Stel in TV-programma Bachelorette gaan naar escape room in LA

juli 8, 2015 | Nieuws | Mike van Hoenselaar

In het programma Bachelorette zijn twee mensen ook naar een escape room gegaan. Escape rooms duiken steeds vaker in programma’s op. Los van alle nieuwszenders die algemene reportages maken over escape rooms. Die trouwens allemaal teveel verklappen van escape rooms.

In Nederland hebben we Sherlocked natuurlijk die daar het begrip escape rooms op de kaart heeft gezet voor Nederlanders toen ze bij De Wereld Draait Door (DWDD) waren in de zomer van 2014, Room of Riddles die in een reportage van RTL Nieuws genoemd wordt en Gamekings.tv die naar een escape room gaat.

De escape room waar het stel naartoe gaat is The Basement: An Escape the Room Experience in Los Angeles. Deze escape room heeft twee kamers “The Basement” (tot 12 personen en je hebt 45 minuten om te ontsnappen) en “The Boiler Room” (tot 4 personen en je hebt 35 minuten om te ontsnappen). In Nederland heb je in 95% van de gevallen dat je een uur hebt om te ontsnappen. In Amerika komt het veel vaker voor dat je korter hebt. Zoals bij deze escape room. Het stel had uiteindelijk nog 4 seconde op de klok voordat ze ontsnapten.

THE BASEMENT: A Live Escape Room Experience 2015-07-05 16-00-36

Wat nog wel grappig is, is dat de kamer voor het TV programma een stuk enger en uitgebreider is gemaakt. Iedereen die denkt dat dat bij de normale beleving hoort, heeft pech. Op de website van de escape room staat dit ook vermeld. De kamer was expres enger gemaakt zodat het stel meer toenadering tot elkaar zou zoeken, wat weer goed is voor de kijkcijfers.

Avatar
Mike van Hoenselaar
Eigenaar en blogger op Escape Rooms Nederland. Deed zijn eerste escape room in 2014. Into denkpuzzels, bordspellen, avontuur, is erg creatief en een echte gezelschapsspelfanaat. Grote liefhebber van escape rooms in alle soorten en maten.

Wekelijks onmisbaar escaperoom nieuws in jouw inbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

    Pin It on Pinterest