Yes! The Big Escape, Escaperoom TV programma gaat starten

juli 18, 2017 | Nieuws | Mike van Hoenselaar

De eerste berichten in de zomer van 2016 waren dat er een nieuw televisie programma zou komen met escaperoom in de hoofdrol. AVROTROS wilde bekende Nederlanders laten ontsnappen uit een escape room. Toen ging het programma nog Breakout heten, nu heet het nieuwe escaperoom TV-programma The Big Escape. De producent, Blazhoffski, zegt dat het de grootste escaperoom ter wereld gaat zijn. Hiermee heb je natuurlijk meteen de aandacht van Escape Rooms Nederland.

The Big Escape

In The Big Escape, het nieuwe programma van AVROTROS op NPO3 gaan 12 bekende Nederlanders de uitdaging aan om samen uit verschillende escaperooms te ontsnappen. Is ontsnappen überhaupt wel mogelijk? Door het doen van opdrachten moeten ze zien te ontstappen. Er is wel een verschil met hoe we escaperooms kennen en dat is dat ze informatie wel of niet kunnen delen. Ze spelen de escaperoom namelijk met elkaar, toch is er maar 1 winnaar. Er is ook elke aflevering ook een afvaller. Onduidelijk is nog hoe deze gekozen gaat worden.

Een leuke twist die vergelijkbaar is met veel Battle Rooms. Ook zullen er ook zeker de nodige psychologische principes terug komen, die ook in reguliere escaperooms terug gaan komen. Het is de bedoeling dat in elke aflevering meerdere escaperooms gespeeld gaan worden. Verschillende imposante locaties in Nederland gaan de revue paseren. Een verlaten vliegveld met super groot vliegtuig zoals ook in de trailer te zien is, maar ook een complete militaire basis worden gebruikt als setting voor het maken en beleven van een escaperoom.

De locaties van de escaperooms in elke uitzending, zijn niet van echte escaperooms. Dus door het kijken van The Big Escape ga je geen geheimen of oplossingen van andere escaperooms in Nederland ontdekken. Wel zo fijn.

Grootste escaperoom van de wereld?

The Big Escape wordt gepresenteerd als de grootste escaperoom ter wereld. In Japan worden spellen gespeeld met duizenden mensen tegelijkertijd. Ook in Nederland kennen we escaperooms voor meer dan 100 personen. Dus de claim “grootste escaperoom” is met wat wij weten van het programma niet terecht. Neemt niet weg dat we met veel enthousiasme gaan kijken. De eerste aflevering is 6 september om 20:25 op NPO3.

Lauren Venster als presentatrice The Big Escape

Lauren Venster zal het nieuwe tv programma presenteren. Lauren kennen we al als presentatrice van Fort Boyard. De spelshow die een paar jaar geleden enkele nieuwe seizoenen kende. Een echt puzzel- en avonturenprogramma. Bij de AVRO presenteert ze verder nog Expeditie Poolcirkel en Atlas. Wellicht dat daarom de keuze op Lauren is gevallen als presentatrice van The Big Escape.

“Meespelen met The Big Escape bleek behoorlijk hardcore. Sommige spelers werden na een paar dagen echt een beetje koekoek. Dat vond ik ook niet zo gek want je speelt de héle dag een spel”, aldus Lauren.

BN’ers in The Big Escape

Welke BN’ers meedoen aan The Big Escape, maakt AVROTROS binnenkort pas bekend. Toch heeft de productie de eerste foto al gedeeld met de achterkant van de 12 BN’ers die mee gaan doen. Welke acteur, presentatrice of andere BN’er herken jij?

Op Facebook denkt men Najib Amhali, Braboneger, Giel van StukTV, Pip, Michael Boogerd, Tygo Gernandt of Dio. Welke denk jij te zien?

Race To Escape

The Big Escape is niet het eerste TV programma wat in Nederland uitgezonden gaat worden. We kennen al een soortgelijk TV programma namelijk. In Race To Escape van Discovery gaan 8 vreemden in 2 teams de strijd aan om maximaal 25 duizend euro te verdienen. 6 afleveringen zijn in september 2015 uitgezonden. The Big Escape gaat dus in plaats van 2 teams tegen elkaar een groot team inzetten waarbij er elke week 1 afvalt. Dit is ook slimmer, zodat BN’ers langer onderdeel kunnen zijn van het programma en dus het programma langer van het netwerk van deze BN’ers kan profiteren. Wij zijn erg benieuwd hoe leuk het zal zijn om te kijken. Vooral omdat de jongere doelgroep vrijwel geen TV meer kijkt. Ook precies de reden waarom Zapplive 16 video’s heeft gemaakt en op hun YouTube-kanaal heeft gezet.

De eerste aflevering van The Big Escape is gepland op woensdag 6 september om 20:25 uur op NPO3. Kanaal 3 is dat dus. Wij zullen van elke aflevering een verslag schrijven. We zullen ook nog meer aankondigen rondom The Big Escape. Stay tuned!

Avatar
Mike van Hoenselaar
Eigenaar en blogger op Escape Rooms Nederland. Deed zijn eerste escape room in 2014. Into denkpuzzels, bordspellen, avontuur, is erg creatief en een echte gezelschapsspelfanaat. Grote liefhebber van escape rooms in alle soorten en maten.

Wekelijks onmisbaar escaperoom nieuws in jouw inbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

    Pin It on Pinterest