Speel de gratis escape room op Utrecht Centraal en win een reis naar Chili!

maart 24, 2023 | Nieuws | Karin Goumans

Ben je volgende week toevallig op Utrecht Centraal en heb je 7 minuten van je tijd over? Dan heb je geluk! Van maandag 27 maart tot zondag 2 april staat op Utrecht Centraal een gratis pop-up escape room die zeven minuten duurt van het wijnmerk Casillero del Diablo.

Het verhaal van de wijnlegende

Casillero del Diablo, één van de grootste wijnhuizen ter wereld, staat voor ‘de kelder van de duivel’. De naam is afgeleid van een 130 jaar oude legende. Don Melchor de Concha y Toro, de eigenaar van het wijnhuis, bewaarde een exclusieve oplage van zijn beste wijnen. Ondanks dat deze wijnen bewaard werden achter slot en grendel bleven ze toch steeds verdwijnen. Om dit tegen te gaan bedacht de wijnmaker een plan: hij verspreidde het gerucht dat de duivel in zijn wijnkelder woonde. Dit gerucht ging als een lopend vuurtje en de wijnen verdwenen niet meer.

Door een aantal raadsels en puzzels op te lossen, kom je uiteindelijk terecht in de wijnkelder waar de speciale flessen wijn van Don Melchor opgeslagen staan. Lukt het jou en je vrienden om binnen de tijd de wijnkelder te bereiken?

Durf jij te stelen van de duivel?

Zo maak je kans op een reis naar Chili

De escape room duurt ongeveer zeven minuten. Wanneer het je gelukt is om de wijnkelder te bereiken, moet je op zoek naar de speciale fles en dan heb je gewonnen. Maar daar stopt het niet. Er wordt namelijk één iemand bekroond tot grote winnaar van de escape room. Deze persoon maakt samen met een vriend(in) kans op een trip naar Chili. Waar je onder andere een bezoek brengt aan het wijnhuis en de Casillero del Diablo wijnkelder bezoekt. 

Maak nadat je de escape room hebt gespeeld een Instagram story en vergeet daarbij niet het instagramaccount van Casillero al Diablo (@casillerodeldiablonl) te taggen. Zodra je je Instagram story geplaatst hebt doe je automatisch mee met de winactie.

In de week van 3 april wordt de winnaar van het tripje naar Chili bekend gemaakt via Instagram. Houd de Instagrampagina van Casillero Del Diablo dus goed in de gaten!

Waar kan ik de escape room vinden?

Vanaf de uitgang van het winkelcentrum Hoog Catharijne is met stickers op de grond aangegeven hoe je bij de escape room komt. De escape room bevindt zich tussen spoor 18/19 en 20/21. In het station is de plek waar de escape room zit te herkennen aan het logo van Casillero del Diablo. De is escape room is te bezoeken op maandag t/m vrijdag van 08:00 – 20:00 uur, zaterdag & zondag van 10:00 – 18:00 uur

Wie gaat er een kansje wagen? We zijn heel benieuwd wie er binnenkort een snoepreisje naar Chili heeft! 🙂

Bron: https://indebuurt.nl/utrecht/doen/doe-deze-gratis-escaperoom-op-utrecht-centraal-en-win-een-trip-naar-chili~335362/

Karin Goumans
Karin Goumans
Eigenaar en blogger op Escape Rooms Nederland. Ik heb meer dan 50 escaperooms gespeeld en speelde mijn eerste in 2015. Kan er geen genoeg van krijgen. Ik hou vooral van samenwerkpuzzels. Uitdagingen pak ik met beide handen aan en ben een echte doorzetter. Ik ben erg creatief en hou van schilderen.

Wekelijks onmisbaar escaperoom nieuws in jouw inbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

    Pin It on Pinterest