Sherlocked organiseert puzzelwedstrijd voor lancering nieuwste escape room

november 22, 2022 | Interviews,Nieuws | Karin Goumans

De in Amsterdam gevestigde escape room Sherlocked heeft inmiddels 2 fysieke escape rooms die door het wereldwijde publiek erg goed ontvangen worden. Aankomende december lanceren ze The Alchemist: hun eerste nieuwe permanente escape room in zeven jaar.

The Alchemist

Sherlocked staat bekend om zijn mooi vormgegeven escaperooms. Met een gemiddeld cijfer van een 9,2 op onze site kunnen we dan ook wel stellen dat het fantastische kamers zijn die je hier in Amsterdam kunt beleven. Want dat zijn het, belevingen. Je voelt in alles dat Victor van Doorn, oprichter en eigenaar van Sherlocked, en zijn team met veel passie deze kamers heeft ontworpen en gebouwd.

Na 3 jaar bouwen is het dan eindelijk zover. Eind december gaat de nieuwste kamer ‘The Alchemist’ open. Het belooft een meeslepende ervaring te worden die zelfs nog gavere technieken bevat dan de andere twee kamers. Ze omschrijven het als een magisch avontuur!

Oprichter Victor van Doorn omschrijft The Alchemist als “Harry Potter geregisseerd door Christopher Nolan” en noemde het het “meest ambitieuze en uitdagende project tot nu toe” van het bedrijf. Het doel, zegt hij, is ‘je te laten geloven in magie. Om je mond open te doen en je dagenlang af te vragen, hoe hebben ze dat in vredesnaam gedaan?”

Het doel van Sherlocked als bedrijf is ‘de wereld magischer te maken’, en dit zal zeker te voelen zijn in hun nieuwste escape room.

Puzzelwedstrijd

Als onderdeel van de aanloop naar de lancering van deze nieuwste kamer organiseert Sherlocked zes weken lang een puzzelwedstrijd op hun sociale media en website. De puzzelwedstrijd is afgelopen donderdag 17 november van start gegaan en zal duren t/m 22 december.

Elke week wint één deelnemer een thuismysterie-ervaring, zoals:

 • Mysterie escapegame voor thuis van Diorama en Society of Curiosity
 • Een jaarabonnement op de Curious Correspondence Club
 • Het Codex Silenda-puzzelboek van de Arcane Store
 • Spectre en Vox’ limited edition spookhuis escapegame voor thuis.

Afgezien van deze wekelijkse prijzen zal er 1 deelnemer zijn die een VIP-teamticket wint t.w.v. 175 euro om The Alchemist te spelen. Inclusief een rondleiding achter de schermen en een verblijf van 2 nachten in het Zoku-hotel in Amsterdam t.w.v. 1120 euro.
Wat moet je hiervoor doen? De deelnemer die het antwoord op de zevende puzzel correct antwoord maakt kans op deze fantastische prijs!

bron afbeelding: www.sherlocked.nl

Wat ook ontzettend tof is, is dat de snelste deelnemer van de week een ‘easter egg’ vermelding krijgt in The Alchemist! Je kunt bijvoorbeeld verschijnen als de schrijver van een van de boeken die in The Alchemist liggen. Hoe vet!

Pre-sale tickets

Je kunt nu al pre-sale tickets kopen voor The Alchemist. Je betaald ipv €240 nu maar €185 voor 6 spelers. Wil je met minder spelers komen? Dat kan natuurlijk ook maar dan is deze prijs alsnog een voordeligere prijs. Wacht dus niet te lang. Tot en met aankomende woensdag 23 November 00:00 zijn deze pre-sale tickets te koop.

Ben jij er klaar voor? De eerste puzzel staat al online. Ze hebben een leuke, simpele ‘opwarmpuzzel’ op hun Instagram geplaatst zodat je je klaar kunt maken voor de lancering van de puzzelwedstrijd.

Succes en veel plezier iedereen! Wij kunnen niet wachten tot de lancering van hun nieuwste kamer.

Karin Goumans
Karin Goumans
Eigenaar en blogger op Escape Rooms Nederland. Ik heb meer dan 50 escaperooms gespeeld en speelde mijn eerste in 2015. Kan er geen genoeg van krijgen. Ik hou vooral van samenwerkpuzzels. Uitdagingen pak ik met beide handen aan en ben een echte doorzetter. Ik ben erg creatief en hou van schilderen.

Wekelijks onmisbaar escaperoom nieuws in jouw inbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

  Geef een antwoord

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  Pin It on Pinterest