aan alle positieve reviewers op Tripadvisor: er is volgens hen veel moeite gestopt in het maken van de kamers waardoor het er prachtig uitziet, de puzzels en raadsels zijn uitdagend maar niet te moeilijk en de themas zijn mooi uitgedacht.

Er zijn meerdere dingen te noemen die Questomatica speciaal maken maar één daarvan is dat kinderen vanaf 8 jaar ook mee kunnen spelen met hun ouders, terwijl dit normaal niet gangbaar is bij escape rooms. Één kind tot 11 jaar kan zelfs gratis meespelen met het team. Questomatica heeft op dit moment twee kamers, en deze zijn ook prima te volgen voor spelers die geen Nederlands spreken. Je kan via de website boeken en betalen op verschillende manieren: Ideal, credit card en PayPal onder anderen. Je hoeft bij Questomatica niet bang te zijn dat je er alleen voor staat: je wordt goed geholpen door de medewerkers die je in de gaten houden tijdens het spel. Questomatica is anders dan de naam doet vermoeden niet eng maar eerder mysterieus, dus houd je wel van raadsels? Probeer dan zeker deze uit!

Questomatica Amsterdam Reviews

Benieuwd naar de ervaringen en beoordelingen van andere spelers over Questomatica Amsterdam? Hieronder een overzicht van alle reviews. Ben je zelf bij deze escape room geweest, laat dan je ervaring achter.

10

A Mind-Bending Adventure

Yesterday, we had an amazing experience playing Wake-Up. The story is so immersive and well-thought-out. There were just two of us, and time just flew by. It wasn’t like other rooms I’ve tried, where you need to literally search for clues. Here, you needed to think outside the box and look at things differently to find the answers. My brain got a good workout. For people who love puzzles, this is an amazing experience. I will definitely come back to try other games.

Diepgang/beleving: Uitstekend Kwaliteit: Uitstekend Puzzels: Uitstekend Service: Uitstekend
2 mei Juliya Via Escape Rooms Nederland 1-2 personen | Escape Room First timer | Friends
6

Prima escape room, maar niet helemaal wat we ervan hadden verwacht. Thematisch goed gedaan, maar helaas werkte lang niet alles naar behoren. Dat was jammer en werkte erg frustrerend. Ook vonden we de ontvangst een beetje tegenvallen. Geen mooi aangeklede ruimte, snelle speluitleg en zo snel mogelijk de kamer in. Achteraf nog even gehaast een foto en door. Misschien ligt dat aan Amsterdam, maar bij andere rooms was de ervaring heel anders.
Enigszins te hoog geprijsd, maar wel de moeite waard (als je in de buurt bent).

Diepgang/beleving: Neutraal Kwaliteit: Niet zo goed Puzzels: Neutraal Service: Niet zo goed
25 oktober 2023 M. Via Escape Rooms Nederland 5-6 personen | Escape Room Enthusiast (2-5 rooms gespeeld) | Family
10

It was a really good experience and the host was lovely! Thank you very much 🙂

Diepgang/beleving: Uitstekend Kwaliteit: Uitstekend Puzzels: Uitstekend Service: Uitstekend
13 juni 2022 Jakub Via Escape Rooms Nederland 3-4 personen | Escape Room Addict (6-10 rooms gespeeld) | Company
4

Er was maar 1 medewerker die beide escape rooms moest klaarmaken en in de gaten houden. Hierdoor erg rommelig. Mensen die binnen kwamen om het spel te spelen en mensen die uit het spel kwamen. Medewerker kon daardoor niet goed zicht houden op wat er in de kamers gebeurde. Bij het vragen van een hint duurde het enkele minuten voor er een reactie kwam. Er was tijdens ons spel zelf een doorgang van de ene naar de andere kamer al open en zichtbaar. We kregen extra tijd om dat te compenseren. Op het enthousiasme van de medewerkster was niks aan te merken. Maar een dringend advies aan de eigenaar vd escaperoom medewerkers te werven en iemand niet alleen te laten staan. Een ongeluk kan in een klein hoekje zitten.

Diepgang/beleving: Slecht Kwaliteit: Niet zo goed Puzzels: Niet zo goed Service: Niet zo goed
3 april 2022 Michelle Via Escape Rooms Nederland 5-6 personen | Escape Room Enthusiast (2-5 rooms gespeeld) | Friends
9

Really enjoyed this well thought out escape room. The arcade game references were clever and really added to the experience. The *** was a nice touch! The fact there is not one padlock or key needed is very impressive. One thing that caught us out was that one puzzle had a colour coding element to it… but we could not figure it out because the room was too dark! Overall I would definitely recommend this escape room for gamers and non-gamers alike.

Diepgang/beleving: Uitstekend Kwaliteit: Uitstekend Puzzels: Uitstekend Service: Uitstekend
21 maart 2022 Mark Via Escape Rooms Nederland 1-2 personen | Escape Room Addict (6-10 rooms gespeeld) | Team/Colleague
8

Heel leuk! Met name de wake up room is spannend met verschillende niveaus van hersenkrakers. Echt een aanrader !

Diepgang/beleving: Uitstekend Kwaliteit: Uitstekend Puzzels: Uitstekend Service: Uitstekend
18 maart 2022 Dianne Via Escape Rooms Nederland 1-2 personen | Escape Room First timer | Family
8

Was een erg leuke ervaring, voor onze eerste keer zeker leuk! Leuke raadsels en puzzels. Ook met een beetje spanning waardoor je echt door wilt blijven gaan

Diepgang/beleving: Neutraal Kwaliteit: Uitstekend Puzzels: Uitstekend Service: Uitstekend
20 oktober 2021 Kess Via Escape Rooms Nederland 3-4 personen | Escape Room First timer | Friends
10

Geweldig! Hele vriendelijke mensen, leuke puzzles en een mooie verhaal! We hadden een paar keer voor hulp gevraagd om net op tijd uit te kunnen zijn. We komen straks voor Arcade Invasion.

Diepgang/beleving: Uitstekend Kwaliteit: Uitstekend Puzzels: Uitstekend Service: Uitstekend
7 oktober 2021 Danielle Via Escape Rooms Nederland 3-4 personen | Escape Room Enthusiast (2-5 rooms gespeeld) | Team/Colleague
9

Was leuk, goed verzorgd en goede uitdagingen en goed bereikbare locatie vanaf Amsterdam centraal

Diepgang/beleving: Uitstekend Kwaliteit: Uitstekend Puzzels: Uitstekend Service: Uitstekend
11 september 2021 Remco Via Escape Rooms Nederland 5-6 personen | Escape Room Enthusiast (2-5 rooms gespeeld) | Friends
9

Wij hebben in april de andere kamer gespeeld (die ook erg leuk is) en nu was het dan tijd voor de wake up room. Goed te doen met 2 personen. Veel verschillende typen puzzels, leuk dat er *** zijn.

Diepgang/beleving: Goed Kwaliteit: Uitstekend Puzzels: Goed Service: Uitstekend
17 augustus 2021 Femke Via Escape Rooms Nederland 1-2 personen | Escape Room Addict (6-10 rooms gespeeld) | Other
10

Vandaag escaperoom Matilda gedaan. We hebben genoten! Het spel is ontzettend goed in elkaar gezet voor zowel kinderen als volwassenen. Een echte aanrader! Kas, bedankt voor je enthousiasme en duidelijke uitleg!

Diepgang/beleving: Uitstekend Kwaliteit: Uitstekend Puzzels: Uitstekend Service: Uitstekend
17 augustus 2021 Tessa Via Escape Rooms Nederland 5-6 personen | Escape Room First timer | Family
9

The Wake Up! escape game is amazing and really immersive with interesting riddles! It’s definitely something I will recommend to my friends with some experiences with escape games!

Diepgang/beleving: Uitstekend Kwaliteit: Uitstekend Puzzels: Uitstekend Service: Uitstekend
14 juli 2021 Heru ABOLLO Via Escape Rooms Nederland 3-4 personen | Escape Room Addict (6-10 rooms gespeeld) | Family
10

Erg leuk! Hadden eerder al de Arcade Invasion kamer gespeeld en nu terug gegaan voor de droom kamer. We zijn vriendelijk ontvangen en ik zou ook deze erg aanraden.

Diepgang/beleving: Uitstekend Kwaliteit: Uitstekend Puzzels: Uitstekend Service: Uitstekend
5 december 2020 Marleen Via Escape Rooms Nederland 1-2 personen | Escape Room Addict (6-10 rooms gespeeld) | Friends
10

Het was een prima escaperoom. Hartstikke leuk allemaal. Mooi decor.

Diepgang/beleving: Goed Kwaliteit: Goed Puzzels: Goed Service: Uitstekend
8 oktober 2020 Piet Via Escape Rooms Nederland 5-6 personen | Escape Room Enthusiast (2-5 rooms gespeeld) | Family
8

Leuke escape room. Je wordt opgenomen in het verhaal. Het is een echte zoektocht naar alle details.

Diepgang/beleving: Goed Kwaliteit: Goed Puzzels: Goed Service: Uitstekend
25 september 2020 Dimitri Via Escape Rooms Nederland 1-2 personen | Escape Room First timer | Family
9

Het was super leuk! Zeker aan te raden, behoorlijk ingewikkeld maar leuk aangekleed

Diepgang/beleving: Uitstekend Kwaliteit: Uitstekend Puzzels: Uitstekend Service: Uitstekend
2 juli 2020 Sanne Via Escape Rooms Nederland 5-6 personen | Escape Room First timer | Friends
9

Very satisfying puzzles and game play! Lot of value for free thinking and teamwork:) hence very enjoyable.

Diepgang/beleving: Uitstekend Kwaliteit: Uitstekend Puzzels: Uitstekend Service: Uitstekend
6 februari 2020 Jatin Via Escape Rooms Nederland 3-4 personen | Escape Room First timer | Other
9

Hoewel we eigenlijk in de veronderstelling waren dat het een arcade schiet spel zou zijn vonden we de escaperoom super leuk!

Diepgang/beleving: Uitstekend Kwaliteit: Uitstekend Puzzels: Uitstekend Service: Uitstekend
12 januari 2020 Hendrik Via Escape Rooms Nederland 3-4 personen | Escape Room Enthusiast (2-5 rooms gespeeld) | Friends
9

Our time in Wake Up already started splendidly with super friendly staff, the room was filled with intriguing puzzles, awesome surprises and loads of fun! Overall a fantastic experience, definitely recommend :)!

Diepgang/beleving: Uitstekend Kwaliteit: Goed Puzzels: Uitstekend Service: Uitstekend
4 januari 2020 Terki Via Escape Rooms Nederland 1-2 personen | Escape Room First timer | Family
7

Leuke escaperoom, zit goed in elkaar. Niet de moeilijkste die ik heb gedaan. Ik heb alleen de wakeup room gedaan.

Diepgang/beleving: Neutraal Kwaliteit: Goed Puzzels: Neutraal Service: Uitstekend
12 december 2019 anneke Via Escape Rooms Nederland meer dan 8 personen | Escape Room Enthusiast (2-5 rooms gespeeld) | Company
10

Friendly and enthusiastic people, fun and interesting puzzles, nice themes

Diepgang/beleving: Uitstekend Kwaliteit: Uitstekend Puzzels: Uitstekend Service: Uitstekend
25 november 2019 Ramona Via Escape Rooms Nederland 5-6 personen | Escape Room First timer | Company
9

Was een hele leuke ontdekking tocht! Niveau balans is erg goed, met moeilijke en makkelijke puzzels.

Diepgang/beleving: Uitstekend Kwaliteit: Uitstekend Puzzels: Uitstekend Service: Uitstekend
13 november 2019 Peter Via Escape Rooms Nederland 7-8 personen | Escape Room First timer | Company
10

Ik ben gek op puzzels en jaren 80 games.
Dit combineert beide, ontzettend leuk!
Je word erg warm ontvangen en de host is absoluut top en schroomt niet om nog even een praatje te maken.

Diepgang/beleving: Uitstekend Kwaliteit: Uitstekend Puzzels: Uitstekend Service: Uitstekend
13 november 2019 Sebastiaan Via Escape Rooms Nederland 5-6 personen | Escape Room Addict (6-10 rooms gespeeld) | Other
8

Ik vond het fantastisch, maar dit was dan ook mijn allereerste escape room, dus ik kan niet vergelijken. Maar het was een geweldige ervaring en ik heb de smaak te pakken! Ik was super enthousiast en wilde meteen meer. Liefst zou ik elke dag een escape room willen doen, hahaha! Maar zo ben ik, als ik ergens enthousiast over ben. Het enthousiaste van onze host hielp zeker mee! Bedankt voor deze leuke ervaring!

Diepgang/beleving: Goed Kwaliteit: Uitstekend Puzzels: Goed Service: Goed
19 juli 2019 Ellen Via Escape Rooms Nederland 3-4 personen | Escape Room First timer | Company
8

Voor beginnende escaperoom-spelers zou ik deze room zeker aanraden! Het is namelijk niet een hele moeilijke room, dat komt door de puzzels en ook door de gestructureerdheid van de volgorde waarin je puzzels moet oplossen. Daardoor zullen ervaren escaperoom-spelers deze room misschien saai en makkelijk vinden. Voor ons (wij waren met z’n tweeën) was de room dynamisch genoeg en wij hebben ook pas 3,4 kamers gespeeld tot nu toe. Met z’n tweeën of hoogstens drie personen is deze room leuk. Met vijf ben je echt met te veel, zou ik zeggen. De room was vooral leuk door de leuke visuele puzzels (zonder al te veel wiskundig denken) en door het verhaal en de sfeer. Mijn hart zat in mijn keel, hoor, lekker spannend!!

Diepgang/beleving: Uitstekend Kwaliteit: Goed Puzzels: Goed Service: Goed
7 juni 2019 Lotte Via Escape Rooms Nederland 1-2 personen | Escape Room Enthusiast (2-5 rooms gespeeld) | Family
8

Décors bien en relation avec le thème. Accueil très sympa malgré la petite différence de langue. A faire

28 april 2019 Logic escape Via Escape Rooms Nederland 3-4 personen | Escape Room Addict (6-10 rooms gespeeld) | Friends
10

Wat was het een fantastische ervaring!! Voor het eerst een escape room gedaan met het gezin (kids van 13,10,8) en wat was het leuk! We hebben de Mathilde kamer gedaan. Kids raakten niet uitgepraat naderhand…Uitdagend, verrassend en een goede en enthousiaste begeleiding. Zeker een aanrader!!

Diepgang/beleving: Uitstekend Kwaliteit: Uitstekend Puzzels: Uitstekend Service: Uitstekend
10 maart 2019 Susanne  Via Escape Rooms Nederland 5-6 personen | Escape Room First timer | Family
9

Mooie kamer met veel technische snufjes. Komt geen slot aan te pas en is heel interactief. Kinderen kunnen ook meedoen, maar is genoeg uitdaging voor volwassenen. We hebben genoten!

Diepgang/beleving: Uitstekend Kwaliteit: Uitstekend Puzzels: Uitstekend Service: Uitstekend
9 februari 2019 Tom Via Escape Rooms Nederland 3-4 personen | Escape Room Enthusiast (2-5 rooms gespeeld) | Friends
10

This is the only venue where I would rate multiple rooms as 5 stars. Super fun experience! Both rooms are very well designed and very retro. The game masters are very friendly, helpful with a nice sense of humor. I highly recommend it to families, friends groups, business teams, birthday celebrations etc for a unique fun challenge.

Diepgang/beleving: Uitstekend Kwaliteit: Uitstekend Puzzels: Uitstekend Service: Uitstekend
20 december 2018 Vicky G. Via Escape Rooms Nederland 3-4 personen | Escape Room Enthusiast (2-5 rooms gespeeld) | Friends
10

Enthousiast ontvangst, een tot in de puntjes verzorgde kamer om je mee te nemen in het verhaal, originele uitdagende puzzels, zet je creativiteit aan, een uur even in een andere wereld. Echt genoten van beide kamers!

Diepgang/beleving: Uitstekend Kwaliteit: Uitstekend Puzzels: Uitstekend Service: Uitstekend
11 oktober 2018 Nikki Via Escape Rooms Nederland 3-4 personen | Escape Room Enthusiast (2-5 rooms gespeeld) | Friends
10

This was my first escape room, so I didn’t know what to expect. Turns out the Wake Up room was awesome and I absolutely loved it! The tasks were interesting and the game is full of cool unexpected suprises.. would definitely recommend Questomatica!

Diepgang/beleving: Uitstekend Kwaliteit: Uitstekend Puzzels: Uitstekend Service: Uitstekend
10 oktober 2018 Roza Via Escape Rooms Nederland 1-2 personen | Escape Room First timer | Other
9

Had een magische tijd om wakker te worden! Zo anders dan de andere escape rooms die we eerder hebben gespeeld. We worstelden al vroeg, maar we hebben het met enige hulp doorgegeven dan zijn we erin geslaagd om het te laten zien. We waren zo opgewonden dat we daarna meteen een arcade spelen. Arcade heeft geen sloten of sleutels en we waren altijd actief, nooit supersnel vastgelopen, maar ik denk dat we onze flow met dit thema hebben gevonden. Moet spelen !!

Diepgang/beleving: Uitstekend Kwaliteit: Uitstekend Puzzels: Uitstekend
31 augustus 2018 Freja Via Escape Rooms Nederland 3-4 personen | Escape Room Enthusiast (2-5 rooms gespeeld) | Friends
7

Op zich vond ik dit een erg leuke escape room, maar bij twee puzzels ging het invoeren van de oplossing niet lekker. We hadden de juiste oplossing van deze puzzels vlot gevonden, maar het systeem registreerde het niet goed. Dat was frustrerend en kostte veel tijd. Zonder die mankementen had ik een 8 of een 9 gegeven.

Diepgang/beleving: Neutraal Kwaliteit: Neutraal Puzzels: Goed Service: Goed
7 mei 2018 gvossenb Via Escape Rooms Nederland 1-2 personen | Escape Room First timer | Family
10

Erg leuke en originele escaperoom!
We hebben deze gisteren gespeeld en dat was erg leuk. Vorig jaar hebben we de arcade room gespeeld maar liepen al Snel vast en werden nauwelijks geholpen door de host.
Als aanbod mochten we daarom de wake-up room gratis spelen.
Erg netjes en attent dat ze dit aanbod deden. Keurig hoe ze met onze klacht zijn omgegaan en hoe het opgelost is. Daar kunnen veel andere bedrijven nog iets van leren!
We hebben de wake-up room met onze kinderen van 13 en 16 gespeeld en het was erg leuk. Puzzels zijn origineel en soms lastig maar wél oplosbaar als je goed samenwerkt.
Een aanrader!

Diepgang/beleving: Goed Kwaliteit: Uitstekend Puzzels: Uitstekend Service: Uitstekend
28 februari 2018 Gertwim  Via Escape Rooms Nederland 3-4 personen | Escape Room Enthusiast (2-5 rooms gespeeld) | Family
7

De WakeUp! room is een mooi afgewerkte kamer waarbij je steeds binding blijft houden met het verhaal, iets wat vaak ontbreekt in andere kamers. De opzet van de kamer is vrij lineair, er is steeds maar 1 puzzel om uit te voeren wat de kamer voor ervaren escaperoomers iets minder aantrekkelijk maakt, ook zijn de puzzels niet heel erg moeilijk. Al met al een mooie kamer, iets meer geschikt voor beginners dan voor gevorderden

Diepgang/beleving: Goed Kwaliteit: Goed Puzzels: Neutraal Service: Neutraal
10 februari 2018 I. van Veen Via Escape Rooms Nederland 3-4 personen | Escape Room Addict (6-10 rooms gespeeld) | Escape Room Junkies
10

Super leuke escape room en ideaal voor mensen die het voor eerst doen en voor de 2 of 3e keer. Je werd ook echt in het verhaal gezogen zonder dat het te eng was.

Diepgang/beleving: Uitstekend Kwaliteit: Neutraal Puzzels: Uitstekend Service: Uitstekend
17 mei 2017 R. Via Escape Rooms Nederland 3-4 personen | Escape Room Enthusiast (2-5 rooms gespeeld) | Friends
10

Sfeervolle leuke uitdagende kamer. Originele gevarieerde en spannende opdrachten. Het verhaal heeft een toegevoegde waarde. Mooie spullen.

Diepgang/beleving: Uitstekend Kwaliteit: Uitstekend Puzzels: Uitstekend Service: Uitstekend
29 april 2017 Olga Roos Via Escape Rooms Nederland 3-4 personen | Escape Room Enthusiast (2-5 rooms gespeeld) | Family
10

We hadden die ochtend nog gebelt, om te vragen of er plek was. We konden direct die dag terecht bij de escape room. We werden ontvangen door een aardige vrouw die ons ook eten en drinken aanbood. Ook was er een toilet. We werden eerst ingeleid in het verhaal en daarna gingen we de escape room binnen. Ik vertel jullie alleen dat het een fantastische en spannende belevenis was. We hebben ook veel gelachen. Na die tijd hebben we ook nog foto’s gemaakt.

Diepgang/beleving: Uitstekend Kwaliteit: Uitstekend Puzzels: Uitstekend Service: Uitstekend
7 januari 2017 Lara Via Escape Rooms Nederland 3-4 personen | Escape Room First timer
10

Alles klopte aan deze kamer! Mooi ingericht en leuke puzzels. Met mijn vriendin gespeeld en we hebben het net op tijd gehaald. Super ervaring en tot nu een van de beste kamers die ik heb gespeeld. Gastvrouw was ook vriendelijk en nam de tijd voor ons. Aanrader!

Diepgang/beleving: Uitstekend Kwaliteit: Uitstekend Puzzels: Uitstekend Service: Uitstekend
23 december 2016 Frank Via Escape Rooms Nederland 1-2 personen | Escape Room Enthusiast (2-5 rooms gespeeld)
10

Het was de hoogste tijd om de neefjes en nichtjes eens kennis te laten maken met een echte escape room. Tot nu toe alleen apps met ze kunnen spelen.
Na overleg met Claustrophobia was het geen probleem als ik met 4 kids zou spelen (6 8 9 10 Jaar) en opa&oma in de kamer konden meegenieten.
Wake Up is een hele mooie escape room waar alle details kloppen.
goed verhaal, goede sfeer, perfecte afwerking van alle materialen en met een beetje hulp van mij en wat hints goed te spelen voor de kinderen.
Deze kamer is zeker een aanrader voor iedereen die escape rooms leuk vindt , of dat nog moet ontdekken.

Diepgang/beleving: Uitstekend Kwaliteit: Uitstekend Puzzels: Uitstekend Service: Uitstekend
11 augustus 2016 Sebas Via Escape Rooms Nederland 5-6 personen | Escape Room Addict (6-10 rooms gespeeld)
9

Voor mensen die van de vroegere Arcade Games en escape rooms houden, is de nieuwste kamer “Arcade Invasion” van Claustrophobia een absolute must. Laat ik nou toevallig zo iemand zijn en dus moest ik deze kamer absoluut bezoeken. En ik werd niet teleurgesteld. Een heel erg leuke kamer vol met herkenning, maar ook met wederom hele ingenieuze puzzels. Hoewel het gevoel van deze kamer heel anders was als zijn voorganger (Wake Up! had een heel magisch gevoel, deze kamer was wat meer opgetogen), weten beide kamers een bijzonder sfeertje neer te zetten, die je in weinig andere kamers voelt. Het verhaal is erg leuk bedacht, maar het zuigt je er niet helemaal in, zoals je bij andere kamers hebt. Maar dat maakt de kamer ruimschoots goed door zijn technische snufjes. De “Arcade Invasion” heeft ten opzichte van de Wake Up! kamer een flinke technologische stap voorwaarts gezet. Zelden zie je zulke technisch sterke puzzels, wat deze kamer heel erg bijzonder maakt. Deze kamer mag je niet missen!

Diepgang/beleving: Goed Kwaliteit: Uitstekend Puzzels: Uitstekend Service: Uitstekend
5 augustus 2016 Thomas Zielhorst Via Escape Rooms Nederland 3-4 personen | Escape Room Addict (6-10 rooms gespeeld)
10

Mijn complimenten voor de bouwers van deze kamer! Wanneer je de kamer binnen stapt zit je al helemaal in verhaal. Leuk gedaan, leuke thema leuke decor. Goed vermaakt met zijn drie’en!

Diepgang/beleving: Uitstekend Kwaliteit: Uitstekend Puzzels: Uitstekend Service: Uitstekend
30 juni 2016 Tom Via Escape Rooms Nederland 3-4 personen | Escape Room Addict (6-10 rooms gespeeld)
10

We were welcomed by a super friendly host. For both of us it was a totally new experience. There was a good flow of how the level of the puzzles increased. Also the way we coorporated increased during the hour that we were locked. For some things i was glad that i used to be a good student. At the end there is a master puzzle, while the time is ticking. Luckily we succeeded inescaping the nightmare (and we were told to be fastest ones of al 2 persons that played the game). Although my first escape room, I would definitely recommend this one!

Diepgang/beleving: Goed Kwaliteit: Uitstekend Puzzels: Goed Service: Uitstekend
26 januari 2016 Ferry Via Escape Rooms Nederland 1-2 personen | Escape Room First timer
10

We hadden een zeer hartelijke ontvangst en toen we de kamer binnenstapten voelde het meteen alsof je in een film terecht komt. Het verhaal ontvouwt zich met iedere puzzel die je oplost. De uitvoering van de kamer is ‘mind baffling’: alles werkt mechanisch, er zit niemand achter de knoppen. Het geeft je daarom ook het gevoel dat jij inderdaad bepaalt wat er gebeurt. Licht, geluid en de props maken de beleving compleet. De puzzels zijn uitdagend en creatief en vereisen samenwerking.

Als je ontsnapt krijg je een ‘trinket’ maar nog veel creatiever, bioscoopkaartjes! Als je vrienden weet te verleiden deze escape room te doen, kun jij plaats nemen met popcorn in de kamer erbuiten en kun je op groot scherm live volgen hoe je vrienden het doen. Briljante marketing ! Deze kamer is een aanrader en doet qua verhaal en uitvoering vele andere escape rooms verbleken. In het najaar van 2015 openen ze een tweede kamer.

Diepgang/beleving: Uitstekend Kwaliteit: Uitstekend Puzzels: Uitstekend Service: Uitstekend
15 augustus 2015 Margriet Via Escape Rooms Nederland 3-4 personen | Escape Room Addict (6-10 rooms gespeeld)
9

Dit is een juweeltje. Een hele sfeervolle kamer met een heel magisch verhaal en bij vlagen bijzonder ingenieuze puzzels. Het verhaal is heel anders dan de meeste escape rooms en dat draagt alleen maar bij aan de bijzondere ervaring die deze kamer levert. Bovendien hoef je niet een hele doos vrienden mee te sleuren voor deze kamer, aangezien je deze met maximaal 4 mensen kunt doen. Dat is voor de verandering ook wel eens prettig. Met een tweede kamer (Arcade Invasion) op komst, wordt het zien of zij in staat zijn om het niveau te handhaven en met een dito kamer op de proppen kunnen komen.

Diepgang/beleving: Uitstekend Kwaliteit: Goed Puzzels: Goed Service: Uitstekend
18 juni 2015 Thomas Zielhorst Via Escape Rooms Nederland 3-4 personen | Escape Room Addict (6-10 rooms gespeeld)

Heb je deze escape room al bezocht? Wij willen dolgraag meer horen over jouw ervaring met deze escape room.
» Plaats jouw ervaring

Pin It on Pinterest