Ook TODAY laat teams in escape room, en verklapt alle puzzels

juli 10, 2015 | Nieuws | Mike van Hoenselaar

Altijd leuk als een groot televisienetwerk aandacht besteed aan escape rooms. We hadden het eerder al over de BCC die dat ook gedaan hadden. Dit keer is het TODAY die aandacht besteed aan escape rooms. De 3 teams van TODAY hebben gespeeld in een escape room in New York “Escape The Room”. Het blijft leuk om met je collega’s een escape room in te gaan. Maar het is nog leuker als het een verrassing is. Voor de medewerkers van TODAY was het een verrassing, maar voor alle kijkers van de reportage niet meer.

Ook in de reportage van Today worden vrijwel letterlijk alle puzzels in beeld gebracht en ook het antwoord is te zien. Dit maakt het dus dat dit soort reportages helemaal niet leuk zijn om naar te kijken. Nu zitten we zelf niet in New York, dus de kans dat we die specifieke escape room ooit gaan doen is vrij klein, maar er zijn genoeg Amerikaanse mensen die naar TODAY kijken en dus direct weten hoe die escape room gespeeld moet worden. Je moet dan niet raar opkijken als iemand binnen 30 minuten de kamer uit is.

Wij blijven geloven dat je prima reportages kan maken van escape rooms zonder alles al bloot te geven. RTL Nieuws of DWDD hebben uitstekende reportages gemaakt van escape rooms waarin het concept escape room heel duidelijk is gemaakt en je toch niet alles prijs hebt gegeven.

Wil je toch zien hoe de escape room er uit ziet? Bekijk video.

(Er zijn serieus hele gave puzzels in aanwezig, dus mocht je zelf een escape room willen bouwen dan kun je er zeker inspiratie vandaan halen.)

Avatar
Mike van Hoenselaar
Eigenaar en blogger op Escape Rooms Nederland. Deed zijn eerste escape room in 2014. Into denkpuzzels, bordspellen, avontuur, is erg creatief en een echte gezelschapsspelfanaat. Grote liefhebber van escape rooms in alle soorten en maten.

Wekelijks onmisbaar escaperoom nieuws in jouw inbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

    Pin It on Pinterest