8.9 Based on 412 reviews

Live video escape rooms

Met live video escaperooms speel je op afstand een bestaande escaperoom. Ja dat kan! Live escape rooms stellen je in staat om overal ter wereld een escaperoom te kunnen spelen vanuit je woonkamer. Eigenaren van bestaande escaperooms geven jou de mogelijkheid om een bestaande escaperoom te spelen, maar dan vanuit jouw huis. Dit is een virtuele escaperoom. Dus door middel van jouw computer maak van je beeldscherm een escaperoom.

Wat is een live video escaperoom?

Bij een live video escaperoom speel je de escaperoom op afstand. Je speelt een escaperoom zoals je hem kent, alleen dan vanuit je laptop of computer. Vooralsnog vooral vanuit een first-person view. Het is dus geen digitale escaperoom beleving of thuismysterie. Jij ‘bestuurt’ de persoon of camera in de kamer en bepaald zo de voortgang van het spel. Een live escaperoom wordt ook wel virtuele escape room genoemd. Alleen die naam is niet duidelijk genoeg vinden wij. Ook een online escaperoom vinden we echt iets anders. Dat is eerder een compleet digitaal spel waarbij niks offline gebeurd. De rol van iets in de fysieke wereld spelen vinden we cruciaal bij deze nieuwe vorm van escaperooms spelen.

Vaak wordt er een live videoverbinding tot stand gebracht door middel van bijvoorbeeld Skype of Zoom. Het beeld van de escaperoom streamen ze naar jouw computer. Het voelt dan net alsof je iemand belt, alleen zie je dan niet iemands gezicht, maar de escaperoom die je op mag gaan lossen. Jij bent de ogen en oren van die persoon. Ook kunnen escaperooms anders soorten camera’s zoals een 360 graden camera inzetten die je vanuit je computer kan gebruiken.

Kenmerken live video escaperoom

  • Live video escaperoom spellen speel je op afstand
  • Het spel maakt gebruik van een communicatieverbinding
  • De hoofdpersoon of -personen krijgen aanwijzingen van de spelers
  • Spelers zijn niet fysiek aanwezig in de ruimte van het spel
  • Combinatie van online én offline
  • Puzzels en raadsels hebben de overhand
  • Vanaf 1 persoon te spelen
Bekijk alle informatie over Live video escaperooms

Ontdek 6 escape rooms met het thema Live video. Deze Live video escape rooms zijn zeer geschikt om te spelen als je houdt van Live video.

KGB – The new assignment (Amaze Escape Events Den Haag)

Capaciteit: 2 - 6 spelersMoeilijkheid: GemiddeldMinimale leeftijd: 14

Zijn jullie klaar voor jullie volgende missie? Waan jezelf in de tijd van de koude oorlog met deze nieuwe, gevaarlijke…

The Secrets of Eliza’s Heart (Logic Locks Amsterdam)

Capaciteit: 2 - 7 spelersMoeilijkheid: MoeilijkMinimale leeftijd: 8

Tip: lees de officiële review van de Keuringsdienst van Kamers over The Lionheart. Je wordt opgesloten in een statige 19e eeuwse…

Crazy Doctor – Your next appointment (Amaze Escape Events Den Haag)

Capaciteit: 2 - 6 spelersMoeilijkheid: GemiddeldMinimale leeftijd: 16

Ben jij klaar voor jouw nieuwe afspraak bij Dokter Condor? Dokter Condor wordt ervan verdacht een meisje te hebben ontvoerd…


escape-room-locatie-logo

Escapekist: puzzelkist voor teambuilding, kinderfeest of evenement

UitgelichtCapaciteit: 2 - onbeperktMinimale leeftijd: 10

Haal een mobiele escaperoom beleving in huis, op kantoor of je evenement met een escapekist. Draagbaar, hele dagen te huren en uniek in Nederland. Krijg jij de kist open?! 🔑

escape-room-locatie-logo

Time Crimes: uitdagende teambuilding ervaring op eigen locatie

UitgelichtCapaciteit: 2 - 30Minimale leeftijd: 12

Time Crimes biedt dé oplossing voor grotere groepen die op locatie een uitdagende spannende teambuilding ervaring zoeken.

escape-room-locatie-logo

Escape Room op je eigen locatie

UitgelichtCapaciteit: 8 - 800 spelersMinimale leeftijd: 14

Laat je eigen ruimte ombouwen tot een escape room met real life gijzeling en ontsnap uit handen van de maffia! Een van de weinige escape rooms die daadwerkelijk naar je toe komt!

Missen we een escape room volgens jou? No worries. Je kunt hem aan ons doorgeven! Voegen we hem zo snel mogelijk toe! Escape room doorgeven

⭐⭐⭐⭐⭐ Coronaproof “escaperoom” buitenbeleving (2-16 spelers) Undercover 030.

Pin It on Pinterest