‘s Werelds eerste escaperoom onder water opent zondag 16 juni haar deuren!

juni 13, 2019 | Nieuws | Mike van Hoenselaar

Unieke escaperoom onder water opent haar deuren op zondag 16 juni 2019!

Duikteam De Kaaiman uit Nijmegen heeft in hun jubileum jaar iets unieks bedacht! Met trots presenteren zij het eerste onderwater escaperoom avontuur voor zowel duikers als landrotten.
Het onderwaterhuis Aquavilla is voor deze gelegenheid omgetoverd tot een heuse escaperoom. Los met je team, bestaande uit zowel duikers als personen die bovenwater blijven (minimaal 4 en maximaal 8 leden, waarvan minimaal twee NOB 2* gebrevetteerd), de verschillende puzzels op. Zorg ervoor dat je als team op tijd de sleutel ontdekt om te kunnen ontsnappen.

De bouwers van de escaperoom noemen het concept een “ARG-multi environmental-mixedlevel’’-escaperoom. Dit betekent dat het verhaal een link heeft met iets of iemand in het verleden en waarbij meerdere deelnemers in meerdere fysiek verschillende ruimtes een spel spelen en samen één doel nastreven.

De ontwikkeling

Op de bodem van het meer, op 18 meter diepte, heeft Duikteam De Kaaiman een onderwaterhuis escaperoom gerealiseerd. Net zoals bij andere escaperooms moeten deelnemers vraagstukken oplossen en zo snel mogelijk een code zien te kraken. Reguliere escaperooms bevinden zich veelal op het land of in een gebouw, maar deze ruimte bevindt zich op 18 meter onder het wateroppervlak en is alleen bereikbaar voor duikers. Het concept van deze escaperoom is ook anders dan anders omdat ‘niet-duikers’ vanaf de kant ook mee moeten helpen om puzzels op te lossen.
Ook snorkelaars en toeschouwers kunnen dus vanaf het water oppervlak en of de vaste wal meehelpen met het oplossen van vraagstukken.

De ruimte heeft slechts één in-/uitgang die alleen bereikt kan worden met een duikuitrusting en die alleen toegankelijk is voor de geoefende duiker. Dit maakt dat deze escaperoom enig is in zijn soort. Vanuit de controleruimte wordt het licht in de ruimte aan of uitgezet, wordt de lucht toevoer geregeld en worden de duikers in de gaten gehouden via video en met de intercom. Al met al een unieke ervaring en een avontuur voor alle duikers, snorkelaars en andere spelers!

‘’De vereniging heeft met dit concept iets unieks in handen en we mogen het dan ook met recht een wereldprimeur noemen’’ aldus Mike Kuijpers voorzitter van Duikteam De Kaaiman.

Escaperoom met historisch thema

Ontrafel het mysterie rondom verschillende ontdekkingen van Cousteau!

Er heeft vroeger op dit terrein een onderwaterlaboratorium van Jacques-Yves Cousteau gestaan. In het laboratorium was men bezig met baanbrekend onderzoek naar de mogelijkheid voor de mens om te kunnen leven onder water. Het onderzoek is destijds om onduidelijke redenen plotseling gestopt en veel van de resultaten van het onderzoek zijn daarbij verloren gegaan. Het is de taak aan de deelnemers om de ondergang van het laboratorium te onderzoeken en om het verhaal terug in de geschiedenis boeken te krijgen.

Met een oud logboek en een set veiligheidsinstructies begint de zoektocht. Verschillende puzzels, aanwijzingen leiden de onderzoekers naar verschillende ruimtes die zich boven én onder water bevinden en alleen de meest oplettende deelnemers weten uiteindelijk de code te kraken waarmee ze de ware toedracht achter de ondergang te weten komen.

Opening

Op dit moment wordt er ontwikkeld en gebouwd aan de escaperoom en naar verwachting opent de Aquavilla Escaperoom haar deuren op zondag 16 juni voor leden van Duikteam De Kaaiman! Opening voor niet leden volgt later.

Bron: https://www.kaaiman.nl/onderwaterhuis/escape-room/

 

Avatar
Mike van Hoenselaar
Eigenaar en blogger op Escape Rooms Nederland. Deed zijn eerste escape room in 2014. Into denkpuzzels, bordspellen, avontuur, is erg creatief en een echte gezelschapsspelfanaat. Grote liefhebber van escape rooms in alle soorten en maten.

Wekelijks onmisbaar escaperoom nieuws in jouw inbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

    Pin It on Pinterest