RTL Nieuws interviewt Rik Stapelbroek van Prison Escape

augustus 30, 2015 | Nieuws | Mike van Hoenselaar

Update maart 2018: Op dit moment heeft Prison Escape ervoor gekozen niet langer op Escape Rooms Nederland zichtbaar te zijn. Sinds maart 2018 is Prison Escape daarom niet meer te vinden op Escape Rooms Nederland.

“We hebben onze beleving altijd aangeduid als Real Life Game, we voelen ons nauw verwant aan de escaperooms en hebben daarom in het verleden waarde gehecht aan de aanwezigheid op Escape Rooms Nederland. Echter merken we dat, de aanwezigheid leidt tot verkeerde verwachtingen. Ja er is abstract en concreet spel ontwerp aanwezig, maar we leunen minstens zo zwaar op interactief theater, set design en design.

We zijn bang dat de associatie op deze website teveel specifiek puzzelende spelers onze kant op sturen terwijl sociaal actief gedrag naar andere betrokkenen (onbekende medespelers en 80 acteurs) binnen Prison Escape meer van belang zijn.”, aldus Prison Ecape

RTL Nieuws heeft een leuke reportage gemaakt met creatieve uitjes voor volwassenen waarbij de beleving een grote factor is. Een van de uitgelichte uitjes is Prison Escape in Rotterdam. Organisator Rik Stapelbroek vertelt over het concept en waarom het zo leuk is. Prisone Escape is een real life escape room van extra groot formaat. Je zit namelijk niet opgesloten in een klein kamertje van een paar vierkante meter. Bij Prison Escape word je met 200 man tegelijk in een echte gevangenis opgesloten.

Het is niet de eerste keer dat RTL Nieuws een reportage heeft gemaakt over escape rooms. Dit keer is 1 escaperoom uitgelicht, bij de eerdere reportage was het fenomeen escape room het onderwerp.

Vanaf 0:18 wordt er gepraat over Prison Escape.

 

Avatar
Mike van Hoenselaar
Eigenaar en blogger op Escape Rooms Nederland. Deed zijn eerste escape room in 2014. Into denkpuzzels, bordspellen, avontuur, is erg creatief en een echte gezelschapsspelfanaat. Grote liefhebber van escape rooms in alle soorten en maten.

Wekelijks onmisbaar escaperoom nieuws in jouw inbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

    Pin It on Pinterest