The Final Battle online escaperoom van Escape Room Wageningen

juni 3, 2020 | Nieuws | Karin Goumans

Ook Escape Room Wageningen komt met een online escaperoom. Joeri Versteegen en Rutger Kroes, eigenaren van Escaperoom Wageningen hebben deze game ontwikkeld om zichzelf bezig te houden, om ‘in the picture’ te blijven maar ook het verhaal van hun nieuwe escaperoom te kunnen vertellen. In de maand april zou eigenlijk hun nieuwste escaperoom open gaan: The Final Battle. Door de corona crisis is dit helaas niet mogelijk, maar ook deze mannen hebben een creatieve oplossing hiervoor bedacht.

Dit online escaperoom spel is een spel dat je vanuit thuis kunt spelen. Alleen of samen met je vrienden op afstand! Alles is mogelijk! Het spel is gelinkt aan hun nieuwste escaperoom en er vallen zelfs prijzen mee te winnen.

Het Verhaal

De game speelt zich af in 2159. Op de hele wereld heerst armoede, alleen op The Promised Land leeft iedereen in weelde. Een eiland waar niet iedereen toegang tot heeft. Elk jaar krijgt iedereen de kans om zich te kwalificeren voor de eindronde van The Final Battle. Alleen de winnaar van deze battle escape room gaat naar het paradijs.

We leven in het jaar 2159. Elk jaar krijgt iedereen één kans om een plek te verdienen in ‘The Promised Land’. Over een paar dagen beginnen de kwalificaties voor ‘Process #155’… Leef jij straks in het paradijs?

Pak dan nu je kans!

Wil je aan deze wereld ontsnappen? Wil je in het paradijs wonen? Grijp deze kans! Het is nu of nooit .. Slechts één team krijgt kaartjes om de reis naar het Beloofde Land te maken.
Werk hard, train je geest, vind je team en versla de anderen. Werk je een weg naar het paradijs. Of je bevindt je in de sloppenwijken .. opnieuw .. en voor altijd.

Het leven in het beloofde land is gewoon goed. Elke dag word je wakker met een glimlach. Je kunt besluiten om te wandelen in de prachtige groene bergen, een duik te nemen in de zee of de hele dag door escaperooms te spelen. Wetenschap en technologie zijn extreem geavanceerd. Iedereen is gezond en gelukkig, je hoeft je geen zorgen te maken.

The Final Battle, hoe gaat het in zijn werk?

“Deze game is de kwalificatie voor de The Final Battle, Dit is tevens ook het thema van onze nieuwe battle escaperoom die we begin april hadden willen openen.” Aldus Joeri Versteegen en Rutger Kroes, eigenaren van Escaperoom Wageningen.

Het is een online game, waarbij spelers op afstand in groepjes van ongeveer 4 personen (ideale groepsgrootte) verschillende rondes met puzzels krijgen. Door samen te werken kun je de puzzels oplossen. Het spel bestaat uit tien rondes en de eerste ronde is voor iedereen gratis te spelen. Daarna wordt er om een bijdrage gevraagd voor de andere rondes van 15 euro (dit bedrag mag de speler aanpassen).

Elke ronde heeft een ander thema – gelinkt aan wat de Founders (de oprichters van The Promised Land) belangrijk vinden voor het land. Via de mail krijg je twee keer per week een spel gestuurd, waarvoor je je huis niet uit hoeft. Je moet wel gebruik maken van het internet om spellen op te lossen. De spellen draaien om logica, creativiteit, samenwerking en uiteraard nadenkwerk.

Doelgroep

De doelgroep qua leeftijd is van jong tot oud, al zullen groepen kinderen van onder de 14 soms een hint of hulp van een volwassenen nodig hebben.

De twee beste teams spelen gratis hun nieuwe escaperoom (als ze weer open mogen) en maken daar kans om hun leven een prachtige wending te geven. Elke ronde zijn punten te verdienen door de juiste antwoorden door te geven. In sommige rondes worden punten toegekend door creativiteit te belonen. Dit spel kan zowel solo, in duo’s, als met vrienden op afstand gespeeld worden.

Escape Room Wageningen organiseert ook online bedrijfsuitjes met een aangepaste online escape game, live begeleiding via whatsapp en puzzels op maat. Groepsgrootte 10-2000 personen. Meer info te vinden op https://www.escaperoomopmaat.nl/online-escape-game

Meer informatie over The Final Battle.

Karin Goumans
Karin Goumans
Eigenaar en blogger op Escape Rooms Nederland. Ik heb meer dan 50 escaperooms gespeeld en speelde mijn eerste in 2015. Kan er geen genoeg van krijgen. Ik hou vooral van samenwerkpuzzels. Uitdagingen pak ik met beide handen aan en ben een echte doorzetter. Ik ben erg creatief en hou van schilderen.

Wekelijks onmisbaar escaperoom nieuws in jouw inbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

    Pin It on Pinterest