Stem op de beste escaperooms ter wereld in de TERPECA 2020

november 11, 2020 | Nieuws | Karin Goumans

TERPECA who?

Het Top Escape Rooms Project is een poging om de allerbeste escaperooms ter wereld te vinden door gebruik te maken van de ervaring van de meest ervaren escape room-enthousiastelingen ter wereld.

Het project startte in 2018 en reikte in het eerste jaar prijzen uit aan de top 25 escape rooms en top 10 bedrijven, gebaseerd op de meningen van de 70 bijdragers. In 2019 breidde het project zich uit tot meer dan 300 donateurs en reikte het prijzen uit aan de top 50 escape rooms en top 20 bedrijven.

In 2019 heeft The Dome van Escaperoom Bunschoten de nummer 1 weten te behalen in de top 50 beste escaperooms ter wereld. Verder waren er nog 3 bijzondere Nederlandse escaperooms vertegenwoordigd in deze top 50. Een super mooi resultaat!
19: The Amsterdam Catacombs van Logic Locks Amsterdam
23: The End van Darkpark Zoetermeer
32: Kamer 237 van kamer 237 Volkel
We zijn heel benieuwd hoe Nederland het dit jaar gaat doen!!

Belangrijkste details voor dit jaar

Dit jaar kent een aantal veranderingen. Want door de corona is alles anders in 2020. De dingen die je moet weten:

  • Er komt een nieuwe categorie voor online ontsnappingsspellen. Als erkenning voor de veranderingen in de escape room-industrie die we in 2020 hebben gezien als gevolg van de COVID-19-pandemie, komt er dit jaar naast de bestaande categorieën Top Room en Top Company een nieuwe, derde categorie awards voor Top Online Room.
  • Dit jaar zullen de voorlopige resultaten in elke fase bekend gemaakt worden. Dit geeft kamerbezitters de kans om te genieten en te promoten in welke fase ze ook komen in het proces voordat ze weten hoe ze het in de volgende fase zal vergaan.
  • Er komt een nieuwe internationale adviesraad om het project te helpen groeien.
Top Escape Rooms Project: Enthusiast Choice Award 2018 logo. A gold ribbon made of keys.

Hoe kun je meedoen?

Een deelnemer moet ten minste 200 kamers hebben gespeeld om in aanmerking te komen voor het nomineren van kamers en ten minste 50 kamers om in aanmerking te komen voor het stemmen op de kamers. Dit is inmiddels achter de rug. De genomineerden en finalisten voor 2020 zijn bepaald en de stemfase is begonnen!

Alleen spelers die meer dan 50 escaperooms gespeeld hebben kunnen stemmen. Ga dan naar de TERPECA Vorter Portal voor meer informatie en om je aan te melden. Laat het stemmen beginnen!

Nominaties escaperooms in Nederland

Welke kamers zijn er vanuit Nederland genomineerd en zijn door naar de finalisten fase? Kamers waar we trots op mogen zijn. Met meer dan 1000 escaperooms in Nederland is de keuze natuurlijk groot. We geven jullie de complete nominatielijst van Nederland. Er zijn 14 escaperooms geselecteerd in Nederland als de absolute top van de wereld.

Online escaperoom nominaties Nederland

Met live video escaperooms speel je op afstand een bestaande escaperoom. Sinds de corona hebben vele escaperoom eigenaren hun kamer zo ingericht dat je door de ogen van een acteur/game master deze kamer vanuit je woonkamer kunt spelen. Een heel tof en creatief concept!

Hierdoor is er dit jaar een extra categorie aan de TERPECA toegevoegd. Een iets kleinere lijst maar waarin Nederland met 1 hele gave online escape ervaring is vertegenwoordigd.

De andere 3 genomineerde waren de escaperooms van Escape World en Locked Amsterdam en Eliza’s Heart van Logic Locks. Helaas hebben die niet genoeg stemmen gekregen.

Stem nu en spread the word

De nominaties zijn klaar, de finalistenlijst is online, en er kan gestemd worden. We zijn super trots op deze mooie lijst en vertegenwoordiging vanuit Nederland.

Log in, stem nu en spread the word!! Vertel het aan iedereen die je kent en die ten minste 50 kamers heeft gespeeld om nu te gaan stemmen om onder andere de Nederlandse escaperoom eigenaren de waardering te geven die ze verdienen! Vooral in deze moeilijke tijden.

Ga voor vragen naar https://voters.terpeca.com/faq.

Karin Goumans
Karin Goumans
Eigenaar en blogger op Escape Rooms Nederland. Ik heb meer dan 50 escaperooms gespeeld en speelde mijn eerste in 2015. Kan er geen genoeg van krijgen. Ik hou vooral van samenwerkpuzzels. Uitdagingen pak ik met beide handen aan en ben een echte doorzetter. Ik ben erg creatief en hou van schilderen.

Wekelijks onmisbaar escaperoom nieuws in jouw inbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

    Pin It on Pinterest