9.1 Based on 290 reviews

Live video escape rooms

Met live video escaperooms speel je op afstand een bestaande escaperoom. Ja dat kan! Live escape rooms stellen je in staat om overal ter wereld een escaperoom te kunnen spelen vanuit je woonkamer. Eigenaren van bestaande escaperooms geven jou de mogelijkheid om een bestaande escaperoom te spelen, maar dan vanuit jouw huis. Dit is een virtuele escaperoom. Dus door middel van jouw computer maak van je beeldscherm een escaperoom.

Wat is een live video escaperoom?

Bij een live video escaperoom speel je de escaperoom op afstand. Je speelt een escaperoom zoals je hem kent, alleen dan vanuit je laptop of computer. Vooralsnog vooral vanuit een first-person view. Het is dus geen digitale escaperoom beleving of thuismysterie. Jij ‘bestuurt’ de persoon of camera in de kamer en bepaald zo de voortgang van het spel. Een live escaperoom wordt ook wel virtuele escape room genoemd. Alleen die naam is niet duidelijk genoeg vinden wij. Ook een online escaperoom vinden we echt iets anders. Dat is eerder een compleet digitaal spel waarbij niks offline gebeurd. De rol van iets in de fysieke wereld spelen vinden we cruciaal bij deze nieuwe vorm van escaperooms spelen.

Vaak wordt er een live videoverbinding tot stand gebracht door middel van bijvoorbeeld Skype of Zoom. Het beeld van de escaperoom streamen ze naar jouw computer. Het voelt dan net alsof je iemand belt, alleen zie je dan niet iemands gezicht, maar de escaperoom die je op mag gaan lossen. Jij bent de ogen en oren van die persoon. Ook kunnen escaperooms anders soorten camera’s zoals een 360 graden camera inzetten die je vanuit je computer kan gebruiken.

Kenmerken live video escaperoom

  • Live video escaperoom spellen speel je op afstand
  • Het spel maakt gebruik van een communicatieverbinding
  • De hoofdpersoon of -personen krijgen aanwijzingen van de spelers
  • Spelers zijn niet fysiek aanwezig in de ruimte van het spel
  • Combinatie van online én offline
  • Puzzels en raadsels hebben de overhand
  • Vanaf 1 persoon te spelen
Bekijk alle informatie over Live video escaperooms

Ontdek 5 escape rooms met het thema Live video. Deze Live video escape rooms zijn zeer geschikt om te spelen als je houdt van Live video.

De EU-Top conferentie (Think2Escape)

Capaciteit: 1 - 6 spelersMoeilijkheid: GemiddeldMinimale leeftijd: 12

Deze escape room wordt gespeeld via een Zoom videoconferentie verbinding. Je geeft de game master, die in de fysieke ruimte…

Prison Escape Online (Prison Escape Online)

Capaciteit: 2 - 7 spelersMoeilijkheid: GemiddeldMinimale leeftijd: 16

Je gaat het gevangenissysteem kraken van gevangenis ‘de Boschpoort’ en komt live in verbinding met gedetineerden en bewakers. Deze personen…

Crime Lab (Escape Room Eindhoven (Strijp-S))

Capaciteit: 3 - 8 spelers

Jij en jouw teamleden zijn experts van de CSI. Jullie worden naar een ontdekt crime lab gestuurd om daar onderzoek…


escape-room-locatie-logo

Escapekisten: ideaal voor teambuilding, kinderfeest of evenement

UitgelichtCapaciteit: 2 - 250Minimale leeftijd: 10

Ervaar een mobiele escaperoom op je eigen locatie. Draagbaar, toegankelijk en voelt als echte escaperoom. Start jullie volgende avontuur en huur een escapekist! 🔑

escape-room-locatie-logo

Time Crimes: uitdagende teambuilding ervaring op eigen locatie

UitgelichtCapaciteit: 8 - 90Minimale leeftijd: 12

Time Crimes biedt dé oplossing voor grotere groepen die op locatie een uitdagende spannende teambuilding ervaring zoeken.

escape-room-locatie-logo

Grote groepen Escape Room & City Game op je eigen locatie

UitgelichtCapaciteit: 8 - 800 spelersMinimale leeftijd: 14

Laat je eigen ruimte ombouwen tot een escape room met real life gijzeling of ontsnap in elke omgeving van Nederland & België in city escape! Deze escaperoom komt naar je toe!

escape-room-locatie-logo

Sensatie X-Cube op 20 locaties door heel Nederland te ervaren

UitgelichtCapaciteit: 2 - 6 spelersMinimale leeftijd: 8

In een X-Cube stap je in een avontuur van 30 of 60 minuten. Ontdek een X-Cube in pretparken, entertainment centra (FEC) en vakantieparken. Al vanaf 35 euro te ervaren.

Missen we een escape room volgens jou? No worries. Je kunt hem aan ons doorgeven! Voegen we hem zo snel mogelijk toe! Escape room doorgeven

Pin It on Pinterest