Escape Rooms Nederland logo
Room Escape Enschede

Hoge Bothofstraat 49, 7511 ZA Enschede, Nederland

Beschikbare escape rooms bij Room Escape Enschede

Escape room De Doka

Maximale tijd: 60 minuten
Capaciteit: 2 t/m 6 spelers
Minimale leeftijd: 12
Thema’s: Fotografie

Naast een Polaroid-lab heeft Room Escape Enschede ook een doka. Een doka werd vooral vroeger gebruikt voor het plaatsen van nieuwe film in cassettes. Doka’s waren volledig verduisterd omdat de foto’s konden mislukken bij te veel licht. De duisternis van deze doka verbergt meer dan enkel film. Iemand met kwaadaardige plannen is aanwezig in de ruimte. Jullie moeten dit persoon stoppen maar in het donker is dit nog niet zo makkelijk als het lijkt. Zoek het licht op in deze doka en ontsnap uit deze kamer!

Je speelt met minimaal 2 en maximaal 6 personen tegelijk in deze kamer. Op verzoek kan De Doka worden aangepast voor spelers van 12 t/m 16 jaar. Voorwaarde is wel dat minstens 1 volwassene meedoet met het spel. Is jouw groep groter dan 6 personen? Dan is het mogelijk om beide kamers (De Doka en Het Lab) te boeken. De groep wordt dan verdeeld over 2 teams en de teams spelen dan elk in 1 van de 2 kamers. Het spel is te spelen in het Nederlands, Engels en Duits. Nachtzicht komt goed van pas in deze donkere en spannende escape room. Denk logisch na en werk samen met je teamleden om dit spel tot een goed einde te brengen!

Escape room Het Lab

Maximale tijd: 60 minuten
Capaciteit: 2 t/m 6 spelers
Minimale leeftijd: 12
Thema’s: Fotografie

In het oude Polaroid-lab van Room Escape Enschede is een belangrijke uitvinding gedaan. De pasta om Polaroid-foto’s te ontwikkelen is hier uitgevonden en het recept is nog steeds erg geheim. Het lab werd veel gebruikt totdat er een vreselijk ongeval plaatsvond. Direct daarna werd het lab voor eeuwig gesloten en sindsdien komt er niemand meer het lab in en uit. De politie heeft nooit kunnen achterhalen wat er precies gebeurd is. De verdwijning van enkele mensen die het lab betraden is tot op de dag van vandaag een raadsel. Een raadsel dat jij en je teamleden gaan ontrafelen. Je krijgt 60 minuten de tijd om tot de mogelijk schokkende waarheid te komen… Het thema van deze escape room is geïnspireerd op de locatie van Room Escape Enschede: de hal van het vroegere Polaroidcomplex.

Je speelt met minimaal 2 en maximaal 6 personen tegelijk in deze kamer. De minimale leeftijd is 12 jaar. Hiervoor moet de kamer wel aangepast worden en er moet minstens 1 volwassene meespelen. Bij groepen groter dan 6 personen kunnen deze kamer en de andere kamer van Room Escape Enschede tegelijk gebruikt worden. De groep wordt dan in 2 teams gesplitst. Het spel is te spelen in het Nederlands, Engels en Duits. Ontdek met je teamleden welk mysterie dit lab verbergt!

Informatie over Room Escape Enschede

 Room Escape Enschede kwam eind mei dit jaar in het nieuws met een bijzonder feit. De escape room werd namelijk door wervings- en selectiebureau voor technische talent Technisch Nederland gebruikt. Sollicitanten voor een functie bij een softwarebedrijf werden de escape room ingestuurd en daarin getest op hun vaardigheden. Om succesvol uit een escape room te ontsnappen moet je logisch na kunnen denken én samen kunnen werken. Dit zijn precies de vaardigheden die Technisch Nederland zocht in een sollicitant. Je hebt deze skills niet alleen nodig als sollicitant: ook als ‘normale’ bezoeker van Room Escape Enschede komen ze zeker van pas.
Room Escape Enschede bevindt zich aan Hoge Bothofstraat 49 in Enschede. Vanaf station Enschede is het ongeveer 12 minuten (1 km) lopen naar de escape room. Parkeren tijdens winkeltijden kan op parkeerdek van gebouw Oost waar Room Escape Enschede in gevestigd is. Een uitrijkaart kost €1 per dag. Buiten die tijden kun je ook parkeren op de parkeerplaats bij uitgang B. Je speelt met minimaal 2 en maximaal 6 personen per kamer. Hoe meer mensen meespelen, hoe lager de prijs per spel. Zo betaal je voor een team van 2 personen per persoon €40 en voor een team van 6 personen per persoon €17,50. Op maandag t/m donderdag krijg je €2 korting per persoon. Room Escape Enschede is 7 dagen per week van 10:00 tot 23:00 uur geopend. Denk je dat jij met gemak kunt ontsnappen? Boek dan een kamer van Room Escape Enschede!

Room Escape Enschede Reviews

Benieuwd naar de ervaringen en beoordelingen van andere spelers over Room Escape Enschede? Hieronder een overzicht van alle reviews. Ben je zelf bij deze escape room geweest, laat dan je ervaring achter.

6

Het was een leuke ervaring, maar ik heb betere escaperooms gedaan. Ik werd niet echt meegevoerd in het verhaal, en de puzzels vond ik een beetje verwarrend/onlogisch.

Diepgang/beleving: Niet zo goed Kwaliteit: Goed Puzzels: Neutraal Service: Uitstekend
27 januari 2018 Marloes Via Escape Rooms Nederland 5-6 personen | Escape Room Enthusiast (2-5 rooms gespeeld) | Family
1

Bij het lab was geen verhaal, de puzzels waren niet logisch en de inleiding van de room zorgde voor enorm veel verwarring.

Het was een goedkope room, zonder speciale effecten. Daarnaast waren enkele puzzels vergezocht en niet logisch. Tenslotte zat er geen verloop in het verhaal en was er verwarring over welke codes nu waar moesten.

Al met al een van de slechtste rooms die we ooit gespeeld hebben. Echt zonde geld. Hij zou echt gesloten moeten worden, zo slecht.

Diepgang/beleving: Slecht Kwaliteit: Slecht Puzzels: Slecht Service: Slecht
25 november 2017 Annemiek Via Escape Rooms Nederland 5-6 personen | Escape Room First timer | Friends
10

Ontzettend leuke, creatieve en verrassende kamer! Zou het zeker iedereen aanraden, personeel ook erg vriendelijk. Topkamer!!

Diepgang/beleving: Uitstekend Kwaliteit: Uitstekend Puzzels: Uitstekend Service: Uitstekend
2 juli 2017 Lisa Oudenaar Via Escape Rooms Nederland 3-4 personen | Escape Room Enthusiast (2-5 rooms gespeeld) | Friends
10

Met de collega’s van Escape Room Almelo de Doka bezocht. Een echte aanrader! Goede puzzels en waanzinnige toffe manier van begeleiding en uitleg.

Diepgang/beleving: Uitstekend Kwaliteit: Uitstekend Puzzels: Uitstekend Service: Uitstekend
15 juni 2017 Nick Bouwman Via Escape Rooms Nederland 5-6 personen | Escape Room Addict (6-10 rooms gespeeld) | Escape Room Junkies
2

Room: het lab
Weinig uitdaging wat betreft de puzzels. Het ging meer om het juiste detail zien dan dat je een puzzel moest oplossen. Er was maar een verhaallijn qua puzzels, dus als je vast zat kon je niet verder. De kamer zelf was niet heel bijzonder aangekleed en het verhaal was niet sterk. Ik werd niet meegenomen in het verhaal. Zou deze kamer niet aanraden aan anderen.

Diepgang/beleving: Slecht Kwaliteit: Niet zo goed Puzzels: Niet zo goed Service: Neutraal
14 december 2016 Paulien Via Escape Rooms Nederland 5-6 personen | Escape Room Enthusiast (2-5 rooms gespeeld)
10

Voor mij de eerste keer in een escape room. Ik ben in het lab en de doka geweest. Beide een escape gerealiseerd. In beide kamers voldoende uitdaging om te puzzelen en je creativiteit de vrije loop te laten om raadsels op te lossen. Echt heel erg leuk. En super aardig personeel. We zijn uit de doka ontsnapt zonder aanwijzingen in 50 minuten. Ook uit het lab zijn we ontsnapt.

Diepgang/beleving: Goed Kwaliteit: Goed Puzzels: Goed Service: Uitstekend
14 mei 2016 Joost Via Escape Rooms Nederland 5-6 personen | Escape Room First timer
1

Room: Lab (ontsnapt)
Weinig uitdaging qua puzzels. Een groot deel bleek achteraf zoeken naar objecten die in de kamer lagen, en niet het innovatief oplossen van raadsels. Aankleding was matig. Overal miste de kamer creativiteit en diepgang.

Diepgang/beleving: Slecht Kwaliteit: Niet zo goed Puzzels: Slecht Service: Neutraal
20 februari 2016 Bart Via Escape Rooms Nederland 3-4 personen | Escape Room Enthusiast (2-5 rooms gespeeld)
9

Leuke ervaring. Door goed samen te werken is het te doen. Absolute aanrader voor de fanatieke Puzzelaar!

31 oktober 2015 Jeroen Via Escape Rooms Nederland 3-4 personen | Escape Room First timer
10

Erg uitdagend, de tijd vliegt, je vindt steeds meer clue’s, wordt steeds fanatieker, waar/hoe vind je het ontbrekende stukje in het verhaal, de tijd dringt…
Een echte aanrader!

Diepgang/beleving: Goed Kwaliteit: Uitstekend Puzzels: Uitstekend Service: Goed
15 oktober 2015 Jorien Via Escape Rooms Nederland 5-6 personen | Escape Room First timer
8

Leuke spannende ervaring.

Diepgang/beleving: Neutraal Kwaliteit: Goed Puzzels: Uitstekend Service: Uitstekend
15 oktober 2015 Marieke Via Escape Rooms Nederland 5-6 personen | Escape Room First timer

Heb je deze escape room al bezocht? Wij willen dolgraag meer horen over jouw ervaring met deze escape room.
» Plaats jouw ervaring

Pin It on Pinterest