The Big Escape seizoen 2 start bijna: Nieuwe escaperooms, nieuwe BN’ers en meer invloed van kijkers

februari 5, 2019 | Nieuws | Mike van Hoenselaar

6 september 2017 ging de eerste aflevering van The Big Escape van start. Onder leiding van Lauren Venster werden de twaalf kandidaten in verschillende teams ingedeeld en voerden opdrachten uit om zo te kunnen ontsnappen uit de escaperoom.

Onder meer Tygo Gernandt en Nance Coolen lieten zich opsluiten in een escaperoom. Naast Tygo en Nance moesten actrice Eva van der Gucht, ‘Braboneger’ Steven Brunswijk, Michael Boogerd, Giel de Winter van Stuk TV, ‘AH-supermarktmanager’ Harry Piekema, oud-schaatsster Annette Gerritsen, presentatrice Linda Hakeboom, vlogster Nikkie de Jager en de Vlaamse programmamaker Lieven Scheire zien te ontsnappen uit de escaperooms.

Hoe ging het er in het vorige seizoen ook alweer aan toe?

Tijdens elke aflevering hadden de kijkers thuis de mogelijkheid om gebruik te maken van The Big Escape applicatie. In deze applicatie kreeg je de kans om sneller dan de BN’ers het sleutelwoord te vinden. Een uur voordat de aflevering uitgezonden werd, werd er een 360 graden foto gedeeld waarin je al hints kon ontdekken over het sleutelwoord.

Tijdens de hele aflevering kregen de kandidaten 3 escapes. Dus uiteindelijk konden ze 3 hints bemachtigen voor het sleutelwoord, mits ze de escape binnen de tijd gered hadden. Als de kandidaten het sleutelwoord goed hadden, dan waren ze sowieso door naar de volgende aflevering. Ook konden ze op elkaar stemmen. Wie is de zwakste schakel? Of wie is de sterkste speler en moet eruit om zelf meer kans te hebben om te winnen? Degene die het sleutelwoord niet goed geraden hadden, en die de meeste stemmen had gekregen van de mede-kandidaten, viel helaas af.

Het was een spannend eerste seizoen. Linda Hakeboom was uiteindelijk de winnaar van het programma.

The Big Escape seizoen 2

Dit jaar komt er een nieuw seizoen van The Big Escape dat vanaf 4 maart 2019 op NPO3 te zien zal zijn. De deelnemers van dit seizoen zijn al bekend. Dennis Weening, Bastiaan van Schaik, Bobbi Eden en Zarayda Groenhart strijden in het nieuwe seizoen van The Big Escape om de winst. Ook acteur Juvat Westendorp, YouTubers Kalvijn, Jessie Maya, presentatrice Vivianne Bendermacher, hockeyster Kim Lammers en basketballer Francisco Elson doen mee.

Het nieuwe seizoen van The Big Escape is dit keer opgenomen in Zuid-Limburg. We kunnen nog niet te veel verklappen, maar de rol van de kijker wordt groter dan in het vorige seizoen. Wederom zullen twaalf bekende Nederlanders ook dit seizoen worden ingedeeld in verschillende teams die uitdagende opdrachten moeten uitvoeren met als einddoel als eerste te ontsnappen uit de escaperoom.

De spelers zetten de kennis van hun teamgenoten in, in de hoop zelf uiteindelijk de snelste te zijn en te winnen. Er kan maar 1 kandidaat winnen, dus ze moeten het spel creatief spelen. Vorig seizoen werden onderling veel woorden uitgewisseld. Wie is er dit seizoen te vertrouwen? Met wie kunnen ze wel en niet samenwerken?

Wie kijkt er vanaf 4 maart mee naar The Big Escape 2? Wij zijn in ieder geval weer erg enthousiast en zijn heel benieuwd naar het nieuwe seizoen! Voor wie ben jij?

Avatar
Mike van Hoenselaar
Eigenaar en blogger op Escape Rooms Nederland. Deed zijn eerste escape room in 2014. Into denkpuzzels, bordspellen, avontuur, is erg creatief en een echte gezelschapsspelfanaat. Grote liefhebber van escape rooms in alle soorten en maten.

Wekelijks onmisbaar escaperoom nieuws in jouw inbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

    Pin It on Pinterest