The Great Escape Escaperoom van de maand april 2017

april 1, 2017 | Nieuws | Mike van Hoenselaar

Een locatie met 3 escaperooms als escaperoom van de maand. In het Noorden van Nederland. The Great Escape in Zwolle is deze maand Escaperoom van de Maand bij Escape Rooms Nederland. Al vanaf November 2014 heeft The Great Escape de eerste escaperoom open. Ze waren er als een van de eerste bij. Inmiddels is er in november 2015 een tweede kamer geopend en augustus vorig jaar hun derde. Ook qua kwaliteit en beleving vinden wij dat elke nieuwe escaperoom beter en beter is geworden. De laatste kamer The Experiment is een van de absolute favorieten van ons. Iedereen zegt altijd dat je de Meisjeskamer in Bunschoten gespeeld moet hebben, nou deze escaperoom van The Great Escape is absoluut geweldig om te spelen. Ook de reviews op Escape Rooms Nederland zeggen dat. Een 9.5 uit 125 reviews. We vertellen graag waarom we deze locatie zo kunnen aanraden.

De Escaperoom van de Maand is voor Escape Rooms Nederland een manier om de kwaliteit van escaperooms in Nederland te laten zien. Vorige keer was het Locks&Keys in Tilburg die de meest speciale escaperoom op dat moment was. Deze maand gaan we veel verder naar het Noorden van Nederland. Want uiteraard zitten daar ook parels van escaperooms. Vanaf 1 april 2017 zal The Great Escape onze Escaperoom van de maand zijn.

Escape Room The Great Escape in Zwolle

The Great Escape is een van de eerste locaties in Nederland. In de omgeving heb je andere locaties in Raalte, Ommen en Kampen. In Zwolle zijn in totaal 5 kamers nu te spelen, waar The Great Escape er 3 heeft.  Je hoeft je dus niet te vervelen als je van escapen houdt. We hebben Johan, mede-eigenaar van The Great Escape alweer bijna 2 jaar geleden geinterviewd. De eerste in de inmiddels lange lijst van interviews. Ook in dit interview konden we de passie voor escaperooms goed proeven. De 3 kamers die je bij The Great Escape kunt spelen zijn erg verschillend. Vooral over The Experiment zijn we erg enthousiast. Bij Escape Rooms Nederland geloven we niet in de beste escaperoom, maar deze locatie in Zwolle is zeker een aanrader. Vooral Prison Cell en The Experiment staan hoog op onze favorietenlijst.

The Mailroom

Op dit moment heeft The Great Escape 3 escaperooms. Sinds 2014 kunnen teams The Mailroom spelen. Durf jij de uitdaging aan, om het domein van Jacobus Post te betreden? In de duistere kelder van het oude postsorteercentrum van Zwolle, bevindt zich het domein van hoofd postbode Jacobus Post. De geruchten gaan dat hij hier een mysterieuze kluizenaarsplek voor zichzelf heeft gemaakt, hier kon hij immers zich in alle rust terug trekken. Waar die plek is en wat hij hier deed weet niemand, want deze postbode hield niet van bezoek. Om deze reden creëerde hij een plek waar niemand ooit uit zou kunnen komen.

Prison Cell

De tweede kamer bij The Great Escape is Prison Cell. Hoe ver durf jij te gaan om te ontsnappen uit deze keiharde gevangenis? Volgens de vele geruchten is Guantamano Bay niets vergeleken bij deze gevangenis. Twee duistere gevangenisbewaarders genaamd J.P. Muller en L.J. Hoffner zwaaiden hier hun Scepter. Wie hier werd opgesloten hoefde er niet op te rekenen de gevangenis levend weer te verlaten. Ontsnappen is dan ook de enige optie…

The Experiment

De derde kamer van The Great Escape is voor ons ook echt de beste van de 3. Precies zoals wij zelf ook kijken naar escaperooms. Het blijft natuurlijk maar een mening, maar we kunnen vooral deze kamer ten zeerste aanraden om te gaan spelen. Je bent hier onderdeel geworden van het zogeheten Experiment in Zwolle en je hebt geen idee hoe je hier komt en wat je hier eigenlijk doet… Het enige wat je weet is dat de man in de witte jas je erg vreemd behandelt en het laatste wat je zag was een handjevol schreeuwende patiënten… Ben jij de dokter te slim af en lukt het jou om op tijd uit de psychiatrische inrichting te ontsnappen?

Ga vooral kijken in Zwolle bij The Great Escape en laat je ervaring achter op Escape Rooms Nederland.

Escape Room van de Maand April

Escaperoom van de maand is een moment waarbij we een escaperoom extra aandacht geven die het verdiend. Inmiddels hebben we er al veel gehad. The Great Escape mag zich met trots Escape Room van de Maand april 2017 noemen. Heb je een suggestie voor een escaperoom die we echt eens moeten bezoeken of die meer aandacht verdiend in 2017? Laat het ons weten.

Meer informatie over The Great Escape, ben je al bij The Great Escape geweest? Laat anderen dan weten wat je er van vindt. Deel je ervaring.

Avatar
Mike van Hoenselaar
Eigenaar en blogger op Escape Rooms Nederland. Deed zijn eerste escape room in 2014. Into denkpuzzels, bordspellen, avontuur, is erg creatief en een echte gezelschapsspelfanaat. Grote liefhebber van escape rooms in alle soorten en maten.

Wekelijks onmisbaar escaperoom nieuws in jouw inbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

    Pin It on Pinterest