This Is Escape Breda Escaperoom van de maand Mei 2018

mei 1, 2018 | Nieuws | Mike van Hoenselaar

De start van een nieuwe maand is de start dat we een escaperoom in het zonnetje zetten. Deze maand is het een van de betere van de stad. De stad Breda. locatie bevindt zich op een industrieterrein, maar dat zegt niks over de kwaliteit van de kamers. Ooit met 1 kleine kamer begonnen, nu bijna de hele verdieping van het pand. Ze hebben hun kamers ook zo gemaakt dat ze ook met kinderen te spelen zijn. Best wel uniek in Nederland als je het ons vraagt. De reviews zijn lovend en ook wij hebben deze kamers mogen spelen. Een 9.3 uit 72 reviews. De eenvoud in spel en vermaak bij Museum, het unieke karakter bij Alice en de creatieve puzzels in de gloednieuwe Magic & Mystery maakt This Is Escape in Breda onze Escaperoom van de maand Mei.

Escaperoom This Is Escape in Breda

Tony en Theo zijn Escape. Deze eigenaren van deze escaperooms ademen de passie voor escaperooms in alles wat ze doen uit. Prachtig om meegezogen te worden in de energie van beide heren. De passie om een beleving neer te zetten die voor iedereen waardevol en plezierig is. Dat doet ons erg goed. This Is Escape in Breda heeft op dit moment 3 kamers:

“Tommy Wonder heeft tijdens het optreden van Magic Max blauwdrukken van zijn nieuwste illusie gestolen. Zijn crew is hem achterna gerend en zijn hem in de gang bij “Het Magic hotel” kwijtgeraakt. Volgens onze gegevens huurt hij kamer “Karlini” al zo’n 8 maanden. Om meer informatie te vergaren, vragen wij jullie om onderzoek te doen naar Tommy Wonder en op pad te gaan naar “Het Magic hotel”. Lukt het jullie wel om de blauwdrukken terug te vinden en deze aan de rechtmatige eigenaar te geven?”

Het blijft lastig om geen spoilers te geven vinden we. Deze gloednieuwe kamer laat je in de gang van dit magische hotel waar het verhaal zich zal ontvouwen. Ons spreekt de diversiteit aan puzzels en de rol van het gebruik van samenwerking erg aan.

Alice, escape out of Wonderland

“Heb jij jezelf ooit wel eens afgevraagd hoe het zou zijn om wonderland te betreden? Bij This is escape is het mogelijk! In de volledig met blacklight verlichte kamer zul je het visuele spektakel op je af zien komen. Een ervaring die je moet beleven.”

Een hele aparte beleving. De rol van blacklight is op veel manieren uniek en creatief gebruikt. Ogenschijnlijk lijkt het allemaal makkelijk totdat je er achterkomt dat er meer is dan wat een UV lamp kan verlichten. Voor mensen die nachtblind zijn kan het lastig zijn omdat je 60 minuten in een over het algemeen donkere kamer komt.

De juwelenroof in het museum

“In deze kamer kom je oog in oog te staan met criminelen die je meeslepen in de grootste juwelenroof van deze eeuw! Zorg dat je op tijd weg kunt komen. Lukt het jullie om te ontsnappen binnen de tijd? Samen met je team binnen 60 minuten ontsnappen uit het museum. Stel je voor, het mooiste en duurste juweel van de wereld staat tentoongesteld in het museum en je moet deze gewoon zien. Helaas zijn er meer mensen die dit juweel willen zien, maar niet alleen zien.”

De eerste kamer van This Is Escape. Een die door haar eenvoud de focus legt op de groepssamenstelling om er op tijd uit te komen. Verschillende kunstwerken staan tentoongesteld. Het juweel is niet zomaar mee te nemen. Leuke twists aan het begin die zorgt dat je even vastgeketend aan de grond blijft staan. We houden er van als een escaperoom met minimaal budget een groep optimaal bezig kan houden en vermaken. We zijn erg benieuwd hoe jullie deze kamer ervaren.

“Sinds wij begonnen zijn met het spelen van escape rooms is de drang steeds groter geworden om zelf een escape room te bouwen. Nadat wij ongeveer 5 kamers hebben gespeeld , hebben wij de knoop doorgehakt om zelf een escape room te gaan bouwen. We willen een leuke en spannende ervaring creëren met de allerleukste puzzels die we zelf bedacht hebben voor onze escape room. Wij hebben allebei onze eigen expertises en zijn hierdoor een goed team geworden.”, aldus Tony van This is Escape

Meer informatie over This is Escape in Breda.

Heb je een suggestie voor een escaperoom die we echt eens moeten bezoeken of die meer aandacht verdiend in 2018? Laat het ons weten.

Heb je al ooit eerder in op deze locatie mogen spelen? Laat anderen dan weten wat je er van vindt. Deel je ervaring. Ga je nog spelen?! Heel veel plezier!

Avatar
Mike van Hoenselaar
Eigenaar en blogger op Escape Rooms Nederland. Deed zijn eerste escape room in 2014. Into denkpuzzels, bordspellen, avontuur, is erg creatief en een echte gezelschapsspelfanaat. Grote liefhebber van escape rooms in alle soorten en maten.

Wekelijks onmisbaar escaperoom nieuws in jouw inbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

    Pin It on Pinterest