Na Eindhoven nu tweede locatie voor Xitroom in Amsterdam

oktober 6, 2015 | Nieuws | Mike van Hoenselaar

Xitroom is een escape room formule die we kennen uit Eindhoven. Hier heeft het team 2 escaperooms als een van de eerste van Nederland (naar eigen zeggen zouden ze de eerste van Nederland zijn). Inmiddels is er een gloednieuwe locatie geopend in Amsterdam. Een paar minuten lopen van het Centraal Station.

De Professor en Crack The Safe

De escape rooms in Amsterdam zijn voor een klein deel gebaseerd op Eindhoven, maar toch weer anders aldus de makers! De Professor escaperoom gaat over Professor X en zijn duistere lab. Eenmaal binnen, ga je terug in de tijd, en op zoek naar aanwijzingen die de Professor heeft verborgen door heel zijn kamer. In de Crack The Safe room is het de bedoeling dat je een kluis gaat openen van Juffrouw X. Eenmaal binnen, probeer je logica te vinden in de absurde wereld waar je je in bevindt.

Gelijkende thema’s

Mocht je reeds op een andere locatie gespeeld hebben, dan wordt er geadviseerd om even contact op te nemen. De kamers hebben dezelfde namen wat zou duiden op dezelfde kamers. Wij zouden het heel vreemd vinden als ze nagenoeg hetzelfde concept in Amsterdam neergezet hebben. De afstand tussen Eindhoven en Amsterdam is daarvoor te klein. We zien natuurlijk het liefste 2 compleet nieuwe concepten. Een gemiste kans mochten de kamers op elkaar lijken. We zien liever dat Xitroom een saga neerzet ala Star Wars of Lord Of The Rings en elke kamer is daar een klein stukje van. Wat jij?

Avatar
Mike van Hoenselaar
Eigenaar en blogger op Escape Rooms Nederland. Deed zijn eerste escape room in 2014. Into denkpuzzels, bordspellen, avontuur, is erg creatief en een echte gezelschapsspelfanaat. Grote liefhebber van escape rooms in alle soorten en maten.

Wekelijks onmisbaar escaperoom nieuws in jouw inbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

    Pin It on Pinterest