TERPECA seizoen gaat weer van start. Stem op de beste escaperooms ter wereld

september 30, 2021 | Nieuws | Karin Goumans

Het Top Escape Rooms Project is een poging om de allerbeste escaperooms ter wereld te vinden door gebruik te maken van de ervaring van de meest ervaren escape room-enthousiastelingen ter wereld.

Het project startte in 2018 en reikte in het eerste jaar prijzen uit aan de top 25 escape rooms en top 10 bedrijven, gebaseerd op de meningen van de 70 bijdragers. In 2019 breidde het project zich uit tot meer dan 300 donateurs en reikte het prijzen uit aan de top 50 escape rooms en top 20 bedrijven.

In 2019 heeft The Dome van Escaperoom Bunschoten de nummer 1 weten te behalen in de top 50 beste escaperooms ter wereld. Ook 3 andere bijzondere escaperoom locaties behaalden een mooie plek in deze Top 50.
19: The Amsterdam Catacombs van Logic Locks Amsterdam
23: The End van Darkpark Zoetermeer
32: Kamer 237 van kamer 237 Volkel


Top 50 2020

De Bunschotense escaperoom The Dome is vorig jaar in 2020 voor het tweede jaar op rij uitgeroepen tot nummer één van de wereld. The Dome won de prestigieuze Top Escape Rooms Project Enthusiasts’ Choice Award (TERPECA) en liet bij de verkiezing 130.594 internationale escaperooms achter zich. 

Nederland was met nog 3 andere mooie escape rooms vertegenwoordigd in deze top 50. Een super mooi resultaat!
1: The Dome- Escape Room Nederland – Bunschoten
13: The End van Darkpark Zoetermeer
30: The Amsterdam Catacombs van Logic Locks Amsterdam

We zijn weer heel benieuwd hoe Nederland het dit jaar gaat doen!!

Nominaties gaan beginnen

Het is weer de tijd van het jaar om het TERPECA-prijsseizoen af ​​te trappen! Hier zijn enkele dingen die je moet weten over de voorwaarden van dit jaar:

1) Zoals altijd gaan de de nominaties begin oktober open en je kunt stemmen vanaf begin november. De kiezersdrempel blijft op 50 gespeelde kamers, en de drempel voor de nominator blijft op 200 gespeelde spellen. Houd er rekening mee dat je zowel persoonlijke kamers als op afstand gespeelde, op avatars gebaseerde kamers kunt opnemen in de telling om in aanmerking te komen.

2) Ze behouden de prijs voor Top Online Kamer voor 2021. Vorig jaar hebben ze een nieuwe categorie geïntroduceerd om de beste 10 online escape rooms te eren. Omdat dit soort kamers het afgelopen jaar nog steeds een groot deel van de escaperoom wereld uitmaakten, zullen ze deze awardcategorie voor een tweede jaar behouden. Afhankelijk van hoe het gaat is deze categorie mogelijk niet terug te zien in 2022, dus dit kan de laatste kans zijn om je favoriete online kamers te eren.

3) Ze blijven hun ambassadeursprogramma uitbreiden. Vorig jaar hebben ze een nieuw ambassadeursprogramma geïntroduceerd om het project te helpen groeien. Ze hebben ambassadeurs gehaald in Oostenrijk, Bulgarije, Frankrijk, Duitsland, Griekenland, Israël, Nederland, Polen en Spanje. Dit jaar hebben ze al nieuwe ambassadeurs toegevoegd aan Australië, Canada en Zwitserland. Ze zijn nog steeds op zoek naar goede kandidaten voor andere landen met een groot aantal Engels speelbare escape rooms van wereldklasse.

Ambassadeurs kunnen geen eigenaar zijn en moeten in hun eerste jaar minstens één keer deelnemen als normale bijdrager.

4) Vereisten om in aanmerking te komen voor een kamer 2021. De vereisten voor een bepaalde kamer om genomineerd te worden als kandidaat zijn identiek aan vorig jaar. De kamer moet tussen 1 november 2020 en 31 oktober 2021 in totaal 30 dagen open en speelbaar zijn geweest. Dit betekent dat eventuele nieuwe kamers uiterlijk op 1 oktober 2021 open moeten zijn voor het publiek. De kamer moet bespeelbaar zijn door een volledig Engelssprekend team. In landen of regio’s waar dit niet kan worden aangenomen moet de beschikbaarheid in het Engels duidelijk vermeld worden op de website van de betreffende kamer.


Wat kun je doen tussen nu en het begin de nominaties/stemmen?

Als je een speler bent en ten minste 50 escape rooms gespeeld hebt maar je hebt je nog niet aangemeld om bij te dragen? Dan kun je dat nu doen op https://voters.terpeca.com

Als je vorig jaar kiezer was en sindsdien 200 escape rooms hebt gespeeld, kun je je nu aanmelden om nominator te worden. Je kunt dit bericht natuurlijk ook verspreiden onder andere gekwalificeerde enthousiastelingen die je kent om zich aan te melden. En je kunt de escape room industrie natuurlijk altijd blijven steunen door gewoon meer escape rooms te spelen, zowel fysiek als op afstand/online.

Als je een eigenaar bent die een kamer heeft waarvan je denkt dat deze dit jaar erkenning verdient, zorg er dan voor dat deze beschikbaar is voor het publiek uiterlijk op 1 oktober, zodat je kunt voldoen aan de regel van 30 dagen open. Als je je in een land of regio bevindt waar Engels niet de moedertaal is, dan moet je de Engelse beschikbaarheid op de website vermelden.

Succes allemaal! Wij zijn weer heel benieuwd en zullen alle Nederlandse escape rooms blijven steunen!

Karin Goumans
Karin Goumans
Eigenaar en blogger op Escape Rooms Nederland. Ik heb meer dan 50 escaperooms gespeeld en speelde mijn eerste in 2015. Kan er geen genoeg van krijgen. Ik hou vooral van samenwerkpuzzels. Uitdagingen pak ik met beide handen aan en ben een echte doorzetter. Ik ben erg creatief en hou van schilderen.

Wekelijks onmisbaar escaperoom nieuws in jouw inbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

    Pin It on Pinterest