Speel de online escape room en steun Karunia foundation

november 29, 2022 | Nieuws | Mike van Hoenselaar

De Karunia foundation heeft begin deze maand een online escape room gelanceerd. Deze escape room geeft een unieke inkijk in het leven op Papoea in Indonesië. Een escape room met een maatschappelijke boodschap.

Karunia foundation

Karunia is een christelijke organisatie die zich inzet voor beter onderwijs op Papoea. Ze richten zich op de opleidingen en vorming van leerkrachten. Dit omdat leerkrachten het verschil kunnen maken door aandacht en liefde te geven aan hun leerlingen. Dit biedt hoop in een gebied waar kinderen vaak worden verwaarloosd en opgroeien in armoede en uitzichtloosheid. Leerkrachten die met passie lesgeven kunnen deze kinderen een toekomst bieden. Dat is de droom van het Karunia Foundation.

Karunia is ontstaan in Papoea en leidt wereldwijd leraren op volgens het teach the teacher-principe, waarbij karaktervorming voorop staat. De resultaten zijn in de binnenlanden van Papoea al goed zichtbaar, waar meer kinderen een juf of meester voor de klas hebben staan. Prachtige resultaten, maar om dit werk te willen doen willen ze graag een zichtbare organisatie zijn.

Om dit verhaal breder te kunnen verspreiden en mensen bewust te maken van het belang van onderwijs hebben zij een online escaperoom gebouwd.

Karunia’s escape room

Dit keer is het geen reclame foldertje in de bus of een filmpje van twee minuten, maar een online escape room. De organisatie van Karunia besloot om het op een andere boeg te gooien en hun verhaal uit Papoea op een mooie en uitdagende manier te vertellen.

Het verhaal
Samen met je teamgenoten krijg je de opdracht om na een overstroming alle verloren gegevens te verzamelen en daar hangt veel van af. Valt er jarenlange studie in duigen? In een uur tijd puzzel je je door de hogeschool en kom je van alles te weten. Wie studeren en wonen er op de hogeschool, hoe ziet het eruit en wat motiveert hen?

Laat je in de escape room meenemen naar Wamena, Papoea. Op dit prachtige eiland groeien de mooiste bloemen en schijnt bijna altijd de zon. Naast mooie kanten, kent Papoea ook zijn keerzijden. Lege klaslokalen door een enorm lerarentekort en een jonge generatie analfabeten. Dit probleem moeten we verhelpen!

Escape room geschikt voor onderwijs

Deze escape room neemt je mee naar de hogeschool STKIP in Wamena. Kraak alle codes en zorg ervoor dat alle studenten kunnen afstuderen. Vorm een team van maximaal 6 spelers en wees gegarandeerd van een uur vol plezier, teambuilding en leerzame momenten. Verbreed je wereldbeeld en ontdek snel hoe de hogeschool er van binnen uit ziet. 

Het is enorm geschikt voor leerlingen vanaf 14 jaar in het klaslokaal. Samen met de leerkracht kunnen de leerlingen deze mooie en educatieve uitdaging aangaan. Spelenderwijs iets leren van deze organisatie en over een land/gebied waar de kinderen nog te weinig weet van hebben. Wij kunnen deze initiatieven alleen maar aanmoedigen.

Ook kun je als klas/familie/vrienden de gratis gesprekshandleiding aanvragen. Dit zijn uitdagende vragen die je helpen om je bewust te worden van jouw rol in deze wereld. Kortom, een ontzettende mooie bewustwording van jezelf en de wereld.

Donaties zijn welkom

Hoewel een donatie om de docenten en studenten te ondersteunen wordt gewaardeerd, hoeft het prijskaartje van dit spel je niet tegen te houden. Om zoveel mogelijk mensen de kans te geven
deze online escape room te spelen hanteren ze een ontzettend lage prijs. Je kunt deze escape room nu al spelen voor maar liefst 10 euro. Dit is met de tijdelijke korting van 20%. Wacht dus niet te lang!

Bestel nu je unieke toegangscode en steun dit mooie initiatief.

Avatar
Mike van Hoenselaar
Eigenaar en blogger op Escape Rooms Nederland. Deed zijn eerste escape room in 2014. Into denkpuzzels, bordspellen, avontuur, is erg creatief en een echte gezelschapsspelfanaat. Grote liefhebber van escape rooms in alle soorten en maten.

Wekelijks onmisbaar escaperoom nieuws in jouw inbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

    Pin It on Pinterest