Up The Game 2017: grootste escaperoom- en real life gaming conferentie van Europa nu in Breda

maart 16, 2017 | Nieuws | Mike van Hoenselaar

9 mei staat Nederland een beetje meer in het teken van escaperooms dan normaal. Je kent Escape Room Day waarschijnlijk al als dag waarbij escaperooms in het zonnetje staan. Up The Game staat dit jaar weer gepland op 9 mei. Het grootste en meest spectaculaire evenement wereldwijd als het gaat om escaperooms. Wij kunnen niet wachten om er bij te zijn. De kaartverkoop gaat heel erg hard. Nog 53 nachten slapen. Kom jij ook?

Up The Game 2016

Vorig jaar in april was de eerste editie ven Up The Game. Met succes. Bijna 500 bezoekers waren er aanwezig in Amsterdam. Veel topsprekers van de hele wereld. Denk hierbij aan Elles van Asseldonk, van Logic Locks die een van de meest populaire presentaties van Up The Game 2016 gegegeven heeft. Zei vertelde een prachtig verhaal rondom storytelling. Hoe krijg je nou een hoge mate van beleving in je escaperoom? Iets dat we bij Escape Rooms Nederland natuurlijk erg waarderen en daarom ook 1 van onze 4 factoren is voor onze reviews.

Attila Gyurkovic heeft ook op het podium gestaan. Hij wordt gezien als de oprichter van de eerste escaperoom ter wereld. Jammere was dat zijn presentatie slecht voorbereid was, in slecht Engels en daardoor maar weinig echte bruikbare informatie deelde.

Ook was het team achter The Crystal Maze wat vorig jaar juli bijna een miljoen euro ophaalde via Indiegogo op het podium van Up The Game te vinden. The Crystal Maze is wat wij het beste kennen als Fort Broyard. Dat was een erg interessante en leerzame presentatie. Inmiddels moet je 4 maanden vooruit reserveren om een plek te hebben.

Wij hebben vorig jaar erg kunnen genieten van Up The Game en gaan daarom uiteraard dit jaar weer
Hopelijk zien we jou daar ook.

Up The Game 2017

Het evenement is speciaal voor mensen die graag een escaperoom willen bouwen of meer willen weten hoe ze hun escaperoom nog beter en effectiever kunnen krijgen. Of je nu al 3 jaar een escaperoom hebt of nog niet begonnen bent en twijfeld. De organisatoren laten weten dat het minder geschikt is voor escapers. Laat dat je niet weerhouden om te gaan als je inspirerende sprekers wilt horen. Eigenaren van beroemde escaperooms uit heel de wereld en nieuwe real life gaming concepten zullen er komen spreken. Escape Rooms Nederland is er natuurlijk ook.

Enkele sprekers/onderwerpen die Up The Game gaat bevatten:

 • Scott Nicholson over Game Design
 • Punchdrunk Enrichment over Immersive Theater, de kracht van beleving
 • Chris Lattner & Malte Eiben over hoe je puzzels maakt in een escaperoom
 • Mata Haggis & Harald Warmelink over team building in escape rooms
 • Jasper Wille over het gebruik van acteurs in Real Life Gaming
 • Verschillende mobiele escape rooms zijn er te spelen
 • En nog veel meer!

Escape Rooms Nederland zet zich altijd in om de kwaliteit van escaperooms in Nederland te verbeteren. Daarom kunnen we dit soort initiatieven alleen maar waarderen. Doordat de kwaliteit van escaperooms stijgt zullen de goede escaperooms overblijven. We zien de vraag van spelers al veranderen naar meer kwaliteit. Escape Rooms Nederland wil daar graag bij helpen. Up The Game draagt op hun manier hun steentje bij.

Nog 53 dagen om een kaartje te kopen.
De Early Bird ticket prijzen zijn alleen nog vandaag en morgen geldig!

Zien we je daar?!
Naar de Up The Game website voor meer informatie of het kopen van tickets.

Avatar
Mike van Hoenselaar
Eigenaar en blogger op Escape Rooms Nederland. Deed zijn eerste escape room in 2014. Into denkpuzzels, bordspellen, avontuur, is erg creatief en een echte gezelschapsspelfanaat. Grote liefhebber van escape rooms in alle soorten en maten.

Wekelijks onmisbaar escaperoom nieuws in jouw inbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

  Geef een antwoord

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  Pin It on Pinterest