Tilburg heeft met Locks&Keys nieuwe escape room er bij

juli 24, 2015 | Nieuws | Mike van Hoenselaar

Vanaf de Tilburgse Kermis afgelopen week hebben Errol Gevers (30 jaar) en Bob Huijbregts (35 jaar) hun droom werkelijkheid laten worden. Ze hebben met hun bedrijf Locks&Keys een eerste escape room open. Hiermee is het de vierde escape room locatie in Tilburg. Het aantal kamers voor Tilburg staat hiermee op 7. Binnen nu paar maanden is dat aantal 10. De Voltage krijgt 2 nieuwe kamers en Locks&Keys hebben dan ook hun tweede escape room open.

Eerste escape room met als thema Schrobbelèr

In januari 2015 hadden beide heren hun eerste escape room ervaring en deze was zo super dat ze daarna nog 2 á 3 escape rooms gedaan hebben. Errol heeft jaren interieurs gebouwd en Bob is game developer. Samen hebben ze games (in de grootste zin van het woord) gemeen zowel als liefhebbers, critici als ontwikkelaars. Ze hebben met hun eerste escape room een mooie deal gemaakt met de drank Schrobbelèr. Deze drank is het thema van deze eerste escape room. Dus ook helemaal in stijl aangekleed. Deze Brabantse traditie ontstond in de jaren ’70, in het huisbarretje van Jan Wassing. Inmiddels is Schrobbelèr een gewaardeerde sfeerverhoger. Zoals de vrienden van Jan ooit kennis maakten met zijn smaak, warmte en vriendschap, laten de heren met het verhaal van Schrobbelèr je nu hetzelfde beleven.

De kamers bij Locks&Keys hebben een unieke combinatie van sfeer, puzzels en verhaal. Het oplossen van individuele puzzels is leuk, maar biedt niet de ervaring die de heren je willen bieden. Aan de hand van een verhaal, een duidelijke opdracht leer je verschillende aspecten van het verhaal beter kennen, het gaat om ontdekken en ervaren. De puzzels en raadsels dragen aan het verhaal bij.

Geen focus op tijd

Wat unieker is dat er geen focus op tijd is. De escaperoom is tevens iets moeilijker/ rijker qua puzzels dan de kamers de heren kennen en al gespeeld hebben. Hierdoor is de kamer moeilijk binnen een uur te halen. Voor ervaren escapers is dit dus een uitstekende kamer. Voor first timers is er wat extra tijd beschikbaar om het toch leuk te maken. Zelfs groepen die er na anderhalf uur pas uitkomen ervaren de kamer als een fantastische beleving. Daarbij is het voor de groepen die hem binnen een uur hebben opgelost extra speciaal dat zij het wel hebben gehaald binnen de tijd. Een hele unieke manier van beleving creëren.

Meer informatie over de escape rooms van Locks&Keys.

Avatar
Mike van Hoenselaar
Eigenaar en blogger op Escape Rooms Nederland. Deed zijn eerste escape room in 2014. Into denkpuzzels, bordspellen, avontuur, is erg creatief en een echte gezelschapsspelfanaat. Grote liefhebber van escape rooms in alle soorten en maten.

Wekelijks onmisbaar escaperoom nieuws in jouw inbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

    Pin It on Pinterest