The Big Escape applicatie: Raad het sleutelwoord en versla je vrienden!

september 5, 2017 | Nieuws | Mike van Hoenselaar

Morgenavond om 20:25 is het zover. Dan wordt de eerste aflevering van The Big Escape uitgezonden. The Big Escape is een nieuw escaperoom televisie programma van AVROTROS op NPO3 waarbij 12 bekende Nederlanders de uitdaging aan gaan om samen uit verschillende escaperooms te ontsnappen. Elke aflevering valt er een BN’er af. Het beloofd een erg spannende wedstrijd te worden. Om het allemaal nog spannender te maken is er ook een mobiele applicatie voor iOS en Android uitgekomen. Speel thuis mee met The Big Escape applicatie! Kijkers kunnen tegen elkaar strijden wie de snelste escaper is.

The Big Escape applicatie

Je moet per aflevering op zoek naar het sleutelwoord wat de BN’ers ook zoeken. Raad zo snel mogelijk het sleutelwoord waarmee de opgesloten BN’ers zichzelf kunnen bevrijden, op basis van de aanwijzingen in de uitzending. Zodra je het sleutelwoord denkt te weten, stuur je deze in via de app. Hoe sneller je het juiste antwoord instuurt, hoe hoger de score. Er wordt per aflevering een ranking bepaald en daarnaast is er een totaal ranking van alle afleveringen. Deel je score en ontdek of jij sneller bent dan je vrienden!

De foto van de escaperoom voor elke aflevering

Iedere week heb jij een uur voor de uitzending al de kans om een aanwijzing te vinden. Je vindt in The Big Escape applicatie een 360 graden foto van de escaperoom waar de BN’ers aankomende uitzending uit moeten zien te komen. Bekijk de Escaperoom goed en wie weet krijg je een voorsprong op het vinden van het sleutelwoord. Stel je pushmeldingen in op ‘Aan’ om een melding te ontvangen wanneer de foto klaar staat. Het sleutelwoord vinden met alleen de 360 graden foto zal wel heel erg moeilijk zijn, of kunnen doorgewinterde escapers het antwoord toch al vinden voordat de aflevering begint?

Hoe wordt jouw score berekend

Je kunt maximaal 10.000 punten per aflevering halen. Moet je wel in de allereerste seconde van de aflevering van The Big Escape het antwoord insturen. De formule die gehanteerd wordt is:

Score = 10.000 – (aantal seconden tot het juiste antwoord is ingestuurd vanaf de start van de uitzending / beschikbare tijd om antwoord in te sturen) * 10.000.

Voorbeeld:
Na 1.200 seconden wordt in de uitzending het sleutelwoord genoemd (= beschikbare tijd om het antwoord in te sturen). Een speler stuurt na 600 seconden het juiste antwoord in.
De score is dan: 10.000 – (600/1.200) * 10.000 = 5.000 punten.

We kijken erg uit naar de uitzending en we zullen ook verslag doen van elke uitzending hier op de website. Houdt de website in de gaten om ons oordeel van The Big Escape te kunnen lezen. We zijn natuurlijk ook benieuwd wat jij van The Big Escape vindt dus we verwachten ook zeker dat je dat met ons deelt.

Kijk morgen om 20:25 tot 21:25 uur naar The Big Escape op NPO3! Speel mee in de The Big Escape applicatie.

Avatar
Mike van Hoenselaar
Eigenaar en blogger op Escape Rooms Nederland. Deed zijn eerste escape room in 2014. Into denkpuzzels, bordspellen, avontuur, is erg creatief en een echte gezelschapsspelfanaat. Grote liefhebber van escape rooms in alle soorten en maten.

Wekelijks onmisbaar escaperoom nieuws in jouw inbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

    Pin It on Pinterest