Studenten maken escaperoute op industrieterrein UIft

oktober 21, 2021 | Nieuws | Karin Goumans

Studenten van ‘Mijn School’, van het Graafschap College in Doetinchem, zijn de afgelopen twee jaar druk bezig geweest met het ontwikkelen van een eigen escaperoom. Op dit moment zijn de voorbereidingen daarvoor in volle
gang op het DRU Industriepark in Ulft en ze hopen eind oktober hun deuren te kunnen openen.

Escaperoute met techniek thema

“Het CIVON (Smart Business Centre) en het DRU Industriepark hebben aan ons gevraagd of wij hier een project wilde opzetten. Het project heeft als doel om meer naamsbekendheid te geven aan het Industriepark. De opdracht was bijvoorbeeld om een gadget te bedenken of een interessantere rondleiding op het park en we dachten: laten we dit allemaal gewoon in één groot project verwerken.” vertelt student Joris Pulle.

De studenten hebben daarom bedacht om een escape route te maken waarbij je in verschillende ruimtes opdrachten moet uitvoeren. Door middel van de escaperoute leer je door het doen van de opdrachten technieken van vroeger en nu kennen. Het thema is dan ook gebaseerd op de locatie.

“Het thema ‘techniek’ is verbonden met de DRU”, laat docent Ton te Veldhuis weten. “En omdat er zoveel mooie nieuwe technologische snufjes zijn, vonden we het mooi om oud en nieuw met elkaar te verbinden.”

De studenten hebben in de route een VR bril, vliegen met een drone en 3D-printen verwerkt.

Samenwerken is de sleutel

De studenten zijn trots op het proces.

“Ik ben vooral trots op de samenwerking”, vertelt Pulle. “Voornamelijk op hoe we dit samen gedaan hebben en op hoe iedereen eigenlijk zelf een rol heeft gepakt.”

De docenten zijn vooral trots op de studenten.

Te Veldhuis: “Het is mooi om te zien hoe de studenten hier een plek hebben gevonden en dat zij het DRU Industriepark hebben verbonden met het CIVON. Ze hebben een escaperoom bedacht die uniek en origineel is en die nog niet bestaat.”

Geen vaste tijd in deze escaperoom

Bezoekers worden aangemoedigd om met het kraken van de code de hoogste score neer te zetten. In een escaperoom ga je de strijd aan met de klok. Letterlijk een race tegen de klok. Red jij het binnen de 60 of 90 min? Los jij het mysterie op tijd op? In deze escaperoom is er geen vaste tijd maar willen ze dat je de snelste tijd kunt neerzetten.

De escaperoute is nog niet helemaal klaar en er wordt nog kei hard doorgewerkt. De studenten hopen eind oktober mensen te kunnen ontvangen. Je kunt de ontwikkelingen hier volgen. Wij zijn in ieder geval heel benieuwd wat deze studenten gaan neerzetten en mochten wij meer horen dan laten we dat natuurlijk meteen weten.

Bron: https://www.gld.nl/lokaal/7385492/studenten-maken-escaperoom-op-de-dru-in-uift

Karin Goumans
Karin Goumans
Eigenaar en blogger op Escape Rooms Nederland. Ik heb meer dan 50 escaperooms gespeeld en speelde mijn eerste in 2015. Kan er geen genoeg van krijgen. Ik hou vooral van samenwerkpuzzels. Uitdagingen pak ik met beide handen aan en ben een echte doorzetter. Ik ben erg creatief en hou van schilderen.

Wekelijks onmisbaar escaperoom nieuws in jouw inbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

    Pin It on Pinterest