Undercover in Utrecht: escaperoom en actiefilm in één

juni 23, 2020 | Nieuws | Karin Goumans

Nadat Nederland weken binnen heeft gezeten, is het tijd voor actie! Team Undercover lanceert met Undercover 030 een nieuwe vorm van entertainment: een live action experience. Een beleving waarbij situaties uit de werkelijkheid worden nagebootst met jou als middelpunt. Met puzzels en opdrachten die je kent uit escaperooms gecombineerd met de actie uit films en series.

Undercover 030

Het is een unieke beleving voor stellen, vrienden en gezinnen op verschillende duistere plekken in Utrecht. Je stapt in jouw eigen auto en ontdekt missie voor missie de Utrechtse onderwereld. Het moet de teams binnen 2 uur lukken om een gestolen koffer terug te brengen naar de politie en de Utrechtse bende op te rollen.

Tijd voor iets nieuws

“Escape rooms zijn nog steeds erg populair, maar wij vonden het tijd voor iets nieuws.”, vertelt Mike van Hoenselaar. Hij is, samen met Diederik van Bussel, oprichter van Team Undercover. “Wij willen onze gasten in een echte omgeving, een super spannende beleving laten ervaren.” Hiervoor werkt Team Undercover samen met acteurs. Zij geven de spelers geheime informatie of proberen ze juist tegen te werken om de missie te laten mislukken.

Het is dus geen escaperoom?

“Nee, maar het heeft zeker veel raakvlakken met een escaperoom zoals je die kent. Escaperooms zijn geweldig, inmiddels meer dan 300 kamers met liefde gespeeld. En ik hoop dat er nog velen zullen volgen. Toch wilde we allebei heel graag iets realiseren wat niet direct als escaperoom zou voelen. Waarbij de ‘kamer’ niet uit 4 muren bestaat. En een ervaring die je ook tijdens corona kan spelen.”, zegt Mike van Hoenselaar

Spannend, buiten én Corona-proof

Het idee voor Undercover 030 ontstond door corona. Het doel was een beleving te maken die je met elkaar kunt doen ook in tijden van corona. Je speelt samen met je partner, vrienden of huisgenoten. Ook is het spel te spelen met grotere groepen. Een versie voor gezinnen is in de maak. Van Bussel: “Het heeft best wat tijd gekost om de ideale locaties in Utrecht te vinden voor de missies. Maar ik denk dat het ons gelukt is om spannende, industriële en coronaproof locaties te vinden. De deelnemers komen op plekken waar ze anders nooit zouden komen”.

Is het niet gedurft om in deze periode met een nieuwe beleving te komen?

“We hadden beide geen omzet meer door corona, we hebben daarom van een nood een deugd gemaakt en geven Nederland nu de kans om ook in deze tijd volledig volgens de richtlijnen er op uit te gaan. Undercover is een spannende en uitdagende beleving waar we tijdens het ontwerp continu corona als motivator hadden om te laten zien dat je ook in deze tijd entertainment mogelijk kunt maken.”, Diederik van Bussel

Undercover 030 is volgens de makers een levensechte ervaring en uniek in zijn soort. Wie durft het op te nemen tegen de Utrechtse onderwereld? En helpt de politie om de gestolen koffer terug te krijgen? Undercover 030 is vanaf 27 juni elk weekend te spelen. Kijk voor meer informatie en tickets op www.teamundercover.com.

 

Disclaimer: Mike van Hoenselaar is ook mede-eigenaar van Escape Rooms Nederland.

Karin Goumans
Karin Goumans
Eigenaar en blogger op Escape Rooms Nederland. Ik heb meer dan 50 escaperooms gespeeld en speelde mijn eerste in 2015. Kan er geen genoeg van krijgen. Ik hou vooral van samenwerkpuzzels. Uitdagingen pak ik met beide handen aan en ben een echte doorzetter. Ik ben erg creatief en hou van schilderen.

Wekelijks onmisbaar escaperoom nieuws in jouw inbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

    Pin It on Pinterest