Tips ter voorbereiding voor escape room

Een escape room bezoeken… Dat ga jij dus doen over een paar weken/dagen/uren! Je hebt er veel zin in omdat je dit met je vrienden/collega’s/familie gaat doen en je hoopt dat het een gezellig uitje gaat worden. Voordat je de escape room ingaat, is het wel handig om nog een paar dingen te weten. Gelukkig hoef je dat niet zelf te verzinnen, want dat vind je namelijk hier!

Tip 1: Vertellen op social media dat je erheen gaat

Het is hartstikke spannend en leuk dat je gaat, en dit mag je ook best delen! Zet een aankondiging op Facebook, Twitter enzovoorts, en na afloop van jouw bezoek aan de escape room kun je daarop ook je foto’s zetten of op bijvoorbeeld Instagram.

Je kunt ons altijd noemen op @escaperooms_NL of op Facebook. Vinden we leuk!

Tip 2: De juiste kleren kiezen

Als je gaat survivallen trek je ook niet je nieuwste overhemd aan, en ook voor een escape room zijn er outfits die je beter kunt laten hangen in je kast. Trek bijvoorbeeld geen hakken aan of in ieder geval geen hoge hak. In een escape room moet je snel kunnen bewegen en dit gaat minder soepel op je mooie pumps. ‘Makkelijke kleding’ is de perfecte term voor wat je aan moet trekken in een escape room: niet een te strakke broek of een hele lange jurk. Kies waar je je lekker in voelt en wat comfortabel is.

Tip 3: Genoeg eten en drinken

Je hebt je brein hard nodig voor dit spel en een brein heeft genoeg water en brandstof nodig dus eet en drink genoeg van tevoren. Je kunt het spel niet even stopzetten omdat je honger hebt en iets wilt eten, de klok tikt ondertussen gewoon door. Met een lege maag is ook bewegen niet zo fijn en als de tijd bijna op is, moet je misschien gaan rennen. Denk daarom eraan dat je goed eet voordat je de escape room betreedt.

Tip 4: Escape room games downloaden en spelen

Je weet dan wel niet hoe de escape room er precies uitziet en wat je tegen gaat komen, maar je kunt wel alvast oefenen met het logisch nadenken en presteren onder tijdsdruk. Dit kan met een escape room spel die je kunt downloaden voor op je telefoon en al spelend oefent met het concept ‘escape room’. Zo raak je gewend aan een tikkende klok en het is ook nog eens erg leuk, dus doe het vooral als je er tijd voor hebt.

Tip 5: Maak je teamgenoten enthousiast

Je gaat het spel niet in je eentje maar met je vrienden/collega’s/familie spelen en je hebt ze daar hard nodig, dus maak ze ook enthousiast! Praat van tevoren over de strategie die jullie hebben bedacht, vertel aan elkaar dat jullie er zin in hebben en misschien kun je zelfs als een team in een bepaald thema gaan: allemaal in het rood bijvoorbeeld. Kijk filmpjes over de escape room om in de stemming te komen en praat met elkaar over wat jullie
verwachten te gaan zien met het thema van de escape room in gedachten. Hoe meer zin je erin hebt, hoe leuker het zal worden.

Andere dingen die van pas zullen komen in een escape room zijn een goed humeur en een goede teamdynamiek, want hoe goed je je ook voorbereidt: vergeet niet om zelf er een feestje van te maken! Veel plezier en succes alvast!

Pin It on Pinterest