Unsolved Mystery, een mysterieus escape game voor thuis

april 17, 2020 | Nieuws | Karin Goumans

Ontsnappen in je eigen huis? Dat kan met Unsolved Mystery!

Een maand geleden veranderde er veel voor escaperoom ondernemers. Door de maatregelen van de overheid konden zij niet anders dan de deuren van hun goedlopende escaperooms sluiten. De grootste nachtmerrie voor een ondernemer.

“Je staat met je rug tegen de muur en voelt je machteloos” zegt Jessica den Bekker, eigenaresse van Breakout Room Den Bosch.

Unsolved Mystery is een samenwerking dat tot stand is gekomen tussen drie escaperooms. Breakout Room Den Bosch, Escape Room Schagen en Team Trapped Venlo. Stil zitten is er niet bij voor deze enthousiaste ondernemers. ‘Normaal’ komen de gasten naar hun escaperoom, nu brengen zij dit avontuur naar de gasten.

Wat houdt deze mysterieuze escape game in?

Unsolved Mystery is een escaperoom game voor thuis, maar dan in een event vorm. De teams die zich inschrijven spelen allemaal tegelijkertijd. Dit gaat volgens de makers een extra dimensie meegeven aan het spel. Hoe? Daar kom je achter als je meespeelt.
Tijdens dit spel speel je alleen of met je team en duik je in een spannend avontuur. Door het volgen van het verhaal en het oplossen van puzzels en raadsels, net als in een escaperoom, kom je steeds een stukje verder.

Hoe is deze samenwerking tot stand gekomen?

“Stilzitten is niets voor ons. “Ik kreeg een idee en heb direct Jessica gebeld, mijn idee uitgelegd en afgesloten met de vraag: wil je meedoen?” zo zegt Lisanne Kuilman, eigenaresse van Escape Room Schagen.

Gelijk kwamen de ideeën los, waarop Jessica is gaan bellen met de mannen van Team Trapped: Jeroen van Aerle en Bastiaan Moor.

“Wij werken graag mee aan nieuwe uitdagende escape belevingen met gedreven mensen”, aldus van Aerle.

We hebben de koppen bij elkaar gestoken. Vele appjes, belletjes, conference calls en mailtjes hebben geleid tot Unsolved Mystery, een mystery escape game voor thuis.

“In een escape room maken we gebruik van effecten en decor om het verhaal kracht bij te zetten, dat kan in een thuis game niet, dus hier moesten we iets anders voor verzinnen”, vertelt Kuilman.”

De inschrijvingen komen al binnen en alle vijf hopen ze dat het een groot succes gaat worden. Op de vraag of er een vervolg gaat komen moeten ze allemaal hard lachen. Speel vooral de game, dan kom je achter het antwoord.

“We zijn trots op het resultaat” vertelt Moor.

Het verhaal

“Je staat op de parkeerplaats bij het winkelcentrum en opeens hoor je een harde gil. Je ziet een jonge vrouw een auto ingetrokken worden. De auto rijdt met piepende banden weg. Je blijft geschrokken en verstild staan. Niet veel later komt er een auto met een jonge man aangereden. Hij stopt bij de auto en tas van de vrouw die zojuist is meegenomen. Je ziet zijn geschrokken gezicht en loopt er heen”

“De man roept jou en nog twee omstanders bij zich. Hij stelt zich voor als Marc en vraagt jullie hulp. Natuurlijk zeg je ja, maar of je dat ook had gedaan als je wist in wat voor mysterie je terecht zou komen is nog maar de vraag”

Doe mee met deze escaperoom game vanuit thuis

Unsolved Mystery speel je alleen of met een team. Op het aangegeven tijdstip begint de mystery escape game en ontvang je de eerste informatie. Net als in een escaperoom volg je het verhaal en los je puzzels op. Los je iets op dan krijg je meer informatie en kom je verder in het spel.

Wil je met je team meedoen, maar kan je niet bij elkaar zijn? Geen enkel probleem. Zet een videoverbinding op en stuur de informatie naar elkaar door, zodat jullie lekker samen kunnen puzzelen.

Beleef dit mysterieus avontuur op 25 of 26 april

Meedoen kan op 25 of 26 april. Een 2-3 uur durend spel voor maar 29,50 per team. Je kunt je nu al inschrijven! Meer informatie over dit initiatief is te vinden op www.unsolvedmystery.nl.
Karin Goumans
Karin Goumans
Eigenaar en blogger op Escape Rooms Nederland. Ik heb meer dan 50 escaperooms gespeeld en speelde mijn eerste in 2015. Kan er geen genoeg van krijgen. Ik hou vooral van samenwerkpuzzels. Uitdagingen pak ik met beide handen aan en ben een echte doorzetter. Ik ben erg creatief en hou van schilderen.

Wekelijks onmisbaar escaperoom nieuws in jouw inbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

    Pin It on Pinterest