Ubisoft Virtual Realitiy ‘Beyond Medusa’s Gate’ en ‘The Lost Pyramid’

september 16, 2019 | Nieuws | Mike van Hoenselaar

De afgelopen tijd hebben we gezien dat de escaperoom wereld in Nederland wordt uitgebreid met o.a. Virtual Reality belevingen. De ervaren speler is steeds meer op zoek naar nieuwe uitdagingen en ontwikkelingen rondom escaperooms en zijn echt op zoek naar een uitweg om even te kunnen ontsnappen aan de werkelijkheid. De escaperoom wereld reageert hierop met bijvoorbeeld Real life Games of Virtual Reality.

Onder Ubisoft Blue Byte en de Escape Games van Ubisoft heeft het beroemde gamebedrijf locatiegebaseerde VR-escape room-spellen gemaakt, te beginnen met de Assassin’s Creed Origins. Assassin’s Creed is een serie computerspellen over een legendarische griekse held, aangevuld met romans en strips.

Wat we nu zien is dat verschillende locaties in Nederland twee van deze Assassins Creed belevingen aanbieden in de vorm van een VR escaperoom beleving. We hebben er 7 in Nederland waar deze Ubisoft belevingen te spelen zijn.

Escape The Lost Pyramid

Escape The Lost Pyramid is een escape-game in Virtual Reality die plaatsvindt in de wereld van Assassin’s Creed Origins. Dit levens grote avontuur neemt jullie mee naar Egypte in 1928. Een expeditie onder leiding van Sir Beldon Frye verdwijnt ergens in Sinai Peninsula. Een team van vier expeditie leden waren op zoek naar de Lost Pyramid of Nebka… Of beter gezegd “iets” dat daar had moeten zijn. Ze werden nooit meer gezien…

Door middel van de gereconstrueerde data uit hun DNA-geheugen, zal uw team zichzelf in de schoenen van deze expeditie leden plaatsen. Ontdek wat er met de expeditie is gebeurd. En nog belangrijker: vind uit waar ze naar op zoek waren.

Beyond Medusa’s Gate

In tegenstelling tot The Lost Pyramid vindt Beyond Medusa’s Gate plaats in de wereld van Assassin’s Creed Odyssey, de nieuwste titel van Ubisoft in de langlopende serie. In deze nieuwe VR-escaperoom moeten de spelers samenwerken om een ​​uitweg te vinden in een grot met het mythische schip van de Argonauten.

Tijdens het spelen van de VR escaperooms kunnen spelers zelfs hun eigen avatars aanpassen, net als in de originele Assassin’s Creed-spellen.

Ubisoft locaties in Nederland

‘The Lost Pyramid’ en ‘Beyond Medusa’s Gate’ zijn inmiddels op verschillende locaties in Nederland te spelen. Deze VR belevingen zijn geschikt voor 2 t/m 4 spelers vanaf 12 jaar.
We hebben de locaties even onder elkaar gezet:

 

Bij deze escaperoom locaties in Nederland kun je beide belevingen al ervaren. We hebben zelf alleen de eerste gespeeld, de tweede is voor ons nog een raadsel. We zijn heel benieuwd naar jullie ervaringen hierin, deel ze gerust!

Mochten we een locatie gemist hebben, dan mag je ons dat natuurlijk altijd even doorgeven. Wat vinden jullie van deze VR escaperooms?

 

 

 

 

Avatar
Mike van Hoenselaar
Eigenaar en blogger op Escape Rooms Nederland. Deed zijn eerste escape room in 2014. Into denkpuzzels, bordspellen, avontuur, is erg creatief en een echte gezelschapsspelfanaat. Grote liefhebber van escape rooms in alle soorten en maten.

Wekelijks onmisbaar escaperoom nieuws in jouw inbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

    Pin It on Pinterest