Escape Rooms Nederland logo
Universiteit in Verzet Nijmegen

Kelfkensbos 59, 6511 TB, Nijmegen

Beschikbare escape rooms bij Universiteit in Verzet Nijmegen

Escape room Universiteit in Verzet

Maximale tijd: 60 minuten
Capaciteit: 2 t/m 6 spelers
Open sinds: mei 2018
Minimale leeftijd: 12
Moeilijkheid: Gemiddeld
Thema’s: Geschiedenis, School

Nederland is bijna drie jaar bezet. Een Duits bezettingsbestuur heeft de macht overgenomen. Op de Katholieke Universiteit Nijmegen gaan de colleges zoveel mogelijk door, ook al zijn de oorlogsomstandigheden overal. Boeken uit de bibliotheek zijn verboden, het studentencorps Carolus Magnus is ontbonden en hoogleraren en studenten zijn gearresteerd door de bezetter. De spanning stijgt terwijl de onvrede groeit. Een nieuwe maatregel van de bezetter houdt de gemoederen bezig. De universiteiten in Nederland moeten een loyaliteitsverklaring voorleggen aan hun studenten. Wie tekent mag blijven studeren. Wie weigert zal mogelijk aan het werk worden gezet in Duitsland. Het universiteitsbestuur is in beraad, studenten stellen zichzelf de vraag… Zal ik gaan tekenen of niet?

 

Informatie over Universiteit in Verzet Nijmegen

Universiteit in Verzet is een educatieve escaperoom, een initiatief van de Radboud Universiteit in Nijmegen. Het verhaal rond de escaperoom is waargebeurd. Historici van de Radboud Universiteit hebben het verhaal gereconstrueerd en geschreven. Het vertelt een uniek deel van de geschiedenis van de universiteit, van Nijmegen en van ons land in oorlog en verzet.

Nog niet eerder is op deze manier, gebaseerd op wetenschappelijke kennis, een waargebeurd historisch verhaal vertaald in een escaperoom. De universiteit hoopt op deze innovatieve manier het indringende verhaal bij een groot publiek bekend te maken. Zodat met name jongeren een beter begrip krijgen van wat hun leeftijdsgenoten moesten doormaken toen ons land in oorlog verkeerde. Maar ook wat leeftijdsgenoten van nu meemaken in oorlogen elders op de wereld.

Als deelnemer aan de escaperoom kruip je in de huid van vrienden van Jozef van Hövell van Wezeveld en Westerflier. Jozef was praeses van de Nijmeegse studentenvereniging Carolus Magnus, die ten tijde van de universiteitssluiting al verboden was door de bezetter. Deelnemers worden met dezelfde dilemma’s geconfronteerd als de studenten van 75 jaar geleden.

Jozef speelde een belangrijke rol in het studentenverzet in Nijmegen en in Nederland tijdens de Tweede Wereldoorlog en nam deel aan verscheidene verzetsacties. Hij werd uiteindelijk gearresteerd en overleed in concentratiekamp Neuengamme in 1945, kort voor het einde van de oorlog. In 1946 ontving Jozef postuum het Verzetskruis 1940-1945.

Prijzen:
Wil je de escaperoom Universiteit in verzet boeken? Het standaard groepstarief (max. 6 personen) is € 106,-. Voor elke persoon t/m 25 jaar ontvang je € 11,- korting. Met zes personen t/m 25 jaar kost de escaperoom dus slechts € 40,-!

Universiteit in Verzet Nijmegen Reviews

Benieuwd naar de ervaringen en beoordelingen van andere spelers over Universiteit in Verzet Nijmegen? Hieronder een overzicht van alle reviews. Ben je zelf bij deze escape room geweest, laat dan je ervaring achter.

9

Super toffe escaperoom. De techniek die gebruikt is voor de puzzels is erg origineel. Goede aankleding en er wordt goed gebruik gemaakt van spanning, je zit er echt in! Het had van ons nog wel langer mogen duren 🙂

Diepgang/beleving: Uitstekend Kwaliteit: Uitstekend Puzzels: Uitstekend Service: Uitstekend
26 januari 2019 L. Via Escape Rooms Nederland 5-6 personen | Escape Room Enthusiast (2-5 rooms gespeeld) | Friends
10

Perfecte escaperoom waarbij entertainment en educatie goed worden gecombineerd. Absolute aanrader. Puzzels waren uitdagend maar niet flauw en daarnaast mooi uitgevoerd. Vooral lof voor de wijze waarop aanwijzingen werden gegeven. Dat paste perfect in de sfeer.

Enige puntje van kritiek is ontvangst. Deze room zit in het gebouw van museum. Bij de receptie vonden ze het geloof ik maar lastig dat we kwamen voor de room en niet voor het museum.

Diepgang/beleving: Uitstekend Kwaliteit: Uitstekend Puzzels: Uitstekend Service: Goed
8 december 2018 Niek Via Escape Rooms Nederland 3-4 personen | Escape Room Addict (6-10 rooms gespeeld) | Escape Room Junkies
8

Leuk idee dat goed is uitgevoerd. Zelf student in Nijmegen zijnde is het een bijzonder besef hoe je voorgangers in de tijd verzet leverden aan de bezetter. De aankleding is professioneel en het plot is spannend. Je waant je werkelijk in een studentenhuis in de jaren ’40.

Diepgang/beleving: Uitstekend Kwaliteit: Goed Puzzels: Goed Service: Goed
4 november 2018 Rob  Via Escape Rooms Nederland 5-6 personen | Escape Room Enthusiast (2-5 rooms gespeeld) | Friends
9

Wij hebben in twee groepen (in totaal 11 man) deze escape room gedaan, iedereen was onverdeeld enthousiast. De puzzels zitten erg goed in elkaar en zijn pittig, maar uiteindelijk wel op te lossen. Er zitten veel innovatieve technieken in de escape room verwerkt (ik zal om niet te spoilen er verder niet teveel over zeggen). De attributen en aankleding is zo authentiek mogelijk gemaakt, met medewerking van familie van de hoofdpersoon, docenten geschiedenis van de Radboud Universiteit, en kenners van het studentenleven in de oorlog. Al met al echt een aanrader!

Diepgang/beleving: Uitstekend Kwaliteit: Uitstekend Puzzels: Uitstekend Service: Uitstekend
4 november 2018 Chiel  Via Escape Rooms Nederland meer dan 8 personen | Escape Room First timer | Friends
9

Super uitdagende en prachtig aangeklede escape room! Je zit meteen middenin het verhaal. Alle attributen die gebruikt worden lijken ook echt uit de jaren 40 te komen, heel indrukwekkend. De opdrachten waren af en toe behoorlijk pittig maar zijn toch ontsnapt!

Diepgang/beleving: Uitstekend Kwaliteit: Uitstekend Puzzels: Uitstekend Service: Uitstekend
5 september 2018 Steffie Via Escape Rooms Nederland 5-6 personen | Escape Room Enthusiast (2-5 rooms gespeeld) | Team/Colleague
9

Dit was mijn eerste ervaring in een escape room. Aangenaam verrast. Alles super verzorgd en verhaal zat goed in elkaar. Voor mij was het wel te moeilijk. Deze room is geweldig voor mensen die van een uitdaging houden en degenen die al ervaring hebben met escape rooms.

Diepgang/beleving: Uitstekend Kwaliteit: Uitstekend Puzzels: Goed Service: Goed
23 augustus 2018 Katjuscha  Via Escape Rooms Nederland 5-6 personen | Escape Room First timer | Company
9

Uitdagend. Leerzaam. Helemaal in de sfeer 1940-45. Prachtig vormgegeven. Goed host. Moeilijk!

Diepgang/beleving: Uitstekend Kwaliteit: Uitstekend Puzzels: Uitstekend Service: Uitstekend
23 augustus 2018 Jeannette Via Escape Rooms Nederland 5-6 personen | Escape Room First timer | Company

Heb je deze escape room al bezocht? Wij willen dolgraag meer horen over jouw ervaring met deze escape room.
» Plaats jouw ervaring

Pin It on Pinterest