SOS Kinderdorpen lanceert online escape game voor het hele gezin

juni 18, 2020 | Nieuws | Karin Goumans

Wereldfamiliedag als reden voor de escaperoom

Afgelopen 15 mei was het Wereldfamiliedag. Op deze dag heeft SOS Kinderdorpen een online escape game gelanceerd; sosescapegame.nl. Hiermee biedt de organisatie Nederlandse families een leuke en uitdagende activiteit om binnenshuis te doen.

Zeer welkom, zo toont onderzoek van de internationale kinderontwikkelingsorganisatie aan. De helft van de Nederlandse kinderen van 6 t/m 15 jaar blijkt zich vaker te vervelen doordat ze meer thuis zitten als gevolg van de coronacrisis. Ook ruim een vijfde (22%) van de ouders met kinderen van 6 tot en met 15 jaar blijkt zich nu vaker te vervelen. Het onderzoek gericht op ouders is uitgevoerd onder 839 leden van PanelWizard Direct.

“Op Wereldfamiliedag vragen wij aandacht voor het onmiskenbare belang van familie”, aldus SOS Kinderdorpen directeur Arian Buurman. “Wij vinden dat kinderen, waar ook ter wereld, horen op te groeien in een veilig en liefdevolle familie. Dat is namelijk het fundament dat een kind nodig heeft om zich optimaal te ontwikkelen. Door de huidige crisis worden families op elkaar teruggeworpen. We zitten allemaal samen thuis en moeten werken, leren, spelen en zien te ontspannen onder één dak. SOS Kinderdorpen draagt graag een steentje bij om het thuis extra leuk te maken. Vandaar deze spannende game, gebaseerd op de bij jong en oud populaire escape rooms. Zo kunnen kinderen en ouders even hun zinnen verzetten.”

Het verhaal van de escape game

SOS ambassadeur Kim-Lian van de Meij zoekt een recept

In de SOS escape game moeten deelnemers zo snel mogelijk raadsels oplossen om SOS ambassadeur Kim-Lian te helpen bij het achterhalen van een recept dat ze ooit van een SOS moeder uit een kinderdorp heeft gekregen. Door de opdrachten te doen komen de deelnemers achter het recept. Het is de bedoeling dat families de puzzels en andere opdrachten zo snel mogelijk oplossen. Tijdens het spel zien ze een klok lopen. SOS Kinderdorpen verloot onder alle deelnemers tevens een aantal leuke prijzen.

Tijdens deze online game moeten deelnemers allerlei puzzels en breinkrakers oplossen, waarbij ze gaandeweg ook kennis maken met het werk van de organisatie. SOS Kinderdorpen ambassadeurs Kim-Lian van der Meij en Ron Blaauw spelen beiden een belangrijke rol in het spel.

Hoe gaat het in z’n werk?

Voordat jullie kunnen gaan beginnen heb je een laptop of computer nodig. Verzamel al je familieleden en zorg dat iedereen het scherm goed kan zien. Jullie moeten zo snel mogelijk, in ieder geval binnen 60 minuten, 11 opdrachten maken om er zo achter te komen wat het recept is dat Kim-Lian zoekt. De opdrachten zijn soms wat makkelijker, en soms wat moeilijker, dit betekent dat iedereen kan meedoen. Je ziet aan de sterren boven het nummer van de opdracht hoe moeilijk de opdracht is. Is de opdracht te lastig? Dat geeft niet, er is altijd een tip beschikbaar. Maar let op: als jullie een tip gebruiken kost dat jullie wel tijd.

Wij hebben het spel gespeeld met onze 6 jarige zoon maar merkten dat het voor hem lastig was. Het niveau van de vragen lag voor hem te hoog waardoor hij afhaakte. We hebben nog even verder gespeeld maar je hebt wel ouders en oudere broertjes of zusjes nodig om dit spel te spelen. Wel heel erg leuk en leerzaam opgezet want zo leer je op een speelse manier iets over deze organisatie, hoe andere kinderen leven en geen veilig thuis hebben. Wij staan achter het principe spelenderwijs leren, dus wij houden hiervan :-). Wij vinden het ook heel belangrijk dat onze zoon iets leert hoe andere kinderen leven onder omstandigheden die schadelijk zijn voor hun gezondheid.

Over SOS Kinderdorpen

SOS Kinderdorpen zet zich al ruim 70 jaar in voor kinderen zonder ouders of een veilig thuis. De internationale kinderontwikkelingsorganisatie gelooft dat familie de belangrijkste basis is voor de gezonde ontwikkeling van kinderen. Wereldwijd krijgen honderdduizenden kinderen dankzij SOS Kinderdorpen een solide basis om zich optimaal te ontwikkelen tot kansrijke en zelfstandige volwassenen. Het liefst binnen de eigen familie, en als dat niet meer kan in een SOS familie in een kinderdorp. Elk kind een familie, elk kind een toekomst. Meer informatie op www.soskinderdorpen.nl.

Ben je nieuwsgierig en wil je met je gezin deze uitdaging van Kim-Lian aangaan? Doe hier de gratis escapegame

Karin Goumans
Karin Goumans
Eigenaar en blogger op Escape Rooms Nederland. Ik heb meer dan 50 escaperooms gespeeld en speelde mijn eerste in 2015. Kan er geen genoeg van krijgen. Ik hou vooral van samenwerkpuzzels. Uitdagingen pak ik met beide handen aan en ben een echte doorzetter. Ik ben erg creatief en hou van schilderen.

Wekelijks onmisbaar escaperoom nieuws in jouw inbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

    Pin It on Pinterest