Turnhout krijgt eigen escape room

juli 4, 2015 | Nieuws | Mike van Hoenselaar

Ook steeds meer plaatsen in België krijgen eigen escape rooms. We hebben op dit moment nog onvoldoende plek om de escape rooms in Belgie in een overzicht te zetten, maar dit staat wel op de planning. Goed om te zien dat escape rooms ook in België steeds meer populariteit krijgen. Er wonen veel Nederlanders op de grens dus een stapje naar het Zuiden is dan toch zeker de moeite waard.

Belgen, en dan met namen Vlamingen, kunnen natuurlijk ook heel makkelijk een tripje naar Nederland maken om een van de 100 escape rooms in Nederland te proberen. Elke week komt er wel eentje bij. Nederland telt meer dan 100 locaties, maar heeft al bijna 200 kamers die te boeken zijn.

De escape room in Turnhout is gemaakt door Tim Klaassen, Dave Vercauteren en Frank Belmans. Ze hebben samen hard gewerkt om een eigen escape room te bouwen in hartje Turnhout op de Begijnenstraat. Ze hebben niet maar 1 kamer gebouwd. De bedoeling is dat er vrij snel 4 kamers open zullen zijn. Wat een hele prestatie is vinden wij! 1 goede kamer bouwen is al een hele klus. We zijn dan ook benieuwd naar alle 4 de kamers.

“Elke kamer heeft een thema. De vier thema’s waarmee we starten, zijn voetbal, Turnhout, een klaslokaal en een casino. We zijn nog op zoek naar gadgets om de kamers mee te vullen. Zo zou het fijn zijn als we iemand zouden vinden die maquettes van Turnhoutse gebouwen ter beschikking wil stellen.”

Mooi om te zien dat de thema’s lekker anders zijn. In plaats van de reguliere laboratorium of bank. Het is nog niet bekend wanneer de kamers open zullen zijn en er is ook nog geen website. Zodra er meer informatie bekend is zullen we dat natuurlijk met jullie delen.

Avatar
Mike van Hoenselaar
Eigenaar en blogger op Escape Rooms Nederland. Deed zijn eerste escape room in 2014. Into denkpuzzels, bordspellen, avontuur, is erg creatief en een echte gezelschapsspelfanaat. Grote liefhebber van escape rooms in alle soorten en maten.

Wekelijks onmisbaar escaperoom nieuws in jouw inbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

    NIEUW! Laat kinderen spelenderwijs leren door middel van (online) escaperoom avonturen! Circus Pief Paf!

    Pin It on Pinterest