Sherlocked bouwt escape room met break-in experience in Amsterdam

juli 17, 2015 | Nieuws | Mike van Hoenselaar

Iedereen die een beetje thuis is escape room land is bekend met Sherlocked. Ze zijn verantwoordelijk voor het op de kaart zetten van het begrip escape room in Nederland. Ze waren niet de eerste escape room in Nederland, maar hebben door hun optreden in DWDD wel veel ruchtbaarheid gecrëerd aan escape rooms. Nu iets meer dan een jaar later gaat Sherlocked een nieuwe escape room openen. Een unieke break-in experience onder de Beurs van Berlage in Amsterdam.

Geschiedenis van The Vault

Het verhaal van de nieuwe escape gaat over de geschiedenis van het kluizencomplex onder de Beurs van Berlage. Daar ligt een rijke geschiedenis die terug gaat tot de tijd van de Gestapo die het pand als basis gebruikt hebben. Door toedoen van de Gestapo is het kluizencomplex uiteindelijk een privé kluis geworden. De naam “The Vault” komt van een social media actie van Sherlocked. Deze past ook erg goed in het thema.

Jouw voorvaderen zijn bij elkaar gekomen om een wonder te maken. In 1895, gedurende de tweede Industriële Revolutie, studeerde Aleister Crowley aan Cambridge. Hij was een invloedrijk lid van verschillende occulte organisaties, waaronder de Golden Dawn en de Ordo Templi Orientis (O.T.O.) Hij is vooral bekend wegens zijn occulte geschriften, in het bijzonder The Book of the Law en verwierf door zijn losbandig leven een kwalijke reputatie die hem de bijnaam ‘The Wickedest Man In the World’ bezorgde. Toen hij studeerde had hij een droom waarin hij zag dat er een oneindige energie kon bestaam. Hij vond dat deze droom werkelijkheid moest worden. Hij had het IQ van Nikola Tesla en de kennis van gevanceerde mechanica van Eisenhower nodig om te maken wat hij als visie voor zich zag. Samen met het geld van Van Lanschot werd het 25 jaar later een feit. Deze 4 voorvaderen hadden de bron van oneindige energie gemaakt, The Source.

4 families hebben zich uiteindelijk eind 20ste eeuw ontfermd over het welzijn van de kluis en de inhoud hiervan. Het is onduidelijk wat het precies is, maar er wordt verteld dat het een object is gemaakt door o.a. Nikola Tesla om oneindige energie mee op te wekken.

Nikola Tesla en het object van oneindige energie

Nikola Tesla is gestorven op 7 januari 1943 in New York. Een van de projecten waar Nikola rond 1900 mee bezig was is de Wardenclyffe toren. Deze kennen wij als de Tesla toren. In die tijd had hij J.P. Morgan, een bekende investeerder, gevraagd om geld te investeren in een idee. Tesla heeft pas bij het derde contact met de investeerder verteld wat het precies was waar hij aan gewerkt had. Hij had toen al een werkend prototype waarmee hij succesvol de letter s in morse over de Atlantische Oceaan had verstuurd. J.P. Morgan zag er uiteindelijk alsnog geen brood in en het idee is in de doofpot gedaan. Van het object en de rest van het onderzoek is daarna officieel nooit meer iets vernomen.

De 4 families hebben ieder getwijfeld wat ze met het mysterieuze object zouden doen. De ene familie wilde het aan de wereld geven, dus open source maken. De andere vond het allemaal veel te riskant en wilde het vernietigen. Een derde familie wilde het laten zoals het was en het object verbergen. Het gerucht gaat nu dat dit object om oneindige energie mee op te wekken in de kluis van de Beurs van Berlage ligt en hier dus verborgen ligt. Verborgen in een kluis met oneindig lagen van beveiliging en alleen te openen als er 1 iemand van elke familie aanwezig is.

“We can’t say more without risking your safety. Be prepared for a difficult mission and don’t tell anyone.”

Verdere details zijn onduidelijk. Aan jou de taak om met minimaal 3 en maximaal 5 (dus 4 tot 6 personen) vrienden, collega’s of familie de kluis laag voor laag open te maken en dit mysterie verder te onderzoeken. Je gaat net zoals in de films Italian Job of Thomas Crown Affair proberen om de kluis te kraken in een zo snel mogelijke tijd. Je hebt in plaats van de regulier 60 minuten nu 90 minuten de tijd. De break-in experience kost 140 euro en is vanaf 1 september 2015 te bezoeken. Je kunt nu al wel de escape room boeken.

Avatar
Mike van Hoenselaar
Eigenaar en blogger op Escape Rooms Nederland. Deed zijn eerste escape room in 2014. Into denkpuzzels, bordspellen, avontuur, is erg creatief en een echte gezelschapsspelfanaat. Grote liefhebber van escape rooms in alle soorten en maten.

Wekelijks onmisbaar escaperoom nieuws in jouw inbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

    Pin It on Pinterest