Escape Rooms Nederland logo
Wintertuin Experience Baarn

Heemskerklaan 25, 3742 AK, Baarn

Beschikbare escape rooms bij Wintertuin Experience Baarn

Escape room Het Geheim van de Weldoener

Maximale tijd: 60 minuten
Capaciteit: 4 t/m 8 spelers
Open sinds: februari 2018
Minimale leeftijd: 12
Moeilijkheid: Gemiddeld
Thema’s: Geschiedenis

Vol afwachting betreed je met je team de vrijwel lege ruimte van een bijzonder gebouw: de Wintertuin in Baarn. Het is een botanische kas uit 1915, die leegstaat en waar op dit moment duidelijk geen andere activiteiten zijn dan hier en daar wat sporen van bouw of verbouw. Als je beter kijkt, zie je echter hier en daar wat meubels staan, een oude typemachine, een telefoon… Verder een wereldkaart, wat plattegronden van Baarn….

Een spannende introductie neemt je mee naar het jaar 1915, naar de kas in aanbouw, en naar het leven en werk van August Janssen, die de kas in dat jaar laat bouwen. Vanaf dan heb je een uur de tijd om je brein, je team en al je zintuigen aan het werk te zetten om Het Geheim van de Weldoener zo snel mogelijk te ontrafelen…

AUGUST JANSSEN EN DE WINTERTUIN
August Janssen, geboren in de tweede helft van de 19e eeuw, was de tweede zoon van de bekende koopman en filantroop Peter Wilhelm Janssen en zijn vrouw Folmina Margaretha Peters. August groeide op aan de Keizersgracht in Amsterdam met zijn ouders, broer en zussen. Hij ging al jong naar Nederlands-Indië, waar hij directeur van verschillende ondernemingen werd. Hij reisde veel, maar vestigde zich aan het einde van de 19e eeuw met zijn gezin in Baarn, vlak nadat in Baarn de aanleg van het spoor naar Amsterdam gereed kwam. In 1910 bouwde hij op één van de door hem geërfde stukken grond de indrukwekkende villa Canton.

In de overtuin ervan – het huidige Cantonspark – liet hij in 1915 een wintertuin aanleggen. In deze grootste wintertuin van Nederland, gemaakt van glas en staal, creëerde hij een stukje tropen. In Baarn zou August Janssen bekend worden als stille weldoener, omdat hij veel voor het stadje betekend heeft.

Het Geheim van de Weldoener is geïnspireerd op leven, reizen en werk van August Janssen, die de prachtige Wintertuin liet bouwen in Baarn, de locatie waar het spel zich daadwerkelijk afspeelt.

HET SPEL
Het Geheim van de Weldoener is een Escape Game, een spel dat je doet denken aan een Escape Room maar het niet is. Je speelt het spel met één of meerdere teams in het prachtige gebouw van de Wintertuin in Baarn, en het bijzondere monumentale Cantonspark. Met je team ben je een uur lang – of korter als het je lukt! – bezig het geheim te ontrafelen van August Janssen. Lukt het jou als eerste de geheime kist te openen en het geheim aan het licht te brengen?

Het Geheim van de Weldoener is een actief en dynamisch puzzelspel dat je een uur lang in zijn greep zal houden terwijl je puzzels en raadsels oplost, al je zintuigen aan het werk zet en op zoek gaat naar sleutels en aanwijzingen in de ruimte terwijl met je team zo snel en zo slim mogelijk probeert het geheim te ontrafelen. En tegelijkertijd van alles ontdekt over het leven en werk van August Janssen en zijn familie! Het spel is gebaseerd op waargebeurde verhalen uit zijn leven.

Informatie over Wintertuin Experience Baarn

Het Geheim van de Weldoener is de eerste Escape Room ter wereld die zich volledig afspeelt in een glazen kas. Een gekke gewaarwording: een Escape Room in een volledig glazen gebouw! Deze oude botanische kas (de Wintertuin in Baarn) is gebouwd in 1915 en laat je het gebouw ervaren in de tijd van de aanbouw in 1915. Het Geheim van de Weldoener spelen ze tijdelijk in dit gebouw, totdat ze met de verbouw kunnen beginnen en er een permanente Escape Room en horecafaciliteit in gaan vestigen!

De Wintertuin in Baarn is een oude monumentale botanische kas, en ligt in het prachtige Cantonspark in Baarn. Er is ruime parkeergelegenheid aan de straten rondom het park, en als je door het park richting de kas loopt, is de beleving eigenlijk al begonnen. Uiteraard kan je de Escape Room combineren met iets te drinken of een snack, en kunnen we je daarnaast allerlei tips geven voor lekker eten in de omgeving.

Prijzen:
€100 per team.

Wintertuin Experience Baarn Reviews

Benieuwd naar de ervaringen en beoordelingen van andere spelers over Wintertuin Experience Baarn? Hieronder een overzicht van alle reviews. Ben je zelf bij deze escape room geweest, laat dan je ervaring achter.

7

Hele gave omgeving voor een escaperoom en een prachtig pand. Ik ben erg benieuwd wat ze er nu van gaan maken!

Diepgang/beleving: Neutraal Kwaliteit: Uitstekend Puzzels: Goed Service: Goed
22 maart 2018 Inge Via Escape Rooms Nederland 5-6 personen | Escape Room Enthusiast (2-5 rooms gespeeld) | Company
10

Gisteren heb ik samen met collega’s de Wintertuin Experience gespeeld. We hadden specifiek deze escape room gekozen vanwege de prachtige locatie. Bij aankomst waren wij onder de indruk van de unieke locatie: wat een prachtige plek voor een escape room! We werden gastvrij ontvangen en meteen meegenomen in het verhaal rondom de Wintertuin. Het uur waarin het spel gespeeld werd vloog voorbij, en we wisten de kist te openen waarin het geheim van de Wintertuin ontrafeld werd. Kortom, erg genoten. Wij komen zeker terug wanneer de nieuwe escaperoom gebouwd is!

Diepgang/beleving: Uitstekend Kwaliteit: Uitstekend Puzzels: Uitstekend Service: Uitstekend
20 maart 2018 Lisanne Via Escape Rooms Nederland 5-6 personen | Escape Room Enthusiast (2-5 rooms gespeeld) | Company
10

Een enorm leuke invulling voor je zaterdagmiddag!
Met een vriendengroep dit spel gespeeld, helaas niet op tijd zien weten uit te komen.
Wie lukt het wel? Wij zijn benieuwd!
Erg gastvrij ontvangen, met gratis koffie, thee & koekjes – dit hebben wij nog nooit eerder gezien bij een escape room.

Zeker de moeite waard om langs te gaan. Wij hoorden dat er ook een spel in het bos komt en de toekomstplannen voor de Wintertuin zien er goed uit. Je zult ons vast en zeker hier vaker vinden, na de opening van de permanente escape room!
Ik zou zeggen; reserveer snel! De dag van onze escaperoom zaten ze lekker vol en ze zijn nog maar een paar maanden open met dit spel!

Diepgang/beleving: Uitstekend Kwaliteit: Uitstekend Puzzels: Uitstekend Service: Uitstekend
10 maart 2018 Kim Via Escape Rooms Nederland 5-6 personen | Escape Room Enthusiast (2-5 rooms gespeeld) | Friends
9

De Wintertuin Experience is een fantastische ervaring! De escaperoom is uitdagend, maar zeker niet onoplosbaar. Erg leuk dat het spel gericht is op de achtergrond van de kas waarin de escaperoom is ingericht (was voorheen een botanische kas). Wij zijn erg enthousiast!

Diepgang/beleving: Uitstekend Puzzels: Uitstekend Service: Uitstekend
1 maart 2018 Sophia Via Escape Rooms Nederland 5-6 personen | Escape Room Enthusiast (2-5 rooms gespeeld) | Friends
8

Door een voorgelezen verhaal meteen in de game gezogen. De ruimte is groot; dit vraagt om veel heen en weer geloop/geren. Dat gaf een extra dimensie. Bij de opdrachten worden de ruimte en de locatie goed benut. Ben benieuwd wat er op deze locatie nog meer tot stand komt. Veelbelovend!

De makers zijn gastvrij, vriendelijk en kunnen gepassioneerd vertellen over de locatie en hun plannen.

Diepgang/beleving: Goed Kwaliteit: Goed Puzzels: Goed Service: Uitstekend
28 januari 2018 May Via Escape Rooms Nederland 5-6 personen | Escape Room Enthusiast (2-5 rooms gespeeld) | Friends
8

Toffe variant op een “echte’ Escaperoom. Op een unieke en bezienswaardige locatie. Wees er snel bij, deze is maar tijdelijk!

Diepgang/beleving: Goed Kwaliteit: Goed Puzzels: Goed Service: Uitstekend
15 december 2017 Chris Via Escape Rooms Nederland 3-4 personen | Escape Room Enthusiast (2-5 rooms gespeeld) | Friends
8

Ook al was de escaperoom die wij gedaan hebben een prototype, merk je dat het verhaal je toch echt meesleept. Door de unieke locatie en het spannende verhaal merk je al snel dat deze escaperoom enorm veel potentie heeft!

Diepgang/beleving: Goed Kwaliteit: Goed Puzzels: Uitstekend Service: Goed
28 november 2017 Jerry Via Escape Rooms Nederland 3-4 personen | Escape Room First timer | Team/Colleague
8

Prachtige plek met een geweldig gebouw! Fijn ontvangst met koekjes en thee.
20 seconde voor het einde van het tijdslot gelukt de escape room op te lossen, hebben veel plezier gehad!

Diepgang/beleving: Neutraal Kwaliteit: Goed Puzzels: Goed Service: Uitstekend
27 november 2017 Jochem Via Escape Rooms Nederland 3-4 personen | Escape Room Enthusiast (2-5 rooms gespeeld) | Friends
8

Deze escaperoom is zeker weer verrassend en nieuw! Omdat het in de vorm zoals wij het gespeeld hebben niet in een afgesloten ruimte was en 2 teams tegen elkaar. Dat gaf een extra dimensie aan het gegeven escaperoom.

Diepgang/beleving: Goed Kwaliteit: Goed Puzzels: Goed Service: Uitstekend
11 november 2017 Marina Via Escape Rooms Nederland meer dan 8 personen | Escape Room Enthusiast (2-5 rooms gespeeld) | Company
10

Ik vond deze escape room ontzettend gaaf en vernieuwend. De bedenker en maker van de escape room heeft ervoor gezorgd dat ondanks je niet in een ruimte vast zit, het toch echt als een escape room voelt. Samenwerken is heel essentieel. Zonder overleg is het vinden van de oplossing onmogelijk. Taken moeten op een goede manier verdeeld worden aangezien de oplossingen van de raadsels uit elkaar liggen.
Als laatste is de omgeving fantastisch! Midden in een grote kas in een fantastisch park. Een van de mooiste plekken van in ieder geval Baarn en omgeving.

Diepgang/beleving: Uitstekend Kwaliteit: Uitstekend Puzzels: Uitstekend Service: Uitstekend
11 november 2017 José  Via Escape Rooms Nederland meer dan 8 personen | Escape Room Enthusiast (2-5 rooms gespeeld) | Company

Heb je deze escape room al bezocht? Wij willen dolgraag meer horen over jouw ervaring met deze escape room.
» Plaats jouw ervaring

Pin It on Pinterest