Escape room van het jaar 2015: The Freak Show Escape Challenge Delft

oktober 17, 2015 | Nieuws | Mike van Hoenselaar

Het is zover. De uitslag is bekend. De afgelopen weken kon er gestemd worden op de beste escaperoom van het jaar 2015. Na een voorselectie bleven er 10 escaperooms over en daar is na twee weken hard stemmen een winnaar uitgekomen. De winnaar is met 28% van de stemmen Escape Challenge in Delft met hun escaperoom The Freak Show. Escape Rooms Nederland heeft deze escaperoom nog niet gespeeld, maar is dat natuurlijk zeker van plan op korte termijn. Escape Challenge Delft mag zich een jaar lang escape room van het jaar noemen.

Overige winnaars Escape Room van het Jaar verkiezing

Naast Escape Challenge in Delft waren er nog twee andere winnaars. De Meisjeskamer van Escape Room Bunschoten is er daar 1 van. Deze hebben wij zelf ook al gespeeld en is een echte aanrader. Een kamer met een hele hoge beleving en afwerking qua kwaliteit. Deze escaperoom had 27,4% van de stemmen bij de verkiezing, wat dus betekent dat het een erg spannende wedstrijd was met Escape Challenge. De eervolle vermelding en hiermee de derde plaats is voor The Mail Room van The Great Escape Zwolle. Deze escaperoom heeft heel lang op de eerste plek gestaan. Helaas heeft deze toch het onderspit moeten delven. Wij hebben deze room nog niet kunnen spelen, maar horen er alleen maar goede verhalen over. The Freak Show is pas sinds begin augustus dit jaar open. Dus het is extra knap dat ze gewonnen hebben.

Een kritische noot is wel dat we nu 10 weken verder zijn en er nu in totaal maximaal 10 weken * 48 slots te boeken * 7 maximaal in de kamer = 3.360 mensen de kamer gespeeld kunnen hebben. Nu heeft de kamer een bezettingsgraad van ongeveer 60% (erg hoog trouwens!) en zit lang niet elke sessie met 7 personen vol. Wij gokken dan ook dat er nu +/- 1.000 mensen in de kamer zijn geweest. Deze moeten dus vrijwel allemaal gestemd hebben om Escape Challenge te laten winnen. We denken dus dat er ook genoeg spelers van de andere escape room van Delft hebben gestemd zonder The Freak Show zelf gespeeld te hebben.

Organisatie Escaperoom van het jaar verkiezing 2015

De verkiezing werd gehouden door Escape Room Reviews. Een website dat reviews verzameld van escape rooms. Net zoals Escape Rooms Nederland dat ook doet. Nog een paar maanden en dan is Escape Rooms Nederland ook op het gebied van reviews de nummer 1 van Nederland. Met 15 reviews per dag gemiddeld die toegevoegd worden aan de site gaat het erg hard. Tegen het einde van het jaar verwachten we 1.000 escape room reviews te hebben. Volgende week wordt ook het overzicht van escape rooms aangepast om makkelijker te zien welke escaperooms hoog scoren. Daarnaast blijven wij natuurlijk zelf ook continu escaperooms reviewen op onze 4 kwaliteitscriteria wat nou een goede escaperoom zou moeten zijn.

Hoe ging de verkiezing in zijn werk?

De Escape Room van het jaar verkiezing hield in dat escaperooms van Nederland twee weken de tijd hadden om zoveel mogelijk escape room reviews op de reviewwebsite te plaatsen. Liefst zo hoog mogelijk. De site heeft daarna een selectie gemaakt van rooms die de meeste en beste reviews hadden weten te plaatsen in deze paar weken. De 10 rooms die uitgekozen zijn kregen daarna twee weken om zoveel mogelijk stemmen te krijgen. We weten niet hoe vaak er gestemd is in totaal. Onze gok is ongeveer 3.000 keer.

De andere escape rooms bij Escape room van het Jaar 2015

Meer informatie over Escape Challenge Delft.

Avatar
Mike van Hoenselaar
Eigenaar en blogger op Escape Rooms Nederland. Deed zijn eerste escape room in 2014. Into denkpuzzels, bordspellen, avontuur, is erg creatief en een echte gezelschapsspelfanaat. Grote liefhebber van escape rooms in alle soorten en maten.

Wekelijks onmisbaar escaperoom nieuws in jouw inbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

    Pin It on Pinterest