Speel kinder escaperoom over Vierdaagse in Nijmegen

juli 28, 2021 | Nieuws | Karin Goumans

Van zaterdag 17 juli t/m zaterdag 28 augustus organiseert Bibliotheek Gelderland Zuid in samenwerking met Huis van de Nijmeegse Geschiedenis, Regionaal Archief, Lux Nijmegen en Stichting Vierdaagsefeesten een unieke Vierdaagse-escaperoom voor kinderen! Vooral nu in de vakantietijd is het een escaperoom een super leuke en unieke activiteit om met kinderen te spelen.

De escaperoom draait om Mons en Mari, twee Nijmeegse karakters. Het doel van de kinderen is om Mons en Mari terug te halen uit het verleden en om stiekem nog wat te leren over de geschiedenis van de stad Nijmegen.

Haal Mons en Mari terug uit het verleden

Mons en Mari hebben flink getraind voor de Vierdaagse. Ze vinden het superjammer dat de wandeltocht niet doorgaat. Gelukkig hebben ze er iets op gevonden! Mons & Mari gaan terug in de tijd met een tijdmachine. Zo kunnen ze toch de Vierdaagse lopen. Maar door een foutje weten ze niet in welk jaar ze zijn beland. Hoe komen ze nu weer thuis? Zet je beste beentje voor om Mons & Mari te helpen!

Deze escaperoom is geschikt voor voor families en kinderen vanaf 7 jaar. De kamer zit vol archiefmateriaal, puzzels en uitdagende opdrachten passend voor deze doelgroep. Probeer alle raadsels binnen één uur op te lossen. Lukt het jullie om Mons & Mari terug te halen? De escaperoom is toegankelijk voor maximaal vier personen en er is hulp van een volwassene nodig bij het oplossen van de opdrachten.

Fer en zijn gezin als eerste in deze escaperoom

Als we onderstaande filmpje bekijken zien we dat de kamer helemaal in het thema van de vierdaagse is aangekleed. We zien gladiolen, een tent, een campingtafel en Vierdaagsevlaggen. De kinderen moeten goed zoeken, samen opdrachten doen en codes kraken. Alle elementen die je in een escaperoom tegenkomt.

Fer mocht samen met zijn oma, moeder, zusje en een vriend als eerste deze escaperoom betreden. Is het Fer gelukt om Mons en Mari terug te halen uit het verleden? Bekijk het fragment hieronder om te zien hoe ze het gevonden hebben.

Op een leuke manier leren over Nijmeegse geschiedenis

Ellen Nieboer, mederwerkster van het Regionaal Archief, is initiatiefneemster van dit project. Ze is zelf een enorm enthousiaste escaperoom speler en om er nu een zelf te ontwikkelen was natuurlijk fantastisch.

In deze escaperoom gaat het niet alleen om plezier. Ze zijn ook op zoek gegaan om kinderen op een leuke manier iets over de Nijmeegse geschiedenis bij te brengen dat ook nog verantwoord was binnen de coronamaatregelen. Toen kwamen ze op het idee om een escaperoom te gaan maken. Ellen hoopt dat de kinderen door deze escaperoom iets leren over de geschiedenis van Nijmegen.

Tot en met 28 augustus is deze escaperoom voor kinderen nog te spelen in de Bibliotheek Mariënburg. Voor leden van de bieb hebben ze een speciale prijs van € 20,00 (kamerprijs). Andere bezoekers betalen € 25,00 (kamerprijs).

Ben je enthousiast geworden en wil je met je kind(eren) naar deze escaperoom in de vakantie? Mons en Mari kunnen alle hulp gebruiken! Kaarten kun je boeken via de website van de bibliotheek. Heel veel plezier!

Karin Goumans
Karin Goumans
Eigenaar en blogger op Escape Rooms Nederland. Ik heb meer dan 50 escaperooms gespeeld en speelde mijn eerste in 2015. Kan er geen genoeg van krijgen. Ik hou vooral van samenwerkpuzzels. Uitdagingen pak ik met beide handen aan en ben een echte doorzetter. Ik ben erg creatief en hou van schilderen.

Wekelijks onmisbaar escaperoom nieuws in jouw inbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Pin It on Pinterest