Scouting Dalfsen maakt eigen escape room

september 19, 2015 | Nieuws | Mike van Hoenselaar

Er is hard gewerkt, maar vandaag 19 september en alleen vandaag kunnen de scouts van Scouting Dalfsen de eigen escape room spelen. 3 leiders hebben heel wat uren gespendeerd om een eigen versie te maken van een escaperoom. Wij spraken met Roel, een van de bouwers van de escape room. Roel heeft al eerder de escape room van Boda Borg in Zweden gedaan. Vanuit hier is Roel samen met zijn team begonnen om online naar inspiratie te zoeken over escape rooms en puzzels in een escape room. Eenmaal ermee bezig kwamen er zoveel toffe plannen naar boven dat ze alle onderdelen zelf in elkaar gezet hebben.

Alle onderdelen hebben we met eigen materiaal gebouwd en we hebben met licht, geluid, video en normale attributen als tafels en stoelen een sfeertje proberen te creëeren.

De escape room is voor kinderen tussen de 11 en 15 jaar dus daar spreekt het hele concept natuurlijk tot de verbeelding. Er wordt geprobeerd zoveel mogelijk in te spelen op de fantasie van de kinderen. Het inlevingsvermogen en creatief denken wordt getriggert door raadsels, aanwijzingen in afgesloten munitiekistjes en het klimmen over stoelen en tafels waarbij ze niet op de grond mogen komen.

Erg leuk dat mensen enthousiast raken na het spelen van een escape room en er dan zelf ook 1 willen maken. Zo hadden we het deze week ook al over een escape room bij het Technival van OGD dat op een soortgelijke manier ontstaan is. Ben jij ook een escape room aan het bouwen? Laat het ons weten. Vinden we leuk!

Avatar
Mike van Hoenselaar
Eigenaar en blogger op Escape Rooms Nederland. Deed zijn eerste escape room in 2014. Into denkpuzzels, bordspellen, avontuur, is erg creatief en een echte gezelschapsspelfanaat. Grote liefhebber van escape rooms in alle soorten en maten.

Wekelijks onmisbaar escaperoom nieuws in jouw inbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

    Pin It on Pinterest