Escape Rooms Nederland logo
Xitroom Amsterdam

Prins Hendrikkade 135, 1011 AR Amsterdam, Nederland

Beschikbare escape rooms bij Xitroom Amsterdam

Escape room De Professor

Maximale tijd: 60 minuten
Capaciteit per kamer: 2 t/m 8 spelers
Aantal kamers (kopieën): 3
Totale capaciteit: 2 tot 24 spelers
Open sinds: oktober 2015
Minimale leeftijd: 14
Ontsnappingspercentage: 81%
Thema’s: Battle, Kantoor

Professor X was een vreemde maar briljante man. Wat zich in zijn oude werkkamer bevindt, hield hij angstvallig geheim. Wanneer je stiekem een kijkje in zijn bureau wilt nemen, valt de deur achter je dicht. Kun jij zijn geheimen ontrafelen en zo weer tijdig ontsnappen?

Eenmaal binnen, ga je terug in de tijd, en op zoek naar aanwijzingen die de Professor heeft verborgen door heel zijn kamer. Hij hield van curiosa, kunst en oude voorwerpen vanuit elke hoek van de wereld. Hij maakte verborgen aantekeningen en cryptische aanwijzingen om zo zijn mysteries geheim te houden. Als het je lukt om dit alles te ontcijferen, dan krijg je je vrijheid weer terug!

Escape room Crack the Safe

Maximale tijd: 60 minuten
Capaciteit per kamer: 2 t/m 8 spelers
Aantal kamers (kopieën): 2
Totale capaciteit: 2 tot 16 spelers
Open sinds: juli 2016
Minimale leeftijd: 14
Thema’s: Kluis

Madam X is de oudste zus van Professor X. Ze heeft haar geniale broer gevraagd om haar dierbare, 69-karaat diamant te beveiligen. Kun jij dit onmogelijke systeem kraken en ontsnappen voordat het niet meer kan?

Eenmaal binnen, probeer je logica te vinden in de absurde wereld waar je je in bevindt. Niets is wat het lijkt in deze vreemde kamer. Thinking out of the box kan je hier een heel eind op weg helpen. Als je uiteindelijk het juiste spoor vindt, dan geeft de diamant je je vrijheid weer terug!

Informatie over Xitroom Amsterdam

De tweede locatie voor Xitroom in Nederland. Na Eindhoven is deze locatie goed voor 5 escape rooms. Xitroom noemt hun rooms zelf Escape games. Als je in Eindhoven al eens gespeeld dan zul je zeker een kijkje moeten nemen in Amsterdam.

Op 500 meter loopafstand van het Centraal Station in Amsterdam bevinden zich de 5 Escaperooms van Xitroom Amsterdam, in het souterrain van een monumentaal grachtenpand. Dit is de oude binnenstad van Amsterdam, waar ook de Nieuwmarkt met vele kroegjes en eetgelegenheden en de Wallen zich op nog geen 500 meter bevinden.

Prijzen:
2 personen: €35,- per persoon per spel
3 personen: €27,- per persoon per spel
4 personen: €24,- per persoon per spel
5 personen: €21,- per persoon per spel
6-8 personen: €19,- per persoon per spel

Xitroom Amsterdam Reviews

Benieuwd naar de ervaringen en beoordelingen van andere spelers over Xitroom Amsterdam? Hieronder een overzicht van alle reviews. Ben je zelf bij deze escape room geweest, laat dan je ervaring achter.

8

Het was mijn eerste escape room ervaring. Heb dus geen vergelijking. Maar na deze ervaring weet ik zeker dat ik dit vaker ga doen. Kan
het iedereen aanraden !

Diepgang/beleving: Goed Kwaliteit: Goed Puzzels: Goed Service: Goed
22 november 2023 Connie Via Escape Rooms Nederland 5-6 personen | Escape Room First timer | Company
7

Het leuke bij deze organisatie is dat ze 3 dezelfde kamers hebben. Wij zijn als groep van 13 opgesplitst en konden allemaal tegelijk spelen. De eerst ontsnapten konden zelfs op de camera meekijken en de groepen die nog bezig waren. Heel grappig. De kamer zelf is redelijk eenvoudig. Leuke trucs, maar niet spectaculair. Als ervaren speler is deze kamer leuk, maar niet uitdagend genoeg. Toch veel plezier gehad. Ontvangst aardig, maar het verhaal moest je zelf lezen en drinken kon je pakken, voor de rest niets spannends aan.

Diepgang/beleving: Neutraal Kwaliteit: Neutraal Puzzels: Neutraal Service: Niet zo goed
17 maart 2018 Edw Via Escape Rooms Nederland 3-4 personen | Escape Room Addict (6-10 rooms gespeeld) | Friends
6

Best een leuke room, maar eigenlijk te simpel. Wellicht als je voor de eerste keer een room doet is het wel een goede. Daarnaast deed van 1 spel de technologie het niet, waardoor we 15 minuten stil hebben gestaan, deze minuten kregen we later wel weer terug.
Service was heel goed, we belden een uur van tevoren en konden snel terecht

Diepgang/beleving: Neutraal Kwaliteit: Niet zo goed Puzzels: Goed Service: Uitstekend
17 december 2017 Joris Via Escape Rooms Nederland 5-6 personen | Escape Room Addict (6-10 rooms gespeeld) | Friends
7

Redelijk leuke escape room. Niet heel erg moeilijk, dus goed allerlei soorten groepen.
Had het zelf graag iets moeilijker gezien. Jammer genoeg moest de medewerkster de kamer in komen om ons te helpen met wat technische problemen, anders waren we zeker sneller ontsnapt

Diepgang/beleving: Neutraal Kwaliteit: Neutraal Puzzels: Neutraal Service: Uitstekend
26 november 2017 Joris Via Escape Rooms Nederland 7-8 personen | Escape Room First timer | Friends
9

Als docent LO ben je gek op spelletjes. Je begrijpt ook wat een spel leuk maakt en leuk houdt. Ik ging met een halve klas 4 VWO naar de twee identieke Professor kamers. De ontvangst was prettig, de uitleg superkort. Beetje jammer want het werd daardoor gewoon puzzelen en ik had zo gehoopt dat we een verhaal in gezogen zouden worden. We streden in twee teams van 7 tegen elkaar. Iets teveel mensen, ik denk dat 6 of 5 echt het max is voor deze overigens fraaie kamers. De puzzels waren divers en uitdagend! Top! Een paar mooie verrassingen en we ontsnapten met slechts twee minuten verschil van elkaar, leuk competitief element dus. Aanrader!

Diepgang/beleving: Niet zo goed Kwaliteit: Uitstekend Puzzels: Uitstekend Service: Goed
12 juli 2016 Dennis Goedbloed Via Escape Rooms Nederland meer dan 8 personen | Escape Room First timer
9

Leuke opzet van de kamer, leuke verscheidenheid aan puzzels. Dit lijkt me een kamer die leuk is voor zowel beginnende spelers als voor gevorderde spelers. Inleidend verhaal kan wat beter worden uitgewerkt (of wellicht in ons geval wat beter worden verteld), maar verder hebben we ons erg vermaakt in een hele leuke kamer. Wat mij betreft een aanrader!

Diepgang/beleving: Neutraal Kwaliteit: Uitstekend Puzzels: Goed Service: Goed
7 juli 2016 corinda Via Escape Rooms Nederland 5-6 personen | Escape Room Addict (6-10 rooms gespeeld)
10

We zijn met een vrijgezellenfeest naar deze room gegaan. Ze hebben twee identieke rooms waardoor wij in twee groepen tegen elkaar konden strijden. Allemaal super naar ons zin gehad. Vriendelijk personeel en leuke puzzels. Dat gaan we nog een keer doen!

Diepgang/beleving: Goed Kwaliteit: Goed Puzzels: Uitstekend Service: Uitstekend
25 juni 2016 Mitchel Via Escape Rooms Nederland meer dan 8 personen | Escape Room First timer
9

Was voor mij de eerste keer. Heb het erg naar mijn zin gehad. Je gaat op in het spel en een uur is echt snel om. Ik was verrast over de techniek die gebruikt is. Puzzels zijn voor iedereen op te lossen maar je moet er wel wat voor doen. Ik ga zeker nog een keer een room bezoeken. Misschien heb ik een nieuwe hobby:

Diepgang/beleving: Goed Kwaliteit: Goed Puzzels: Goed Service: Goed
21 mei 2016 Ton Hendriks Via Escape Rooms Nederland meer dan 8 personen | Escape Room First timer

Heb je deze escape room al bezocht? Wij willen dolgraag meer horen over jouw ervaring met deze escape room.
» Plaats jouw ervaring

Pin It on Pinterest